Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov pralni stroj

Nov pralni stroj

Zdravo
Rabiva nasvet. Na Gorenjskem pralnem stroju so ceknili ležaji. Star je 4 leta in je še v garanciji. Sva razočarana do konca…vedno kupiva boljši stroj, da bi le bil ok. Ker pa zdaj serviserji ne popravljajo na domu ampak odpeljejo stroj, bova vsaj en teden brez njega. Zato bova kupila novega, staro bo šel na vikend.
In tu se zaplete. Kaj kupit? Gorenje je zanič, Candy se je tudi pokvaril, Bosch baje katastrofa z dragimi deli. Gledala sva Samsung, ki ga pa za naš trg delajo na Poljskem. Beko imava hladilnik, ki je po dveh letih crknil in sva dobila novega. Ne vem kakšni so pralni stroji Beko. Sharp je tudi turk, Hoover je Candy. Vem, da je Miele top ampak jurja je pa preveč.
Ne vem kaj naj kupiva. Vse skupaj je že šmorn, kvaliteta je adijo.
Mora imeti inverter in 7-8 kil.
Hvala za odgovore

Kupiva tistega, kjer dobiva najvec za svoj denar, da ni drag in ga ni skoda.
Imava Beko 5 let, 400€, 8kg, ce crkne, ga ni skoda zamenjat.

Pri pralnem stroju gledam predvsem to, da ima take programe, da perilo operem v eni uri! Meni je to najpomembnejse!
Pol ure je premalo, 20 minut sploh premalo, tako da ti kratki programi so samo za mocit perilo, da bi pa 3 ure prala en stroj, mi n epade na pamet!

Nad Gorenjevimi sem tudi jaz že zdavnaj obupala, takoj so šli ležaji, na servisu so jih pa prodajali, kot da bi bili zlati. Če jih zna kdo zamenjat sam, se splača kupit ležaje kje druge (moraš vedet oznako), pa pridejo s poštnino vred en drobiž napram tistim na servisu.

Potem sem kupila Bosch. Po nekaj letih mi je boben zabilo v tla, tako da sem ga lahko odpeljala samo še na odpad.
Sedaj perem z Indesitom. Zadovoljna. Meni je pomembno, da ima inverter, centrifugo najmanj 1400, 7 kg, in da ima kakšen hiter program za osvežitev cunj, in da za to dam čim manj denarja.

Po moje niti nimaš neke izbire, če hočeš tihega greš na Miele. Če hočeš ropotarnico vzameš Beko.
Če hočeš trde cunje, vzameš poceni (zgoraj naštete firme), če hočeš vzeti perilo iz bobna, ki ni zmečkano, vzameš Miele…

Nekateri pač ne dojamejo, da je poceni res zanič. Mamo poceni Bosh, cunje trde iz njega, da misliš, da je šmirgel papir. Brez sušilca znoriš pri takih strojih. Ker cunje smrdijo in so trde, edino sušilec zadevo mal omili.

Ta stara Bosch kvaliteta je ibla res top…. to novo, to je pa kot nek cenene ponaredek, Beko, pa gor Bosch štempelj, dobesedno. Izkušnje pač.

Ali pa moraš kupiti Bosch za nemški trg, mogoče je tam še kakna razlika, da ne prodajajo takih nekvalitetenih izddelkov.

Zal je nakup plalnega stroja riziko. Jaz npr. celo zivljenje uporabljam samo Gorenjske pralne stroje. In nikoli nisem imel (imela) problemov z njimi. Pri meni doma je 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gorenjske robe. Pa ne delam v Gorenju. Ta ki ga sedaj imam je ze ta cetrti. Ne sprasuj zakaj ze cetri. Ampak resnicno z vsemi sem bil zelo zadovoljen. Ti pa kupi pralni stroj po svoji presoji.

Jaz imam 45cm 6kg bekota. Ne morem ga prehvalt. Top za 300 €

A Samsung izdeluje pralne stroje samo na poljskem? Mislim da jih dela se v drugih drzavah. Jaz sem imel video rekorder samsung made in spanija. PC monitot iz Hungary. Microvalovno pecico made in GB. Pogledas kje so narejeni, ce ti poljska roba ne odgovarja.

https://youtu.be/Bg2muBrKVWs

Stara tema, nova budala.

Dejansko so pralni stroji narejeni na Poljskem.

Mi pa dva gorenjska in dvakrat problemi. Vmes pa 9 let Candy, ki se je pa baje tudi pokvaril

Prejšnji je bil LG. Dober stroj, samo preveč varčen z vodo in sem zato pogosto uporabljala dodatno izpiranje. Nikoli ni bilo nobenih težav z njim, pa bo kmalu star 10 let in je ves čas veliko v uporabi. Žal ima tudi slabe strani in sicer so to res glasna centrifuga, dolgi programi ter zoprn zvok, ko po končanem pranju stroj še nekaj časa na vsake toliko zavrti boben, da se perilo ne bi preveč pomečkalo, če ga ne vzameš takoj iz stroja. Zaradi teh neprijetnosti sem stroj podarila sorodnici in zato tudi vem, da še vedno deluje brezhibno. Njej je všeč.

Sedaj imava Beko, ki ni nič posebnega (kot model stroja), ampak sem z njim zelo zadovoljna. Ni preglasen, tudi centrifuga ni moteča. Dobro opere in dobro izpira. Programi niso predolgi, ker namenoma nisem izbrala najbolj eko-, varčne ali karkoli že vrste stroja, ker se meni zdi pomembnejše, da stroj dobro in hitreje opere, kot pa da varčuje z vodo in elektriko. Zaenkrat imam samo dobre izkušnje s tem pralnim strojem. Tudi v širši družini imajo v enem gospodinjstvu pralni stroj istega proizvajalca in so z njim zadovoljni.

jaz sem maja vzel mieleta, ker mi je gorenjski ribnil. Jaz bi na tvojem mestu pogledal še za kakimi indesiti, hotpoint ariston (whirlpool) so tud okej zadevce, sam pri nas jih skorajda ni.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imela pred leti Candy vrsto let, potem 7 let Gorenje mi je zagorel programator, sem šla nazaj na Candy. zdaj po 4 ih letih šla elektronika, sem pa zdaj vzela Bosch, z inverter motorjem, je zelo tih in super opere, momo videli kaj bo.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

pralni stroj v garanciji, vi bi pa kar novega kupili?
Se zamenjajo ležaji in bo delal.
Ležaji so potrošni material.
Fušarjev, ki bi to popravili je precej.

Ravno danes sem klicala na servus Gorenje delajo samo cakat je treba najmanj 14 dni , da pridejo na dom..Imajo guzvo..

Novega ja. Iz dveh razlogov. Prvi je, da ga sedaj serviserjinodpeljejo in bi bili vsaj teden dni brez njega. Drugič pa itak rabimo stroj za na vikend, pa bomo popravljenega dali tja, za doma pa kupili novega.

Novega ja. Iz dveh razlogov. Prvi je, da ga sedaj serviserjinodpeljejo in bi bili vsaj teden dni brez njega. Drugič pa itak rabimo stroj za na vikend, pa bomo popravljenega dali tja, za doma pa kupili novega.

Jebes ti mal narod v glavo?

Kaj ne vidite, da Pralec samo serje.

Drzava (davkoplacevalci) bo tej druzini iz romskega naselja kupila novi pralni stroj.

Ok. Razumem.
Ampak če ti stroj odpeljejo na popravilo, ti za ta čas pripeljejo njihovega, da lahko pereš.

[/quote]

New Report

Close