Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nov pralni stroj kateri??

nov pralni stroj kateri??

Kateri pralni stroj mi priporočate?
Smo družina, dva odrala in trije še majhni otroc: 2, 6, 8.
Peremo na dva dni, za vikend kaj več.
Naj kupimo stroj za 300 eur, pa če pač se pokvari čez par let kupimo novega ali damo več do cca 700€. Verjetno ni nikjer zagotovila, da pa bo ta delal 15 let.
Imeli pa smo Elektrolux, ki se je pokvaril poi 6 letih, strošek popravila bi bil nad 250€

Definitivno SHIMANO. Ta se to me bo nikoli pokvaril.

sampopostrezna pralnica.
ne rabiš plačevati elektrike,praška.

Če res dost laufaš stroj se splača Miele, ker so zlo robustno grajeni. So pa dragi. Drugače pa kaj za 500, 600 €, s 5 letno garancijo. Pa ne Gorenja. Prav tako stran od Candy ja.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imam beko že 7 let in pol perem skoraj vsak dan in še vedno dela nikoli se še ni pokvaril bil pa je med najcenejšimi stal je mislim takrat 250 evrov.

Ma kakšen Shimano – Rolex ali pa Breitling – ti so večni :))))

Ma ne, brezveze da se toliko skešira – ni več vredno.

Glede na to, da so familja z “malimi umazančki” – pač mlaši otroc :), naj raje kupi tanovega Candy RapidÓ, ki ima kar 9 odličnih kratkih programov ena ura pri različnih temperaturah, da ne melje po dve uri in več, pa iam tudi dodaten nivo vode, da ne žuli na “suho”. Pa vsaj 10 kg boben- da ne bodo drgnili na dva dni….

https://www.candy.si/sl_SI/rapido

Ti so res dobri stroji sedaj na tržišču ( na nivoju AEGja in pa seveda Smeg-a, višji cenovni razred).

Jaz imam dobre izkušnje z Indesit strojem. Ima kratke programe, možnost prilagajanja temperature, obratov, časa… Vsekakor pa priporočam, da najmanj 8 kg.

predlagam da prvi kriterij kilaža…nad 8 kg pranja, potem pa prilagodljivost-da lahko čimveč prilagajaš …..

Folk niti pralnega stroja ne zna več kupit:-( Svet je šel res v maloro.

Ma ne, brezveze da se toliko skešira – ni več vredno.

Glede na to, da so familja z “malimi umazančki” – pač mlaši otroc :), naj raje kupi tanovega Candy RapidÓ, ki ima kar 9 odličnih kratkih programov ena ura pri različnih temperaturah, da ne melje po dve uri in več, pa iam tudi dodaten nivo vode, da ne žuli na “suho”. Pa vsaj 10 kg boben- da ne bodo drgnili na dva dni….

https://www.candy.si/sl_SI/rapido

Ti so res dobri stroji sedaj na tržišču ( na nivoju AEGja in pa seveda Smeg-a, višji cenovni razred).
[/quote]

smeg je v bistvu beko (kupljen program), AEG je okej za vložen denar. Miele je pač grajen kot nemški tank.

sicer tehnološko candyj unimam kaj očitati, fantje se trudijo, problem je sama izdelava aparatov. Tu pa znajo biti kar problemi, vsaj do sedaj nisem naletel na neke hude hvale aparatov.

smeg je v bistvu beko (kupljen program), AEG je okej za vložen denar. Miele je pač grajen kot nemški tank.

sicer tehnološko candyj unimam kaj očitati, fantje se trudijo, problem je sama izdelava aparatov. Tu pa znajo biti kar problemi, vsaj do sedaj nisem naletel na neke hude hvale aparatov.
[/quote]

Strokovnjak, kaj pa za glajenje gub oz manj likanja katerega svetujete, znamko?
Hvala.

