Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nov pralni stroj – mnenja – CVETO???

nov pralni stroj – mnenja – CVETO???

Stara tema pa vendar. Gorenjev pralni stroj mi je brez ene okvare pral polnih 22 let.

jupi zdaj novega Gorenjevega, pa peri z njim. Točno 5 let, pa nič več – je tako naštimano…sodobno potrošništvo…..

Imela dva stroja Gorenje – eden škripnil še znotraj 5- letne garancije, naslednji pa točno 5 mesecev po izteku – se ni izplačalo popravljat – predrago.

Siemens je nadgradnja Boscha, bajdevej 🙂

Drugače pa – čestitke za dobro izbiro – imamo Siemens sušilec iz serije IQ700, inverter, toplotna črpalka in smo tudi prezadovoljni – ko bo svoje doživel pralni, bomo pa še tega s Siemensom zamenjali – le parne programe pranja bo moral imet, tako kot jih ima naš sedanji…
[/quote]

Ironija je, da imamo Boschev sušilec, za katerega je še serviser rekel, da je eden najboljših strojev na trgu. Dela že dolgo po izteku garancije. Pralni stroj je pa zatajil.

so meni rekli leta 2002, ko sem kupovala nov pralni stroj. kupila Gorenje, elektroniko, ki je takrat šele bila na pohodu… dela še danes kot urca, povprečno na teden perem 7 x, res pa, da večinoma programe 40 stopinj, edino posteljino in brisače na 60 in redkeje na 75. Na 90 perem le enkrat brez perila na 3 mesece sodo bikarbono…

Imaš pač srečo – bodi vesela 🙂

ko jih bo prevzel kitajc se bo kakovost popravila. pa zaposleni tudi, zelo, zelo verjento. Mislim da kitajc ne bo dopuščal takega igračkanja kot ga prakticirajo danes, da o tem kako močne fimre ga gledajo niti ne govorim. Sem gvišen da bodo tud knjižce letele, potem ko se bo prevzme zgodil, videno pri cimous. Pa tud proizvodnjo znajo kam preseliti.

Skratka za nas potrošnike bo verjento boljše pod novim lastnikom vsem ostalim pa zelo verjento kar fajn slabše. Amapk konec koncev kdo je pa firmo pripeljal do te točke kjer je sedaj?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Poglej Candy z inverterjem in z 59min programi.. 9kg bobnom.. cena ok.

Imeli electroluxa, kupljenega 2000, takrat med dražjimi. In delal 16 let red brez ene napake in težave. Pa smo se vmes 3x selili in je šel z nami, prali smo precej zaradi otroka in vseh selitev, ko so bile delovne obleke potrebne pranja non stop.
In lani, zadnji teden avgusta, ko je otrok prišel z nogometnih priprav in šola na vidiku. Valda polno cot za oprat, pralni stroj škripne. Ne vem kaj je bilo, ker so vsi rekli, da se ga pri skoraj 17ih letih ne splača popravljat. In smo šli v nakup novega pralnega stroja. Sama sem rekla BEKO in nikakor GORENJA. Ampak Beko so vsi ožji in nikakor, da spravimo gor obstoječi sušilec. Ok in pol mož ujaga neko akcijo gorenjevih pralnih strojev. Kupi mašino inverter za 700€. Pri prvem pranju, prazen bobe, kot je v navodilih, začne ružit tako, da nismo vedeli ali naj gremo ven iz stanovanja al kaj. Kličemo naslednji dan servis in pol se je začelo čakanje. Ker itak lahko pokličeš tisti njihov center, podatkov in številke serviserja ne dobiš, da bi ga vraga vsak poklical, kdaj ima namen prit. Valda razumem, da imajo ogromno dela. Minilo je 9 dni do tega, da je serviser prišel. Pogleda in reče, da je s strojem vse ok in naj damo kar prat perilo. Še hvala bogu, da je dal možu svojo številko, ker pol ure zatem so se začeli čudni zvoki. Mož je vse to posnel in poslal serviserju. Ta sporoči, kljub temu, da je rekel, da je s strojem vse ok, da ga bodo odpeljali. Čakamo 5 dni + 5 dni na servisu + 1 dan za dostavo. Se pravi smo bili brez stroja že kar na začetku 3 tedne. Menjali so praktično vse razen ogrodja. In še danes, pol leta po nakupu, inverter ruži bolj kot navaden stroj. V 9kilskem bobnu operem pol manj perila kot prej v 6kilskem.
In NIKOLI več Gorenja. Ironično, sem iz Velenja, kjer smo vsi imeli njihove mašine. In ja, zdržale so 20, 25 let, za tiste, ki se hvalijo kako jim stroj enkratno pere že 22 let. Res je, drži. Kupite nov Gorenjev proizvod pa boste videli, kaka loterija je.
V 3 letih smo kupili gorenjev sesalec za darilo. Crknil v prvem mesecu. Mama je kupila gorenjevo pečico, grelec praktično od začetka ni delal, čeprav so jo nekaj časa prepričevali, da ni navajena pečice :-)))

