Nov prometni zakon že kaže rezultate
ampak, ko je bil sprejet, so govorili, da nas bo ravno ta zakon vse spremenil.[/quote]
Ko so ga sprejemali so upali, da bodo visoke kazni pripomogle k umiritvi prometa, a kot sedaj kaže so se ušteli. Če so res že toliko denarja pobrali z novim zakonom pa so kazni očitno še prenizke. Žal preveč idiotov je na cesti.[/quote]
Torej se niso sedaj ušteli prvič praviš, kajti že po prejšnjem dvakratnem povečanju še je število mrtvih povečalo.
In ker misliš, da višje kazni preprečujejo nesreče še vedno čakam tvoj odgovor
koliko bi morala bit zagrožena kazen v zakonu za izsiljevanje prednosti, da un iz Cirkovcev ne bi zapeljal pod vlak (in se ubil).[/quote]
Očitno ne bereš mojih odgovorov. Potrudi se, sem že napisal.
hm glede rezultatov, deset mrtvihv zadnjih dveh tednih….ali je vlada res z zakonom želela zmanjšati število žrtev, ji to uspeva? ali želi samo polhniti državno blagajno…Mislim, da bi bilo dobro za vladne politike, da obiščejo kakšnega psihijatra in ga uprašajo za nasvet, kako naj zmanjšajo žrtve na naših cestah, z večjo globo sigurno ne! Žal pa Janši ni nikoli dosti denarja, ker tako nujno rabimo še večji presežek, zakaj že? Žalostno, da mu je vseno za vse te žrtve naših slabih cest…
Če bi ga izvajal ne bi bilo problemov zaradi katerih se oglašaš. Tebe motijo samo višine kazni. Dokler bodo na cesti taki idioti kot se sedaj prevažajo so kazni še premale. in še tole, z zadnjo spremembo CPP so se spremenile le višine kazni. Zakon kot tak pa že lep čas ni doživel vidnejših sprememb kar se tiče vožnje.
Očitno ne bereš mojih odgovorov. Potrudi se, sem že napisal.[/quote]
Nobenih številk v €€€ nisem zasledil v tvojih odgovorih.[/quote]
No ti pa bom še enkrat napisal. Višina je zapisana v zakonu in je dovolj visoka, zate , ki tega ne razumeš pa prenizka. Če pa ne boš preživel nepravilnega prehoda preko železniškega prehoda pa boš plačal največjo možno kazen ki obstaja za tako neumnost. SMRT. Če že uživaš v idiotskem provociranju pa uživaj še naprej. Znak na cesti je zato, da bodo udeleženci prometa varni. Res pa je, da tisti, ki odrejajo kje bo kakšen znak stal …. Ne najdem primerne besede za njih in njihovo znanje.
Ker ni prišlo do vsebinskih popravkov je očitno dober. Ni ti pa treba lagati in si izmišljati besed, ki jih naj bi izrekel Janša.[/quote]
ja, če ga Janša ni popravil, je pa res očitno dober. :)))[/quote]
Ali mi lahko poveš zakaj nobeden od poslancev ni vložil zahtev za spremembo CPP? Prometno in notranje ministrstvo sta pač menila da vsebinskih popravkov zakona ni potrebno. In tudi sama razprava se je vrtela bolj v smeri vzgoje od vrtca do avto šole ter v sami višini kazni. Pa še tole. Ali mi lahko ti poveš kateri del zakona je tako napisan, da zaradi njega prihaja do takšne morije na cestah?
Ker ni prišlo do vsebinskih popravkov je očitno dober. Ni ti pa treba lagati in si izmišljati besed, ki jih naj bi izrekel Janša.[/quote]
Ali mi lahko poveš zakaj nobeden od poslancev ni vložil zahtev za spremembo CPP? Prometno in notranje ministrstvo sta pač menila da vsebinskih popravkov zakona ni potrebno. In tudi sama razprava se je vrtela bolj v smeri vzgoje od vrtca do avto šole ter v sami višini kazni. Pa še tole. Ali mi lahko ti poveš kateri del zakona je tako napisan, da zaradi njega prihaja do takšne morije na cestah?[/quote]
ne morem, ker ne poznam vsebine zakona, vem samo to, da višanje kazni ni nikoli pomagalo, no pa če bi vsaj ta pobrani denar šel za vzgojo otrok in mladostnikov, bi še zamižala.
samo tako na splošno trditi, da zakon ne potrebuje popravkov pa res ne moreš, no ja ti lahko, ker očitno zaupaš vladi. Seveda pa je najlažje in najmamj dela dvigniti kazni, pa še dobro je za proračun. Noben zakon ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši.
veš, kdo največkrat plača kazen, tisti , ki mu števec kaže 5km preveč ali pa največ 10km(zato ker ni vsako sekundo gledal na števec, ko je vozil po naselju ali izven njega, včasih zna biti to bolj nevarno, kot pa par kilometrov čez dovoljeno), tisti divjaki, katrim naj bi bila kazen namenjena bodo pa še vedno ostal brez nje.
jah pa mi ti povej, koliko sprememb zakonov (opozicijskih) je bilo upoštevanih.
