Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova bančna kartica in PAN

Nova bančna kartica in PAN

Kaj pomeni:
PIN ok
PAN **** **** **** 3878

Pomeni da je bil vtipkan pravilen pin za kartico st. **** **** **** 3878. Pan je st kartce ki pa he maskiran z zvezdicami in so razvidne samo zadnje stiri stevilke. Poglej kartico.

PAN=celotna številka kartice

Pan je številka kartice, vpisana na hrbtni strani kartice.

Pa PAN te itak ne zanima, saj ga nikoli nikamor ne vpisuješ. Ti rabiš edino št.TRR.

Zanimalo bi te, če bi bili na gibanju vidni sumljivi dvigi. Za en račun imaš namreč lahko več kartic in bi tako videl, kateri družinski član ali tvoj zaposleni je kupoval kaj nepotrebnega.

Pan je potreben pri spletnoh nakupih,prav tako datum veljavnosti kartice in cvc koda. Pa se pin za generiranje secure code.

Zanimalo bi te, če bi bili na gibanju vidni sumljivi dvigi. Za en račun imaš namreč lahko več kartic in bi tako videl, kateri družinski član ali tvoj zaposleni je kupoval kaj nepotrebnega.[/quote]

Hvala. A zato je PAN, ki je v bistvu kadar je zunaj samo ena kartica, neuporaben.

Sem že kar nekajkrat opravljala spletne nakupe na različnih straneh. Nikoli nisem vpisovala št PAN. Vpišeš št TRR, ne pa PAN.

Sem že kar nekajkrat opravljala spletne nakupe na različnih straneh. Nikoli nisem vpisovala št PAN. Vpišeš št TRR, ne pa PAN.[/quote]
Vpisujes številko kartice, datum veljavnosti (mesec in leto) in csv številko (trimestna). Številko trr vpisujes samo pri bancnem nakazilu in ne pri plačilu s kartico!

Odgovor na objavo uporabnika
Ne ne ne, 21.01.2016 ob 12:31

Sem že kar nekajkrat opravljala spletne nakupe na različnih straneh. Nikoli nisem vpisovala št PAN. Vpišeš št TRR, ne pa PAN.

😂😂😂😂😂😂😂

Spleta “tabrihtni” seveda nimate in vam je tuj. Poznate le mon.☝️
Številka PAN za spletno nakupovanje z debetno kartico

Številka, ki na sprednji strani kartice zavzema največ prostora, je številka PAN. Kratica PAN pomeni Personal Account Number in je sestavljena iz 16 številk.

Odgovor na objavo uporabnika
Liverpoolčan, 30.03.2023 ob 17:10

😂😂😂😂😂😂😂

Je paaametna.☝️😜

Glih pred kake pol ure sem potrdil en nakup na Amazonu. In ker imam novo debetno bančni in sem imel namen s to plačat, ne z mastercardom, sem moral vpisat PAN številko, ime in priimek in datum veljavnosti. CCV pa ni bilo treba. Tam kjer pa imajo tako, da ne ločijo debetne od kreditne kartice, moraš pa še CCV vpisat. Nove debetne imajo namreč tudi trimestno CCV na zadnji strani, tako kot kreditne ☝️😜

Če plačaš s kartico, vpišeš PAN, veljavnost in cvc.

Ne nakladaj o TRR če je tema plačilna kartica. Debetna ali kreditna..ni razlike. Sistem bremeni kartico zato vpišeš št.kartice..če je debetna se potem bremeni TRR, če kreditna pa kartični račun

New Report

Close