lp

Pozdravljeni

Miele,Bosch,Siemens,Aeg

Imam te znamke k sem jih napisal.Z vsemi zelo zadovoljen.Zdej sem še kupil indukcijo Aeg,širine 90.Zakon je.Gorenje,pr men nima več vstopa.Zaradi zelo slabih izkušenj.Lahko bi zdej napisal sveto pismo…
Pralni stroj Miele uporabljam skoraj dve leti.Z njim zelo zelo zelo zadovoljen.Sam avtomatsko dozira pralno sredstvo.Izberem program,Stroj me vpraša BELO ali PISANO.Mu potrdim.Vse ostalo opravi sam.Aja,še predno stisnem tipko start.Me vpraša stopnjo umazanosti.Katero mu določim,in na osnovi teg dozira za belo ali barvasto perilo.Opere vrhunsko belo.Sušilni stroj,imam tudi Miele zadnjo serijo.Odišavi perilo z dišavnimi vložki.Ima tud parne programe,glajenje perila,osveževanje z paro itd.
Pomivalni stroj imam tud Miele.Višji rang serijo 6000.Zakoon stroj z tretjim predalom.Pečico in parno pečico imam Bosch.Kaminska kuhinjska napa Siemens.Indukcija Bosch,ki sem jo zamenjal z večjo širine 90 in znamko Aeg.Boscheva je bila Made in Spain.Aeg indukcija Made in Germany.
Škoda ni več Siemensa v sloveniji.
No,zanimjo me samo te znamke,ki sem vam jih navedel.Ostale ne pride v poštev.Sploh pa italjani…Hvala lepa.

Miele,ima v vseh pralnih strojih INOX KAD.Ostali vsi plastiko…

Boljš mal več dat…pa imaš stroj.Čeprav,danes je loterija z temi stroji.

Ko že praviš, Italijani, ne hvala:SMEG je italijanski višji cenovni razred bele tehnike – imamo njihov 9kg pralni stroj z inverterjem, inox kadjo, parnimi programi pranja, tudi dva hitra programa, program osvežitev s paro za max 5 kosov, ožame odlično že na 800 obratov, kaj šele na 100, pa je do 1400, proti mečkanju, poseben program za srajce, … 1400 obratov max, jih sploh ne uporabljam toliko, ker ni potrebno. Najboljši stroj zame dosedaj v zadnjih 25ih letih. ( prej nezadovoljive izkušnje z Gorenje, Bosch, Candy, LG)

mieleFan willkommen hier am MON..ja italijaniznajo biti okej, samnajti jih je treba. Nekaj jih je v rangu mieleta, večina pa nekje srednji razred, višji srednji razred , ter nekaj nizkocenovnikov. ne gledat našega tržišča ter ita produktov ker to dvoje žal ne gre skupaj. Kot Mieletu primerljivo firmo ti lahk podam Fulgor Milano. Tudi famozno odpiranje vrat pri pomivalcih je lansiral ven italijan, in sicer Smeg..ostali ga kopirajo. prav tak je Smeg že leta 92 vpeljav orbitalni sistem vrtenja vetrnic, kar so kasnehe drugi kopirali, med drugim tudi AEG, ki ga opevaš..satelitska pršilna roka v njihovih pomivalcih je kasneje ugledala luč sveta kot pa orbitalni sistem….

