Najdi forum

nov izpit

Spoštovani

Nekaj sem bral, da bo po novem, s 1. 9. težje napraviti izpit za avto, baje bo digitalno. Pa pisalo je v časniku, da bo tudi vožnja drugačna, da se bo vozilo tudi v drugih regijah, kot pa kjer delaš izpit. Npr. če sem iz Murske Sobote oz. delam izpit v tej regiji, ali pomeni, da bom moral voziti tudi v Mariboru?

Hvala, lp

Pozdravljeni, govoric je ogromno, vendar jih je večina neresničnih. Pripravlja se projekt za teoretičen del izpita, ki naj bi bil drugačen v tem, da bo pred vami računalnik naključno izbral izmed cca 1500 vprašanj 40 vprašanj in jih natisnil na izpitno polo. Torej ne bo več možno se učiti “na pamet” pol oz. vprašanj. Menim, da sistem ne bo deloval pred letom 2014 pa še to ni nujno. Kar se posameznih regij tiče nisem zasledil novosti. Že danes lahko opravljate teorijo npr. v Mb, izpitno vožnjo pa v npr. Kp. Torej zakon omogoča to, da lahko opravljate izpit kjerkoli. Sami se odločate kje, ni pogojeno od kod ste. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

A ste sigurnu? Namreč sem bral v enem časniku to, glede vožnje tudi. Zarad pol oz. teorije se ne sekiram toliko.

In pa, ker so mi odvzeli izpit, ker nisem šel na strokovni pregled, ker pač nisem vedel, da ti zato vzamejo izpit, policist pa me ni opozoril, ali me bodo testirali na droge, glede na to, da če odkloniš test, si menda avtomatsko priznal da si pozitiven na droge, četudi se ne drogiram?

In zaradi tega moram še prej hoditi na ena posebna predavanja o varni vožnji ipd., a ne?

Če me sumijo, da se drogiram, je možno, da bom še vmes-med delanjem izpit-testirali na droge oz. moram vmes še na kak zdravn. pregled?

Hvala ,lp

Pozdravljeni, glede pol in vožje sem siguren, sodelujem pri teh zadevah.
Vsebino zdr. pregleda določi zdravnik oz. je določena. Na katero delavnico vas bodo poslali je odvisno od rezultatov pregleda. Sicer pa ne vidim razloga za skrb, če ne uživate drog. Na pregledu boste izvedei vse. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

hvala

ja, sodniku za prekrške nisem mogel dopovedat da se ne drogiram in ni upošteval mojega dejstva, da ne poznam tega zakona, zlasti ker me policist ni opozoril, da zgubim izpit.

samo še eno vprašanje: a bo res težje napraviti teorijo, če bo to digitalno izvedeno? a ni vseweeno kako se je to delalo do zdaj in v bodoče, ko bo digi siostem? saj se na predavanjih in iz knjig moram VSE naučiti…zakaj bi potem bilo težje opraviti, le bo digitalno? ali pa ne razumem dejstva in bo res težje? valjda ne bodo giditalno dali takšne pole oz. vpršanaje, kar se med teorijo, na predavanjih nismo učili, ali?

hvala še 1x

prav lp

Pozdravljeni, kot ste navedli teorija ne bo težja. Izločili bomo tiste, ki se učijo na pamet oz. takorekoč vse “neresne” oz. slabe avtošole (tiste, ki delajo zdrahe v avtošolskem sistemu in se jim ne zgodi nič) ponujajo izpitne pole za cpp na izpitnem centru. Torej v tem projektu oz. na ta način se bi videlo znanje, ki je življenskega pomena za vse. Onemogočeno bo “učenje odgovorov na pamet”, kot je praksa večine avto šol in kar se kasneje kaže kot neznanje v prometu. Vprašanja na polah bodo še vedno enaka iz pordočja prometa. Lp

še nekaj glede pol
pravite, da bodo pole oz. vporašanja naključnio izbraba, da se jih ne bo dalo več na pamet učiti. sploh ne vem kdo je lahko to na pmaet se učil. sam sem se iz knjige učil in ne iz pol.
a ni vseeno, če bo po starem sistemu ali po digi sistemu? vprašanja oz. odgovori bodo isti, vse se je treba naučiti. ali pa bo po novem na digi način tudi tako vprašanje, kar se naj ne bi učili na predavanjih in iz knjig? menda ja ne?! vseh tistih 1500 bo trebalo naučiti kakor tudi prej, a ne? in pač ve4deti odgovore. ali pa je prej bilo drugače, da ni bilo 1500 vprašanj se za nauliti?

sploh ne razumem kak se to lahko nekateri naučijo, če sem sam teorijo 3x opravljal, panisem butast, sem vedno odličen bil in imam končan faks. namreč so vprašanja taka (kočljiva),da izgledajo kot da je možnih več odgovor in potem človek ni ziher kero naj obkroži—tavno zato semmoral 3x opravljati.

a se prej ni trebalo naulčit 1500 stvari, pač pa samo 410 alči kako? a to pomeni, da se bomo morali po novem več teorije učiti ali kaj?
hvala še 1x, lp

še neki: a bomo po novem spet imeli knjige iz katerih se lahko učimo teorijo kot nekoč? ali kako se bomo učili teorijo?

hvala, lp

Pozdravljeni, knjige in vsa ostala literatura ostaja enaka oz. dopolnjena. Način učenja bo odvisen od vsakega posameznika, na voljo so knjige, tečaji, revije itd. Ne razumem zakaj se toliko obremenjejujete z cpp-jem. Pravila bo potrebno znati tako ali drugače. Lp

New Report

Close