Ali mi lahko poveš zakaj nobeden od poslancev ni vložil zahtev za spremembo CPP? Prometno in notranje ministrstvo sta pač menila da vsebinskih popravkov zakona ni potrebno. In tudi sama razprava se je vrtela bolj v smeri vzgoje od vrtca do avto šole ter v sami višini kazni. Pa še tole. Ali mi lahko ti poveš kateri del zakona je tako napisan, da zaradi njega prihaja do takšne morije na cestah?[/quote]
ne morem, ker ne poznam vsebine zakona, vem samo to, da višanje kazni ni nikoli pomagalo, no pa če bi vsaj ta pobrani denar šel za vzgojo otrok in mladostnikov, bi še zamižala.
samo tako na splošno trditi, da zakon ne potrebuje popravkov pa res ne moreš, no ja ti lahko, ker očitno zaupaš vladi. Seveda pa je najlažje in najmamj dela dvigniti kazni, pa še dobro je za proračun. Noben zakon ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši.
veš, kdo največkrat plača kazen, tisti , ki mu števec kaže 5km preveč ali pa največ 10km(zato ker ni vsako sekundo gledal na števec, ko je vozil po naselju ali izven njega, včasih zna biti to bolj nevarno, kot pa par kilometrov čez dovoljeno), tisti divjaki, katrim naj bi bila kazen namenjena bodo pa še vedno ostal brez nje.
jah pa mi ti povej, koliko sprememb zakonov (opozicijskih) je bilo upoštevanih.[/quote]
Nikjer nisem trdil da je zakon tako dober, da ga ni potrebno popraviti. Trdim pa, da če bi se upoštevalo sedanjega ne bi bilo potrebno zviševati kazni saj bi bilo smrtnih nesreč vsaj za polovico manj. Potrebno pa je poostriti nadzor nad izvajanjem na vse mogoče načine. Veliko tega je v tujini že preizkušeno in ne bi odkrivali tople vode. Tvoje vprašanje pa je tipično. Le zakaj bi se trudil saj je malo možnosti za uspeh. Zapolni si, zakona oz. spremembe niso vložili zato so enako krivi kot vlada. Le če bi ga vložili bi lahko sedaj mahali z papirjem in govorili “saj smo vam rekli da je potrebno spremeniti zakon a niste hoteli sprejeti našega predloga”. Tega niso storili.
Ko boš poslušala soočenja strank bo eno izmed predvolilnih tem tudi ta koliko zakonov ali dopolnil, amandmajev ipd. je opozicija vložila in koliko je bilo sprejetih s strani pozicije. Tako pač deluje demokracija.
jah pa mi ti povej, koliko sprememb zakonov (opozicijskih) je bilo upoštevanih.[/quote]
Nikjer nisem trdil da je zakon tako dober, da ga ni potrebno popraviti. Trdim pa, da če bi se upoštevalo sedanjega ne bi bilo potrebno zviševati kazni saj bi bilo smrtnih nesreč vsaj za polovico manj. Potrebno pa je poostriti nadzor nad izvajanjem na vse mogoče načine. Veliko tega je v tujini že preizkušeno in ne bi odkrivali tople vode. Tvoje vprašanje pa je tipično. Le zakaj bi se trudil saj je malo možnosti za uspeh. Zapolni si, zakona oz. spremembe niso vložili zato so enako krivi kot vlada. Le če bi ga vložili bi lahko sedaj mahali z papirjem in govorili “saj smo vam rekli da je potrebno spremeniti zakon a niste hoteli sprejeti našega predloga”. Tega niso storili.
Ko boš poslušala soočenja strank bo eno izmed predvolilnih tem tudi ta koliko zakonov ali dopolnil, amandmajev ipd. je opozicija vložila in koliko je bilo sprejetih s strani pozicije. Tako pač deluje demokracija.[/quote]
pa saj to vemo vsi, če bi držali pravil bi bilo veliko veliko manj nesreč, to je popolnoma jasno. Kaj ti hočem dopovedat, da denarne kazni pa tudi če so še nevem kako visoke ne zmanjšujejo nesreč, morda za teden dva, potem pa tisti, ki divjajo in ki pijejo ne mislijo več nanj. Zato trdim, da višanje kazni prej pomaga proračunu, kot varnosti v cestnem prometu in to ti hočemo tudi dopovedati in nič drugega.
torej Janša ni naredil nič, da bi zmanjšal smrtne žrtve na cestah, samo po žepu bo udaril dvakrat več tiste, ki bojo vozili za 5 ali 10 več…ampak seveda boss bo zopet rekel, da tumbam…Bog nedaj, da bi kritiziral Janšo aneda boss in ne briga me kakšen zakon je in da ga je prejšna oblast sprejela, zanima me kaj je Janša naredil, da bi izbolšal zakon in seveda posledično zmanjšal morijo na cestah…Nič..veselo polni državno blagajno in upa na čimveč kršiteljev, da se bo lahko pohvalil s presežkom…Boss pa tumbaj kukr češ, kdor ni slep, vidi da je temu tako, saj Janši podpora pada ravno zaradi njegovih neučinkovitih spremenb, ki posledično udarijo najbolj po žepu tistega, ki ima najmanj…njegova politika…