Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov pomivalc – kdo ga vgradi?

Nov pomivalc – kdo ga vgradi?

Tisti, ki imate vgradne pomivalce, štedilnike… pa stari crkne, kupite novega. Kdo to vse vgradi?

Konkretno pomivalc: gledam enega, imajo ponudbo, da je dostava novega, vgradnja in odvoz starega 130€.

To pomeni, da kuhinjo razmontirajo. Vzamejo ven stari pomivalc. Vgradijo novega, spravijo ves les spet skupaj in to je to?

Priklop na vodo, elektriko, vse to uredijo, čeprav je to slabo dostopno in je potrebno omaro oz pač kuhinjski element precej razmontirat?

meni ga je zmeraj montiral mož (pa  tudi druge aparate). Če ne, pač plačaš in ti naredijo monterji. naredijo pa vse, ja.

Moj mož je en redkih, ki zna popolnoma vse. Čudim se tipom, ki ne znajo čisto nič. Sramota za moški rod.

Živim sama. Tako, da niti nimam koga, da bi mi nesel pomivalc po stopnicah.

Kuhinja je pa tako zapleteno narejena, da bo treba vse to nekak razmontirat. Pojma nimam kako. Očitno odbiti stran zgornjo ploščo, kako bodo potem to nazaj sestavili, ne vem. Ni nobenih šraufov, očitno skupaj zbito, zlepljeno. Ne vem, če bodo sploh hoteli to zmontirat.

To se ti

Odgovor na objavo uporabnika
nov pomivalc, 24.04.2025 ob 08:58

Živim sama. Tako, da niti nimam koga, da bi mi nesel pomivalc po stopnicah.

Kuhinja je pa tako zapleteno narejena, da bo treba vse to nekak razmontirat. Pojma nimam kako. Očitno odbiti stran zgornjo ploščo, kako bodo potem to nazaj sestavili, ne vem. Ni nobenih šraufov, očitno skupaj zbito, zlepljeno. Ne vem, če bodo sploh hoteli to zmontirat.

Plošča ostane, pomivalec gre not iz sprednje strani, privijačen je spredaj. Ne se sekirati tisti, ki bo montiral že ve kako

Mater, moj mož, moj mož, moj mož…

Avtorica sprašuje, kdo montira vgradnjo stroja. Pa ji posodi tvojega moža, hvalisavka!

Avtorica – meni je pomivalca priklopil vodovodar.

meni so ga mojstri iz BIG BANG-A vgradili.

Tudi jaz zivim sama in tisti kroznik in vilico na roke pomijem

nov pomivalc, 24.04.2025 ob 08:47

Tisti, ki imate vgradne pomivalce, štedilnike… pa stari crkne, kupite novega. Kdo to vse vgradi?

Konkretno pomivalc: gledam enega, imajo ponudbo, da je dostava novega, vgradnja in odvoz starega 130€.

To pomeni, da kuhinjo razmontirajo. Vzamejo ven stari pomivalc. Vgradijo novega, spravijo ves les spet skupaj in to je to?

Priklop na vodo, elektriko, vse to uredijo, čeprav je to slabo dostopno in je potrebno omaro oz pač kuhinjski element precej razmontirat?

kaj zdej kle jamraš saj si emancipirana feministka boš pa že sama nardila. a ne znaš kaj. boš pač noge dala narazen te bo monter pofukal pa si spraznil jajca v tvojo mastno pičko pa bo ene 20 procent ceneje

jaz vse sam postorim. žena pravi da ne delam nič. tudi za hrano zase poskrbim, nakupujem za vse, sesam, likam, brišem tla, čistim šipe, kavče, nosim smeti, poskrbim za živali, jo vozim po opravkih, ker gospa pač ima probleme s parkiranjem, sam si ga na roke mečem, vse to delam jaz vedno. Večinoma denarja prinesem k hiši jaz in to kar solidno. Ampak pravi da itak nič ne delam. Ko se vsedem na kavč za 5 min vmes in primem telefon se v roku 60 sek dere da sem stalno na telefonu. Ja copata sem. Z leti postaneš, ker želiš mir, ne želiš konfliktov, želiš biti ustrežljiv, dober mož, mr. nice guy.

Vgradni elementi kot so pečica, pomivalni stroj, hladilnik so običajno zgolj položeni v element in privijačeni s sprednje strani. Tako da ni potrebno razmontirati pulta in odmikati vseh elementov. Npr. pri pečici sta navadno zgolj dva vijaka spredaj, ki ju odviješ in celo pečico preprosto povlečeš ven. Pri pomivalcu ali hladilniku je malenkost več dela, ker je nanj privijačena še kuhinjska fronta. Toliko o tem, vsaj tistih nekaj ko sem jih sam menjal (nisem monter, zgolj izkušnje iz lastnih kuhinj in nekaj iz sorodstva).

Hvala za info. Sem se bala, da morajo zdaj to zgornjo ploščo pa vse to razmontirat. Sicer si še vedno ne predstvljam kako ga bodo ven vzeli in nazaj spravili, ampak ja, super, da vse to naredijo.

nov pomivalc, 24.04.2025 ob 10:13

Hvala za info. Sem se bala, da morajo zdaj to zgornjo ploščo pa vse to razmontirat. Sicer si še vedno ne predstvljam kako ga bodo ven vzeli in nazaj spravili, ampak ja, super, da vse to naredijo.

zamenjat vgradni pomivalni stroj danes naredi že marsikatera ženska. una dva – 4 vijake zna odšraufat vsak otrok, kabel je pogosto treba podaljšat, pač precvikaš in povežeš iste barve, to sem jaz samouk znal pri približno 8 letih. ja pač tista maska je malo večji izziv, načeloma imaš priloženo šablono kam zvrtaš luknje, malce je lahko tricky, temu se lahko izogneš tako, da kupiš isto znamko in večinoma ima ista znamka naprejšnji modeli na istem mestu luknje. Pol ti pač predali lezejo ven, pa ga na spodnjem vijaku zbalansiraš, da je padec rahlo nazaj in se to reši. Res bi lahko to povprečna ženska sama naredila.  Čene pač kak prijatelj, mu pripraviš tam 3 pive pa bo rešu.

Res ste reve in nemocne, tiste, ki ste samske. Si predstavljam kako imate doma, če ni nikogar, da bi stanovanje vzdrževal.

New Report

Close