Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nov pravilnik o načinu delitve in obračunu toplote v stanovanjih in…

Nov pravilnik o načinu delitve in obračunu toplote v stanovanjih in…

Hvala bogu mi teh problemov nimamo. Ogrevamo na plin, vsak ima v stanovanju svojo peč in vsak kuri kolikor mu paše.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Moti me, ker se ves čas poudarja, da tisi z odprtimi radiatorji ogrevajo ostale, ki jih zapirajo. Vsi imajo vir ogrevanja in ne sedijo v mrazu. V našem bloku je 30 stanovanj, od tega nas ima vsaj 2/3 peči na drva in konkretno pri nas 25 stopinj. Pri sosedi, ki je pod nami in se ogreva z radiatorji je največ 22. Torej?

No, saj si vse povedala.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ogrevanje-varcne-ze-udarilo-po-zepu.html

Se je že začelo! Lobiji pač hočejo ojre ne glede na to koliko porabimo oni morajo met dobiček ker tolko rabijo in tolko porabijo, in tako izračunajo, mi pa sploh ne vemo kdaj je 40% povprečja

Točno zaradi takih bedarij sem se jaz z družino preselil iz Slovenije v Avstrijo. Da se razumemo, tudi tukaj ne tečeta med in mleko, se pa zasluži več in vlada predvsem zdrava pamet. Živimo v bloku in centralno imamo na kurilno olje ter na radiatorjih so kalorimetri. Vsako stanovanje ima pa še luknjo za dimnik, tako da se lahko greješ tudi na drva če želiš, pa potem ne plačaš centralnega sploh. Prejšnji teden sem se pogovarjal z vzdrževalko objekta, pa sem ji razložil to slovensko logiko “gretja prek sosedov” pa me je gledala, kot bi z lune padel. Kdor trdi, da se lahko stanovanje ogreva na 22 stopinj prek sten sosednjih stanovanj, je kratkomalo – bedak.

Zakaj? Pri meni je 22 stopinj ob zaprtih radiatorjih, kar je zame prevroče. Meni ustreza 20 do 21 stopinj, mojim sosedom pa očitno 26 stopinj. Zakaj moram jaz plačevati njihovo potrošnjo?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zakaj je bil ta pravilnik narejen? Ker so podjetja, ki dobavljajo toploto, po uvedbi merilnikov, začela delati manjše dobičke. Simpl.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Temu je potrebno odrezati jajce!

Kaj je to 40% povprečne porabe?
Pi.čka vam materina. Kdo po lahko sproti izve za povprečno porabo?
In kaj koga briga, če imam jaz rad 19 st. C, sosed pa 26?

Jebo vam pas mater. Birokratom.

Tako je, najhuje je, da sploh ne moreš videt kdaj je 40% povprečne porabe, ker nikjer ni javno to prikazano in ažurno, zato je to leglo korupcije za polnjenje žepe energetskih firm. Seveda nekje morajo za božičnice skup nakrampat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close