nova fasada preko Eko sklada ali raje mimo njega?
Odločam se za izdelavo fasade. Gledam možnost subvencioniranja preko Eko sklada. Pri Eko skladu moram izpolnjevati določene pogoje, verjetno pa je tudi določeno, kakšno fasado si moram vgraditi. Slišal sem, da ti naredijo drago fasado (verjetno tudi najkvalitetnejšo??), ki po odbitku subvencije ni dosti cenejša, kot če bi jo delal na svojo roko. Zato razmišljam, da bi se dogovarjal za izvedbo fasade v lastni režiji, saj bi verjetno z izvajalci lahko desegel ugodnejše cene. Kakšne so vaše izkušnje? Se splača vključevati Eko sklad? Kakšni so prihranki po vaših izkušnjah?
Si jedel nore gobe? Preračunaj si cene izvajalcev od postavitve odra naprej, potem pa preračunaj cene materiala. Jaz sem vzel 2 tedna dopusta lani v juniju. Hiša ima 115m2 in smo delali trije, 6 dni in prišli čez za 900€ + par gajb pira. Izolacija je grafit 16cm. Izvajalec je bil najcenejši 4250€ z odšteto subvencijo eko sklada. Brez subvencije prištej 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, za najcenejšega.
Ne pretiravaj. Mi smo koristili tako za okna kot plinsko peč. Oboje takoj odobreno. Pač izpolnit moraš zahteve. Ponudniki itak točno vejo kaj in kako
[/quote]
No pri meni je pa izvajalec dostavil vso potrebno dokumentacijo, le pri datumu na računu se je zmotil in samo zato so mi zavrnili. Pa smo se trudili skupaj z izvajalcem dokazovat da je projekt bil izpeljan tega in tega datuma, a bob ob steno.
Izvajalec je cena z materialom, babe i žabe. Ivajalec v slo stane 25 eur x 115m2 je 2875 eur. Če mislite da ste naredil fasado ko strokovnjak mislim da se motite. Preberi o postopku na tej povezavi in sami zaključite. https://www.ids-slo.com/fasaderstvo/izolacija-fasade
Čakajo, 31.03.2024 ob 23:42
Sedaj boste imeli vse eko s sončnimi, čeprav boste v senci in ustvarjali ekioSonce po zakonu A razliko bo krika pa Sončna gospa? Res tusti v senci, mora po zakonu naštalirati sončno, v senci
Če boste pa Soncu dokazali Senco, ste oproščeni davka z morjem in boste dopust preživwli doma. V senci s soncwm Vsgavite sami Vreme s človekom. Časniki pa pišejo,a premier dama ne zna pisati, pa KR no V vrene že bolj z Gregorčičem. Hvala. Potem bido tenatike z vremenom spet zanimive, ki se priteče zgolj vremena.