Nov Kia Rio za 8990 eur
Pozdravljeni,
ali ima kdo kaj izkušenj z novim Riotom od Kie? Avto si že nekaj časa ogledujemo, a bi radi dobili več informacij od dejanskih uporabnikov. Avto je sedaj v akciji za 8.990 evrov in prav takšnega oziroma osnovnega bi vzeli, saj bomo avto uprabljali predvsem za mestne oziroma krajše vožnje. Zanima nas eksplicitno osnovna izvedba, če jo kdo ima.
http://www.kia.si/akcija/?client_hash=e4d4544e59b027f4bc169024c25efe4e&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=3993&utm_campaign=mail_3993
Pozdravljeni, mi smo po tehtnem premisleku in primerjavi cen ter pogojev financiranja kupili novi Rio pred enim tednom – ni osnovni, saj smo vzeli še nekaj opcij, tako da smo s ceno okoli 10K. Po nekaj prvih kilometrih lahko mirno rečem, da je avto zelo konkurenčen, prostoren in da zelo mirno teče. Glede porabe ti ne morem še povedati veliko, saj nismo skurili še niti enega tanka. Ga bomo pa ta vikend, saj gremo na morje. V tem trenutku ti lahko avto zgolj priporočam, saj je ravno prav velik tako za mestno vožnjo kot družinske potrebe 4-članske družine z dvema osnovnošolskima otrokoma.
Če pa tole ni spet ena reklama…
Recimo, da si je nekdo res omislil riota za družinski avto. Prav, za več pač ne znese, nov avto pa mora biti pri hiši. Ampak da je dovolj velik za 4-člansko družino? Po mestu še ne rečem, kam pa daš prtljago, če greš z avtom na dopust? Dajmo bit malo realni. Rio res ni družinski avto.
[code] Recimo, da si je nekdo res omislil riota za družinski avto. Prav, za več pač ne znese, nov avto pa mora biti pri hiši. Ampak da je dovolj velik za 4-člansko družino? Po mestu še ne rečem, kam pa daš prtljago, če greš z avtom na dopust? Dajmo bit malo realni. Rio res ni družinski avto. [/code]
Pa človek božji, kje pa ti živiš? Če imaš dva majhna otroka je po mojem tudi Rio čisto OK. Včasih je bil tako velik golf prve generacije, pa je bil za vse med nami pojem v smislu velikosti in vsega ostalega, skratka tata-mata. Pa smo se z njimi vozili iz Ljubljane v Črno Goro na počitnice itd. Ljudje pač nimajo dans na lagerju 50 čukov za res gosposki družinski avto, zato se pa kupujejo manjši mestni avtomobili, ki so hkrati povsem uredu, da se odpraviš z njimi nekajkrat na leto na kakšno daljšo vožnjo. OK, za 9K lahko kupiš tudi sedem ali osem let star BMW serije 5, pa kakšen Audi A6 ali Passata karavana – to so brez dvoma bolj družinski avti, a kaj ko imajo vsi po pol milijona kilometrov (saj tisti iz uvoza), težav z njimi je pa več kot koristi. Razen, da imaš velika “kola” in lahko bahaško vržeš ključ na šank, ni nobene velike koristi. Pri Riotu gre pa za racionalnost in to da ima folk mir pred morebitnimi visokimi stroški vzdrževanja. Men je to čist OK v smislu razmišljanja.
Vsak avto je ok, da ti ni treba peš, ampak ne moremo govoriti o riu kot o idealnem družinskem avtomobilu. V riota niti normalnega otroškega vozička ne spraviš v prtljažnik. Za 9k dobiš nekaj spodobno velikega rabljenega, pa ni treba, da je to ladja kot npr. A6. Golf vsekakor ni bil pojem v smislu prostornosti. Kupovali smo ga zato, ker je bil cenovno dosegljiv in ker ni bilo take izbire kot danes, alternativa so bili pa razni yugoti. Smo se tudi mi peljali z njim do Črne Gore, otovorjeni tako kot kombiji, ki danes vozijo v vzhodne države Evrope. Nič nimam proti riu, ampak to pač ni družinski avto.