Strokovnjak, kaj pa za glajenje gub oz manj likanja katerega svetujete, znamko?
Hvala.
[/quote]

za glajenje gub? velik boben + para (parni programi in/ali para zgolj kot pomoč zoper gube) ….pa lahk tud gorenje, če je sam to dvoje merilo.
DRugače kak AEG se dobi za dobrih 500 €, beko tud tu nekje, boschi so po moje dražji. KOrejci znajo biti dober kompromis (LG), sam je pa vprašanje servisa pri nas, drugače pa mu nimaš kaj očitat. KO sem sam kupoval pralca letos spomladi je bil tud LG v igri

evo en cenovno okej kompromis
https://www.mediaworld.it/product/p-109731/lg-f4wv508s0

za glajenje gub? velik boben + para (parni programi in/ali para zgolj kot pomoč zoper gube) ….pa lahk tud gorenje, če je sam to dvoje merilo.
DRugače kak AEG se dobi za dobrih 500 €, beko tud tu nekje, boschi so po moje dražji. KOrejci znajo biti dober kompromis (LG), sam je pa vprašanje servisa pri nas, drugače pa mu nimaš kaj očitat. KO sem sam kupoval pralca letos spomladi je bil tud LG v igri

[/quote]

Oja, jaz mu jo že imam za očitat – LG, parno pranje, višji cenovni rang ( 1400 eur redna cena), še v garanciji. mu je odtrgalo os motorja ( inverter) – nikoli ožemanje na več kot 1200 v/min, dovoljeno je do 1600v/min. Nikoli preobremenjena teža 11 kg suhega perila po dovoljenem standardu….. So mi potem kar drug stroj ponudili namestno servisiranja, ker je bilo predrago za popravilo, pa ne zato, ker bi bili na servisu nestrokovni – proizvajalec se je tako odločil in umaknil potem stroj te serije iz proizvodnje. (!)- jasno, nisem izbrala potem enake znamke, ampak Smeg, najvišji cenovni rang ( 700 eur), enako inverter, parni programi, kratki programi, super stroj – top pere, že 6. leto.

zakaj ne Gorenja? Meni dela vsa aparatura brezhibno nova že vsa leta.
še nisi prebolel, da mi moj pomivalni stroj po dvajsetih letih še ni crknil. Si pripopal pomivalni stroj nekoga, ki je fuč zadnjič.Tako zanmarjene aparature še nisem videla. Aparat je potrebno tudi čistiti. Najlažje je reči pokvaril se je.
Prav tako se bo pokvaril tvoj miele, kot bi se Gorenje…Pha…aja Gorenje propada….
saj ni čudno, zaradi takih kot si ti ki si v bajte vlačite tuje korporacije kao fensi šmensi.
jas pravkar kupujem novo pečico in ploščo Gorenje…..cukrček od aparata 🙂

še nisi prebolel, da mi moj pomivalni stroj po dvajsetih letih še ni crknil. Si pripopal pomivalni stroj nekoga, ki je fuč zadnjič.Tako zanmarjene aparature še nisem videla. Aparat je potrebno tudi čistiti. Najlažje je reči pokvaril se je.
Prav tako se bo pokvaril tvoj miele, kot bi se Gorenje…Pha…aja Gorenje propada….
saj ni čudno, zaradi takih kot si ti ki si v bajte vlačite tuje korporacije kao fensi šmensi.
[/quote]

Joj spet ti, s tem “gorenjem” in s po 15 let starimi Gorenje aparaturami……

Ja, dojemi že, smo ti že mnogi pisali tukaj, sa pred 15imi leti je še bilo tako, dandanes pa nobena fabrka bele tehnike ne bo delala strojev za 15 let delovanja, ker sebi vrta luknjo v kolena s tako potezo, ne praznijo se skladišča in ne vrtijo dovolj trakovi proizvodnih linij…. čimveč morajo kupci pokupiti v roku 5ih let…. A ti bo kaj bolj jasno sedaj. Ja, drži se svoje Gorenje mašnerije, ker današnja ni že dolgo več to, kar je bila pred 20imi, 30imi leti, da je traaaajalo, pa traaaaajalo :)))))

[/quote]

Hvala.🙋‍♀️

Joj spet ti, s tem “gorenjem” in s po 15 let starimi Gorenje aparaturami……

Ja, dojemi že, smo ti že mnogi pisali tukaj, sa pred 15imi leti je še bilo tako, dandanes pa nobena fabrka bele tehnike ne bo delala strojev za 15 let delovanja, ker sebi vrta luknjo v kolena s tako potezo, ne praznijo se skladišča in ne vrtijo dovolj trakovi proizvodnih linij…. čimveč morajo kupci pokupiti v roku 5ih let…. A ti bo kaj bolj jasno sedaj. Ja, drži se svoje Gorenje mašnerije, ker današnja ni že dolgo več to, kar je bila pred 20imi, 30imi leti, da je traaaajalo, pa traaaaajalo :)))))
[/quote]kaj si ti meni pisalo mene prav nič ne briga.

