Nov ultimat EU aka Kako se bomo vozili?
Ne bo držalo. Ker takšna uredba bi zmanjšala promet za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, mogoče še manj, če upoštevamo goljufe. Oni pa hočejo zmanjšati promet za 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vsaj tako pravijo. EU gotovo ni postavila v ultimat tako visoke številke, ampak se samo naši želijo dodatno izkazati.
Jaz sicer sem za omejevanje vstopa v mesto, ampak če pa v mestu živiš, pa ni logično, da moraš plačati, da bi lahko bil doma. Jaz potrebujem preprustnico, da imam lahko avto v garazi. Ni logike.
Zakaj pa ne? Če bom plačal jaz, ker moram grem iz Tacna v Ljubljano na šiht, plačaj še ti, ker hodiš dihat naš sveži zrak.
Sicer pa, ker bo Janković zrihtal boljše avtobusne povezave, se jih bom jaz pač posluževal. Vsak dan. Pa se jih daj še ti, saj ti ni treba vsak dan na Šmarno goro, jaz na šiht žal moram. Da mi ni treba biti vam v breme,
To je bil samo primer. Ponosno povem, da sem bila na Šmarni gori zadnjikrat leta 1996. Kar pa se tiče svežega zraka … Vemo, zakaj ljubljanski zrak ni svež. Ker vsi rinejo v Ljubljano. In da, večkrat sem dobila pege, ko sem na forumu brala o nas bednih Ljubljančanih, ki ostanemo v v smogu in plinih, ko se oni popoldne vrnejo v svojo vasico s čudovitim zrakom. Točno to je napisalo nekaj babnic. Teh istih babnic, ki so pred vrnitvijo v svojo vasico zasmradile naš ljubljanski zrak. Prav zaradi takšne porogljivosti jaz želim, da se jim pošteno zaračuna vstop v mesto.
V tem trenutku so tramvaji verjetno misija nemogoče. Nwe predstavljam si, kako bi več mesecev potekal promet samo po enem pasu Dunajske, Celovške, Slovenske, medtem ko bi na drugem delali tire. To bi bila norišnica brez vsake primere.
si se v njih prevažala?[/quote]
Tako je. Po dolgem in počez. Tramvaji, podzemna in avtobusi. Kamorkoli, kadarkoli, hitro, brez čakanja in nerviranja. In meni se tedenska karta sploh ni zdela draga. Tole, kar imamo pa v Ljubljani … Ne prideš nikamor, čakaš kot bebec …
Jaz sicer redko vozim v konicah, ampak nisem opazila, da bi bil, na primer na Celovški, en pas namenjen samo avtobusom. Vsaj ne v praksi.[/quote]
Sicer malokdaj tam peljem, ampak. A ni na Celovški tam od križišča z litostrojske pa do križišča pri levu ob določenih urah dnevno desni pas rezerviran samo za avtobuse in taksiste? no vsaj včasih je bil se spomnim.
Ej, ne vem. Uradno mislim, da je. Ampak v praksi pa jaz tega nisem nikoli opazila. Je tudi res, da se tam skorajda ne vozim. Naj napiše kdo, ki vsak dan prevozi to pot. Ali je res, da so vsi avtomobili na levem pasu in je desni prost za avtobus.