Nova fasada
pitanje…zakaj ne greš direknto do proizvajalcev fasad ala Demit, Weber, in podobni, saj ti dajejo garancijona fasadne sisteme, izvedbi pa opravijo njihovi podizvjalaci? pa še za eko subvencijo se pozanimaj al ti oni lahk to zrihtajo al naredite to vi.
po mojih izkušnjah je izvajalec še vedno dobil material po ugodnejših cenah kot jaz … velja za mizarja, štromarja, keramičarja, vodovodarja, zidarja, …
poišči par preverjenih kontaktov pri znancih, sorodnikih, pridobi konkurenčne ponudbe, pri proizvajalcih/zastopnikih/trgovcih se pozanimaj za karakteristike, da se znaš pogovarjat in pogajat z izvajalcem in izberi
moraš pa vsaj malo vedet, kaj kupuješ, sicer te res zlahka okrog prinesejo
Material je cenejši,če ga sam kupiš.Jaz sem kupil stiropor in vse kar pripada plis rofix v merkatorju.Ko sem pripel plačat mi je šef rekel naj pridem čet pet dni da bodo takrat trojne pike in kljub velikemu popustu sem dobil še 800 eur za porabit s pikami.Izvajalec je pa naredil vse skup za 2600 eur.fasada me je stala 5800 eur ,če bi pa vzel firmo da si vse sama nabavi bi bilo kakšnih 2000 eur več.Ampak ni ga čez flegma.Tisti ki ste leni si naročite vse v paketu pa ne boste rabili se dilat z šefom trgovine.Sam 2000 evrčkov bo pa več.
DDV, če greš sama kupit v trgovino, znaša 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, če kupi izvajalec, bo tebi naprej ta isti material zaračunal po 9,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stopnji.
Poleg tega imajo izvajalci, ki več delajo, še konkretne količinske popuste in dobijo material še ceneje.
In če ti vse naredi še izvajalec in ne pacaš sam ali pa izvajalec brez računa, imaš še možnost za eko subvencijo.
Osebno predlagam, da zaupate le preverjenim fasaderjem. Cene fasade se sicer gibljejo med 30 – 400 EUR / kvadrat, odvisno od vrste… Tukaj si poglejte prednosti, slabosti in cene posameznih fasadnih sistemov: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/fasada/fasade-cena-prednosti-slabosti-razlicnih-vrst-fasadnih-sistemov/
Tukaj boste med drugimi našli seznam preverjenih fasaderjev https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/fasada/fasade-cena-prednosti-slabosti-razlicnih-vrst-fasadnih-sistemov/