Pišem, da imam po dolgih letih prav tako” nove” aparature Gorenje in se nič ne kvari.
Je težko sprejeti resnico?
Kaj si ti meni pisalo kdaj, mi je prav malo mar.
Kadarkoli bom zasledila ponavljajoče litanije kravce bom tudi kot protiutež komentirala kar želim. Tu ti nimaš nobenega vpliva. Kravca Ni nobena strokovna oseba, da bo napeljevala ljudi h bojkotu Gorenjevih aparatur. Sedaj pa lahko delaš z njim prevale od besa, napačno si komentiral. Razmišljam in sprejemam odločitve nakupa s svojo glavo in kupujem s svojim denarjem, zato ti tu nimaš besede.

kaj si ti meni pisalo mene prav nič ne briga.

Pišem, da imam po dolgih letih prav tako” nove” aparature Gorenje in se nič ne kvari.
Kadarkoli bom zasledila ponavljajoče litanije kravce bom tudi kot protiutež komentirala kar želim. Tu ti nimaš nobenega vpliva. Kravca Ni nobena strokovna oseba, da bo napeljevala ljudi h bojkotu Gorenjevih aparatur. Sedaj pa lahko delaš z njim prevale od besa, napačno si komentiral. Razmišljam in sprejemam odločitve nakupa s svojo glavo in kupujem s svojim denarjem, zato ti tu nimaš besede.
[/quote]👍Razne Witkawce, so samo konkurenca.
To je že marsikomu jasno.

kaj si ti meni pisalo mene prav nič ne briga.

[/quote]

joj ženže medlo. jaz pišem na podlagi Gorenje lastnih izkušenj – pečica, plošča, stroj – vse šlo v maloro še v času tovarniške garancije – prozivodnja med leti 2005-2007.

Srednji spol – ne, nisem tisto, ki misliš, da je 🙂 Če si se pa sprednjespolovanja navadila od določenega avtorja tukaj, potem pa ti sploh ni več pomoči 🙂
BTW: sem tudi gospodinja, s svojim gospodinjstvom že skoraj 30 let in s slabimi izkušnjami z Gorenjem. Ecola, zdaj pa spet modruj in udrihaj čez avtorja Whitecow…. 🙂

joj ženže medlo. jaz pišem na podlagi Gorenje lastnih izkušenj – pečica, plošča, stroj – vse šlo v maloro še v času tovarniške garancije – prozivodnja med leti 2005-2007.

Srednji spol – ne, nisem tisto, ki misliš, da je 🙂 Če si se pa sprednjespolovanja navadila od določenega avtorja tukaj, potem pa ti sploh ni več pomoči 🙂
BTW: sem tudi gospodinja, s svojim gospodinjstvom že skoraj 30 let in s slabimi izkušnjami z Gorenjem. Ecola, zdaj pa spet modruj in udrihaj čez avtorja Whitecow…. 🙂
[/quote]

[/quote]Joj ženše medlo, če se tebi kvari tvoja aparatura je to samo tvoja stvar.
Jas sem samo komentirala, da nima pravice pozivati in zakaj NE h bojkotu Gorenjevih Aparatur.

Ti pa cele litanije…..ženše medlo

[/quote]

ž
vidim da tudi slabo vidiš..tisto ni bilo zanemarjeno ampak rijasto. Tule pa je le nekaj razlike

👍Razne Witkawce, so samo konkurenca.
To je že marsikomu jasno.
[/quote]Saj jas to vem.
Se razbere iz komentarjev, ne mine tema o aparaturah, da ne udriha čez Gorenje.

ž
vidim da tudi slabo vidiš..tisto ni bilo zanemarjeno ampak rijasto. Tule pa je le nekaj razlike
[/quote]Košara za pribor je lahko snežno bela in postane rjasta, ker se umazanija ni počistila.
In razžira sloj. Cela košara je bila umazana in ne rjasta.
Sem prav dobro videla in ker sem ti to napisala si postal užaljen.

New Report

Close