nov avto-kateri?
Predlagam, da kupite novega accorda. Mi ga imamo kakšen mesec in pol. Avto je špica, stane 5 mio in ima vso opremo razen računalnika. Motor je izjemen, brez problema gre 220 s super pospeškom, bencina porabi na dolgo vožnjo 7,5 litra, izdelava je odlična.
Verjemi mi, da je nakup dober, saj smo avto kupovali 1 mesec in preizkusili vse modele v tem razredu.
Nemci so sicer OK, vendar so vsaj za 1mio SIT dražji od honde za primerljiv motor in opremo, ostali pa se s Hondo ne morejo primerjati predvsem po užitku v vožnji in po voznih lastnostih. Mazda je proti Hondi pravo razsulo. Nima pospeška, slabša izdelava. Honda je od Japoncev še edina, ki je narejena na Japonskem, saj veš kaj to pomeni.
Svetujem ti pa vseeno, da opraviš nekaj testnih voženj in se odločiš!
Pozdrav!
Gony, ko smo že pri Hondah Accord, kolega, lastnik novega Audija A4, je dobil v roke testno Hondo Accord, ki je bila za dober milijon cenejša od njegovega Audija. Razočarano je ugotovil, da ima Honda več opreme, boljše pospeške in je veliko udobnejša in tišja med vožnjo. Toliko o Hondah in Japoncih….. (hehe le kje je bil izdelan moj avto? Ravno včeraj sem spet obrnil števec, že drugič in do zdaj razen potrošnega materiala, nič.)
LP!
Sanja! Pri izboru svojega favorita moraš vedeti, da obstajata dva precej različna »pogleda« na avtomobile. Eden je ženski, drugi je moški »pogled«. Moški temelji na »konjih«, hitrosti, lastnostih menjalnika in druge pripadajoče »železnine«, veliko je poudarka na pripadnost eni ali drugi znamki oz »nacionalnosti« (v teh odgovorih gre predvsem za Nemci : Japonci). Ženske večinoma to ne zanima. Poudarek je na barvi, obliki, posamezni delih v notranjosti ….
Tako se moraš, če hočeš res svojega favorita zadeve lotiti samostojno (predvsem brez moških nasvetov – vejetno ti je že mož “svetoval” svojega). Poglej malce avtomobile, vprašaj se kaj ti je všeč, kaj pričakuješ, kaj potrebuješ, kaj želiš … Iz tega naredi ožji izbor avtomobilov.
Sledi obisk prodajnih salonov. Vzemi si čas, poglej tisto kar ti je všeč, kar pričakuješ do avta. Zapelji se na preizkusno vožnjo, lahko tudi daljšo (dober prodajalec ti avto odstopi tudi čez vikend).
In potem. Tega hočem, s takšno barvo, s takšno notranjostjo … Kupec je kralj. Za takšen denar ti morajo narediti avto po tvoji želji. Do najmanjše podrobnosti.
Nikar se ne pusti prepričati, da je tisti v salonu po tvojem okusu. Naj se trudijo za tvoj denar.
Pa srečno in obilo užitkov pri izbiri.
p.s. sporoči ime favorita, ki ga boš izbrala
:-)))
Sto ljudi sto čudi. Po moje spada PT Cruiser v deisgnerski rang Forda Scorpio in še kakšnega, ki ti je zelo všeč ali sploh ne. Meni je retro všeč. Je pa vprašanje kako se bo “ameriški dizel” obnesel.
PT-ju pa je drugače z vstopom v EU padla cena (kaj jaz vem zaradi kakšni dodanih vrednosti) in je bil prej v “željenem” rangu.
PS: drugače pa je tudi Honda OK, amapk tudi nima tradicije z dizli…
Lp,
Andrej
WiseGuy napisal:
> “PT Cruiser z dizel mašino (4,9MIO)
>
> Lp,
> Andrej”
>
>
> Bleh…. za moj okus konkurira med najgrsimi avtomobili danes.
> Sicer pa sanja niti malo ni napisala kaj sploh iscejo v avtu za
> med 5 in 6 MIO SIT?!
>
> Tako je nemogoce resneje debatirati.
Andrej, zasla sva malo s teme…sicer si pa prvi, da jaz vem, ki mu je PT Cruiser vsec. Ze na slikah je grozno grd, v zivo pa konkurira v temu pogledu s Fiatom Multiplo.
Mene spominja na vozeco krsto, taksni avtomobili pa mi pac nikoli niso bili vsec! LOL 😀
Sicer se je pa Sanja ocitno ze odlocila kateri avto je pravi zanjo…
Hja, mislim, da nacionalnost ne bi smela igrati neke vloge… Ko sem zašel v bazo Porsche Slovenija so mi ponudili novega Audija A3 za test. Ker sem pogajalec sem se zmenil kar za vikend 🙂
Cel vikend sem imel težave, tako da sem bil na koncu razočaran tako nad avtom kot nad njihovimi storitvami. Še dobro, da imam starega Audija A3, ki pa mi dela kot urca. 🙂
Lp,
Andrej