Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov pralni stroj in sušilec pred prvo uporabo

Nov pralni stroj in sušilec pred prvo uporabo

Danes dobim nov pralni in sušilni stroj. A je treba pred prvo uporabo kaj posebnega narediti? Sploh za sušilec ne vem, ga še nisem imela. pa še to v sušilec daš oprano, čisto perilo, stroj pa verjetno ni najbolj čist (je bil v tovarni, trgovini,,,)… Kako to naredite?

jaz nisem komplicirala.
lahko pa en cikel pralnega stroja (splakovanje) spustiš skozi brez perila, pri sušilcu pa vržeš not mokre brisače, jih nekaj časa pustiš sušit, potem pa ponovno opereš

ali pa z mokro krpo obrišeš boben.

saj pravim, jaz nisem komplicirala

Ne sekiraj se, vse piše v navodilih za uporabo. Tudi glede programov in vseh ostalih funkcij si boš verjetno morala malo prebrati navodila. Naj ti oba stroja dobro služita!

Boben in vrata sušilca sem najprej očistila z milnico, nato pa vse skupaj dobro obrisala z vlažno krpo.

V pralni stroj sem pa nalila čistilo za čiščenje pralnega stroja, ki ga lahko kupiš v drogerijah ali bolje založenih trgovinah. V navodilih običajno piše, da v prazen stroj natočiš čistilo ter nato zaženeš nek program. To je vse. Nič posebno težkega 🙂

Ko se mi je pokvaril pralni stroj in ga ni bilo vredno servisirati, mi je serviser
dal navodilo, da pri prvem pranju v novem pralnem stroju operem čisto in
brezmadežno perilo pri 30. stopinjah. Baje imajo tako pralni stroji kot pomivalni
stroji “senzorje” (ne vem kako je s sušilci), ki sprožijo nek spomin. Od tega je odvisno
kako se bo pralni stroj “obnašal” pri nadaljnih pranjih. Tega v navodilih ni napisano.
Tokrat se po tej poti zahvaljujem serviserju za dana navodila. V to sem se prepričala
in res deluje.

Prosim povej kaj več. Kako se stroj drugače obnaša? Saj programi so naštimani, to najbrž ne more spreminjat glede na spomin na prvo pranje.
Ker meni je bilo rečeno, da naj dam najprej prat na 90, dolg program, da se vse očisti in razkuži.

kako si se lahko prepričala, da res deluje?
si nabavila dva pralna stroja, pri enem prvič oprala po navodilu serviserja, pri drugem pa ne?

New Report

Close