Firme, ki jih ti navajaš ala AEG in podobno, imajo obrate v Ita, oz so tam določeni (pol)izdelki proizvedeni…ker je vse skupaj grupa Electrolux in ta ma pod sabo cel kup Ita mark. Reorganizacija pa je ustvarila tudi to da v psamezni firmi štancajo za cel kup brandov, tudi tistih iz višjih cenovnih razredov. Mimogrede zakaj pa nisi raje po Junu posegel, ki kotira še višje kt AEG?

tko da kar šimfat Italijane pač ne gre….jih je dosti, pokrivajo velik spekter, je treba vsako zadevo posebej preštudirat…mimogrede poglej kako Boschevo, Mieletovo plinsko ploščo in poglej kaj piše na gorilnikih……boš presenečen….

Ko že praviš, Italijani, ne hvala:SMEG je italijanski višji cenovni razred bele tehnike – imamo njihov 9kg pralni stroj z inverterjem, inox kadjo, parnimi programi pranja, tudi dva hitra programa, program osvežitev s paro za max 5 kosov, ožame odlično že na 800 obratov, kaj šele na 100, pa je do 1400, proti mečkanju, poseben program za srajce, … 1400 obratov max, jih sploh ne uporabljam toliko, ker ni potrebno. Najboljši stroj zame dosedaj v zadnjih 25ih letih. ( prej nezadovoljive izkušnje z Gorenje, Bosch, Candy, LG)
[/quote]

omenjeni pralni stroj je v resnici zelo verjento Beko….Smeg nekaj pralcev kupuje, nekaj jih ma sam… Predvsem tiste bolj “zahtevne”stroje kupuje, tako da je precej možnosti da je beko..je pa seveda razlika ali se stroj naredi za beko ali smeg…. že iz vdika cene, da o tem kaj kupec pričakuje niti ne govorim…

jaz mam njihov pomivalc, vrh lestvice, made in Itali…45 cm zadeva in notri gre ma vse živo. Super nabor programov, zamera edino da samostojni aparati nimajo snemlive vrhnje plošče

Odgovor na objavo uporabnika
Nikakor Gorenje za boljšo kakovost, 23.04.2016 ob 15:05

Nisem Cveto,ampak ti iz izkušnje dobronamerno napišem, ker si napisala, da si tudi prej že kupovala stroj višjega zmogljivejšega in cenovnega razreda – če želiš, da bo držalo malo dlje od tovarniške garancije, se oziraj za Korejci – LG ali Samsung-korejska bela tehnika kar se pralnih in sušilnih strojev tiče, so že davno povozili evropejske, tako v kvaliteti, kot v inovacijah.
Invertni motor ( odlična zadeva, odpadejo vse krtačke, jermeni bobna in ležaji kot potrošni material in kar najprej pocrka pri ostalih strojih), programi parnega pranja ( šparovno pri dolžini pranja in količini pralnih sredstev), pa da ima funkcijo da dodaš dodatno izpiranje, 10 ali 12 kg boben v stroju normalne velikosti in dimenzij, da pereš lahko samo 2x tedensko, to je samo nekaj bonusa.

Samo stran od Gorenja – mi smo imeli red tem takrat najnovejši model iz serie , ko so ven prišli 7 kilski, pa 1400 obratov motorja – neprestano so cli ležaji, ker je že centrifuga na 1200 obratov zjebala ese – stroj je bil še v garancijskem času več na servisu v šraufanju, kot v uporabi, še eden od serviserjev mi je zaupal, da se na teh še učijo….

Zdaj imamo pa inverter že 4 leta, dela ko urca, res odlično poinvestiran in vrnjen denar. Serviserja še pivotal ni od daleč…

Odgovor na objavo uporabnika
nisem pozabla, 23.04.2016 ob 15:11

A če ti napišem, da smo imeli v 15 let sranje s 3 Gorenjevimi stroji ( 2 pralinma in 1 sušilnim – ja glih isklai smo škarte iz serij, zagotovo), bi zmogla dopustit mnenja drugih, da ne zaupamo več nikoli Gorenju?

Pa ne samo pralni stroji,televizor 1 mesec po garanciji fuč- na odpad, zamrzovalna omara slab teden iz garancije- serviser:” veste gospa, motor, ventilator,hladilni sistem, vam toplo priporočam,da kupite rajši Novo! Preveč stroškov popravila. Sosedje imajo vse stroje od Gorenja- vsak mesec ali na dva je serviser v hiši, ker nekaj popravlja.Adijo šalabajzarskoGorenje !! Rajši na roke perem!

New Report

Close