Seveda dobiš marsikaj večjega za 9K, a je kot si že sam napisal, rabljeno. Z rabljenimi avtomobili je pa križ oziroma obstaja kar velika verjetnost, da boš naletel na težave. Živimo pač kjer živimo, veliko rabljenih avtomobilov prihaja k nam iz tujine, pa tudi tisti domači imajo večinoma prevrtene kilometre. Zato je verjetnost, da se naserješ žal velika. Po tej plati bi jaz osebno imel raje nekaj novega, pa naj bo to Rio ali kaj drugega v tem velikostnem razredu, kot nekaj malce večjega, starega in brez garancije. Z vozički je pa tako, da so prav tako v zadnjem desetletju zrasli kot so zrasli avtomobili. Če uporabljaš staro dobro zložljivo “marelo”, je Rio več kot prevelik. Za novodobne velike vozičke pa rabiš itak MPV, da jih sploh spraviš noter brez razdiranja in odstranjevanja kakšnega izmed koles. Kaj je družinski avto je pa stvar potreb in denarja. Za eno žensko je po mojem Rio povsem cool izbira, zadaj imaš dovolj prostora za dva osnovnošolska otroka in to je to. Tehnika je po mojem tudi OK, saj ima avto 7 let garancije, oblika je pa itak stvar posamezne presoje, čeprav velja dodati, da je Kia v smislu oblike naredila v zadnjih nekaj letih zelo velik korak. Od kar so pohopsali Audiju glavnega oblikovalca delajo neverjetno atraktivne avte, ki nimajo nobene veze s tistimi pred dvajsetimi leti.
Če se spoznaš na to, pri rabljenem avtomobilu lahko hitro oceniš, koliko 100k ima prevoženega, pa ne po števcu, ampak po drugih podrobnostih. Tudi rabljen avto lahko kupiš z garancijo. Jaz kupim vedno par let starega, ki je bil nov med 20 in 40k evrov (bolj proti zgornji meji), pa nimam slabih izkušenj. Je pač tako, da se avta hitro naveličam in ni smotrno kupovati novega. Najdlje sem imela avto 4 leta.
Z vozički je res tako, da so danes v večini veliki, ampak je treba tudi pri mareli računati, da mora iti v avto na dopust še kaj drugega poleg vozička. Sem ženska, pa nikoli ne bi izbrala ria. Samo za mestni avto je celo prevelik, za družinskega pa premajhen. Poleg tega je pri vožnji izven mesta dobro, da imaš pod “haubo” kakega konjiča več od osnove.
Ti pa si carica – voziš in kupuješ stare avtomobile, kod da bi bila moški. ps. Pa ne zameri, te morda malce robate pripombe.
Sicer pa težko razumem, zakaj naj bi bil Rio prevelik za v mesto. Kakšen pa je potem mestni avto – pa ne govorimo o Parizu, ampak Sloveniji, Ljubljani in še kakšnem večjem našem mestu. Meni se zdi po velikosti to optimalen avto tako za slovenska mesta kot primestno uporabo.
Stari avtomobili so za tiste, ki se na to razumejo – sicer zna biti vse skupaj zelo boleče v smislu natega in visokih servisnih stroškov. Za vse ostale je definitivno najboljši nakup nakup novega avta s čim daljšo garancijo in spodobno servisno mrežo.
Ha ha, ja mogoče pri avtomobilih res nimam preveč ženskega okusa in ker so bili že moji predniki malo “bolani” na avtomobile, recimo, da o tem vem malo več kot povprečna ženska, ki kupuje avto.
Za Ljubljano je idealno velik avto… poleti skuter, pozimi pa pešford 🙂
Nakup rabljenega avtomobila, starega par let, je pri zanesljivih firmah danes veliko bolj “ziher” kot je bilo v Jugi kupovati nove Zastave ipd.
Itak da je vse to danes bolj zanesljivo od izkušenj z Zastavami. A to ni nek standard s katerim bi se človek primerjou. se pa v razmišljanju pridružujem tistim, ki bi raje vzeli nov Rio za manj kot 10k kot pa kakšno nekaj let staro nemško rabljeno “kračo”. miren spanec je pač miren spanec. jeb…ti velika kola, ko jih pa ne moreš z normalno plačo vzdrževati, pa da ne govorimo o zavarovanju in grozljivo dragi cestnini. pa še garancijo imaš “pravljičnih” 7 let kar predstavlja v privarčevanem kešu vse prej kot zanemarljiv znesek.