nov fotot – problem

Pokvaril se mi je moj 8 let stari foto Yashica z zoomom 70, in ker so pri Foto Beseničarju ocenili, da bi popravilo stalo caa. 10.000 sit (pred tem sem ga že enkrat dala popravljati za isto ceno in je bilo okej dve leti), sem se odločila, da kupim novega. Odločitev je bila na hitro, pa tudi bolj brez dnarja sem bila, tako da sem se takoj odločila za tistga, ki mi ga je prodajalka ponudla po najugodnejši ceni. Hkrati je zatrdila, da dela lepe slike.
Tako sem kupila PENTAX EsPIO zoom 80.
Sedaj sem dala razviti dva filma, ki sem jih poslikala na Hvaru in ugotovila, da so slike nikakršnje. Na sliki je le center izostren (še ta včasih slabo), ozadje je megleno, barve so čisto nerealne, (npr. modra barva neba sploh ni vidna), …
Moram rečt, da dvomim, da je to moja krivda, ker so mi s prejšnjim fotom nastajale krasne slike.
Ne vem pa ali je krivda na strani razvijalca slik, filma (tokrat sem imela Fuji 200, prej vedno KODAK), še najbolj pa mi je sumljiv aparat.
Mogoče kdo ve kje se da, prodat rabljen foto? Mislim, da se bom kar za digitalca odločila?