nov avto avtomatik?
Lani sem prešaltal iz ročnega na avtomatik zakon. Ne rabiš se nič sekirat, uzivaš v vožnji, nič več stalno sklopka “prva” “druga” v kolonah. So tudi hitrejši pospeški… Je pa res, da rabiš kak mesec da se navadiš. Moraš vedet da leva noga tukaj ne obstaja samo počiva. Največje napake začetnikov avtomatika so da z levo nogo pritiskajo na bremzo in tukaj se dogajajo nesreče.
Stvar okusa. A odkar sem zrelejši absolutno stavim na avtomatika. Sploh tile dvosklopčni so mi pri srcu. Skoraj čutim ne, da prestavi, najboljša od vsega pa mi je kombinacija z radarskim tempomatom in prilagodljivimi LED lučmi. Res udobno, varčno in varno. Edina reč na katero sem bil pozoren je, da je menjalnik zvezan z motorjem, ki je dovolj močan.
glede prestav, 28.03.2025 ob 12:08
Še boljši je električni, ki niti nima prestav.
Ja električni je super , čeprav bi si sam želel eno reducirano prestavo, do doma imam namreč kar klanec in požre v dveh kilometrih za 10 normalnih kilometrov ker motor mora vleči, tako bi se motor malo hiteje vrtel bil bi pa skoraj brez napora.
Anonimno 2524, 28.03.2025 ob 12:50
Ja električni je super , čeprav bi si sam želel eno reducirano prestavo, do doma imam namreč kar klanec in požre v dveh kilometrih za 10 normalnih kilometrov ker motor mora vleči, tako bi se motor malo hiteje vrtel bil bi pa skoraj brez napora.
Povej še to, da ko greš nazaj dol, dobiš vso to elektriko nazaj.
avtomatik zakon, 28.03.2025 ob 09:11
Lani sem prešaltal iz ročnega na avtomatik zakon. Ne rabiš se nič sekirat, uzivaš v vožnji, nič več stalno sklopka “prva” “druga” v kolonah. So tudi hitrejši pospeški… Je pa res, da rabiš kak mesec da se navadiš. Moraš vedet da leva noga tukaj ne obstaja samo počiva. Največje napake začetnikov avtomatika so da z levo nogo pritiskajo na bremzo in tukaj se dogajajo nesreče.
Za avtomatik je zakon… kaj naj bi se pa pri ročnem sekiral? Jaz imam ročni menjalnik in se prav nič ne sekiram in uživam v vožnji? Kaj je tle pri sklopki sploh problem? Razen, ko si zelo začetnik moraš morda še malo razmišljat, ko nekaj časa voziš je ta pritisk na sklopko čisto avtomatski, se sploh ne rabiš nič sekirat zaradi tega. Jaz še vem ne kdaj sklopko pritisnem in to menjavanje prestav mi je užitek, nobenega truda ni tukaj.
Da bi pa pri avtomatiku z levo nogo na bremzo pritisnil mi pa tudi ni jasno kako, saj moraš vendar z nogo preveč na desno za kaj takega… avtomatik mi je kar malo brezvezen za vozit…
Ne nehajo blatiti oseb, 28.03.2025 ob 18:31
Moji otroci so zelo zadovoljni,ne bi šli več na ročni.Vsi pohvalijo tisti,ki imajo avtomatski.Sam vžgeš in pelješ.
Za ne nehajo blatiti oseb.. ja kaj pa naj bi pri ročnem drugega še počel? Jaz tudi samo vžgem in peljem, pa imam ročni menjalnik, kaj naj bi pa po tvoje prej še počela?
delo274, 28.03.2025 ob 08:45
Kupujem nov avto, mika me avtomatik
Dolgočasnost vožnje enoprostorca ni za vsakega. Meni noga kar trpi, rada grem do konca. Hidrostatični pogon na viličarju je bolj zabaven. Pa dostikrat vozim, pač, ko moram. Zasebno pa bi ga imela samo brez ene noge. In nikoli elektrike, če bo še kaj drugega na voljo.