nov štedilnik-indukcija da ali ne??
Ves problem je v tem, da hočejo kuhati kot na drva, uporabljajo pa indukcijo. Ne gre. Pri vsakem načinu kuhanja se je treba prilagoditi viru toplote. Povsod se da skuhati dobro, povsod se da pa tudi totalno zaje.bati. Kdor rad kuha, ne bo kuhal v nekem thermofix kuhalniku, niti ne v ekonom loncu, kjer pač daš notri sestavine in počakaš, da se samo skuha. Glede na razpoložljivost pa pač vsak izbere, kar mu najbolj ustreza. Meni zato, ker mi je pomembna regulacija, najbolj ustreza plin. Hitro dosežeš visoko temperaturo, ni občutljiv na velikost posode, hitro znižaš temperaturo… Skratka kuhanje na ognju. Na drugem mestu je indukcija. Je hitra, dobro se regulira, samo s posodami je problem. Pa ne toliko z vrsto posode (itak imam vse tudi za indukcijo), kot s tem, da moraš gledat vedno, da ni prevelika, pa da je točno na mestu. Uporabljam v bistvu oboje, s tem, da je najmanj občutljiv ravno plin. Na indukciji imam ploščo že odrgnjeno. Plinska pa je tudi steklokeramična, samo jo varuje mreža. Starši imajo poleg plina tudi klasično steklokeramična – ta pa je obupna, če nisi navajen kuhati na njej.
[/quote]
Ja, posod sem kar precej po sili razmer zamenjala, ampak vse ok – mojo prejšnjo posodo je dobil nekdo, ki jo je rabil, jaz pa sem kupila novo, za indukcijo.
Plina ne bi imela, tako da je to najboljša možna rešitev zame 🙂
Vse tiste vprašam, ki jih je strah plina, govorim o zemeljskem, kako se pa ogrevate? Velik del Slovenije se ogreva na plin, kar je precej poceni in okoljsko čist energent. V moji stavbi smo ob izgradnji imeli napeljan plin tudi v kuhinjo. Jaz ga veselo uporabljam, večina pa je te cevi odstranila, saj kuhajo na elektriko. Marsikomu je zdaj žal, da so to naredili.
Moja kuhinja ni nič bolj umazana kot tista, kjer se kuha na elektriko. Vse je odvisno od tega, koliko čistiš. Sem videla precej zamaščene kuhinje od indukcije, kjer se maščoba kar cedi.
Pa še nekaj je, posoda za indukcijo je precej težka kot vem. Ko boste starejši ali že prej, je težka posoda problem za premikanje in pomivanje. Moja mama je na starost vso težko posodo umaknila iz uporabe.
Kuhalno plošco s tremi plinskimi rinkami in eno indukcijo, pa jih nikjer ne najdem. Išcem tako pa iz razloga za obcasno hitro zavretje vode ipd. Sedsj imam 4x plin in sem zadovoljna, ampak vcasih bi pasalo kaj na hitro segret.
Dve indukciji in dve plin pa ne bi.
Je kdo ze kje videl eno indukcijo in 3x plin?
Uporaba indukcijske kuhalne plošče se odsvetuje ljudem s srčnim spodbujevalnikom. Indukcija namreč ustvarja magnetno polje, ki lahko zmoti frekvenco spodbujevalnika, če je oseba s spodbujevalnikom v neposredni bližini plošče. Sicer pa indukcijska plošča sama po sebi ne oddaja nobenega sevanja in ne spreminja strukture hrane! To je zgolj urbani mit, ki niti malo ne drži.
Pa vendar ljudje trdijo točno to.
https://www.naturalscience.org/wp-content/uploads/2017/11/2017-09-26-Brochure-Induction-Hob-EN.pdf
A skodi samo nosečnicam?
Ali vsem?
Pri indukciji je res magnetno polje. Ampak to polje se zaključi pod v samo posodi.
Nad tem je zelo malo sevanja.
Seveda pa urbane zgodbe krozijo okoli….
V praksi pa je indukcija zakon. Seveda moras kupiti tako, ki ti ustreza.
Pozabite plin, pozabite steklokeramiko… indukcija je zakon.
Obvezno morate imeti timerje, pa boost fukcijo.
Pa zaznavanje pregreravanje…
Najbolj da pogledate in vprasate poznane ljudi okoli.
MOn ni ravno referenca za tehniko…
Pozabljaš, da ljudje pri kuhanju načeloma tehnike ne maramo, ampak želimo čim bolj preproste štedilnike s preprostimi nastavitvami. Tudi zato je v Ameriki recimo samo 15 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kuhališč indukcijskih. Ko naštevaš vse te funkcije, me mine. Imam tehnike že sicer v življenju dovolj, v kuhinji je pa res ne rabim. Glasovni timer imam na google asistentu, da je hrana na hitro kuhana, mi pa itak ni všeč. Skratka, kup odvečne navlake, gimmickov, da se zadeva prodaja.