nova hiša , ali zgornji štuk pri tašči
živimo skupaj s taščo, v istem štuku, imava otroke, stara sva skoraj 30, obadva sluzbo. imamo možnost narediti svoje stanovanje v zgornjem štuku. ampak ne bi imela svojega vhoda…skupen hodnik itd. svoj vhod pri tej hiši ni možno naredit… se zaenkrat zastopimo, samo saj se ve, da jaz kot tamlada, bi rada imela svoje prostore.
imamo pa tudi zazidljivo parcelo..in z možem razmišlava da bi prodala to hišo in naredila novo., tašča se tudi nekako strinja (so pomisleki..ali se bi zafrknili, kako bo z denarjem itd.) s prodajo….tako bi tam imeli svoj vhod… tašča pa svoje čisto spodaj, pa svoj vhod…
razmišlava da toliko denarja prišparava za izkop, gradbeno dovoljenje, papirje in hiša do pod strehe…. potem pa bi prodali našo hišo za katero bi dobili cc.160.000evr.
Vidva bi prodala taščino hišo?
Da bi zgradila hišo, kjer bi spet živeli skupaj s taščo?
Hm… jaz bi stremel k temu, da se otresem tašče, da živim s svojo družino tako daleč stran, da se mora tašča vsaj preobut v čevlje, da lahko pride na obisk.
v bistvu so tukaj še druge zadeve.
moz bi rad šel na svoje, imel svojo firmo…in tukaj nimamo dovolj prostora za to..
ni cela hiša od tašče. pol je od moža. za taščo more bit spodni kotiček v hiši, sej je ne morš kar vrči na cesto. tega tudi jaz ne bi mogla narediti.drugače je tudi veliko odsotna je pri svojem partnerju, samo za skos se pa ne bo preselila tja. je malo tu , malo tam.
Zafkrnete se lahko v vsakem primeru, če ostanete ali pa če greste. Če ne boste živeli s taščo, nikoli ne boste vedeli, kaj zamujate, ko ste sami itn. Malo za hec. 🙂
ja men se zdi da če sedaj živite v hiši vredni cca 160 jurjev ni hudič da nebi mogli narediti prizidka z svojim vhodom i,drgač vam pa prvoščim novo,ampak se mi zdi računica kr zajebana :))
Ma ja… Ta stari pri nas ne znajo racionalno obravnavat svojega življenskega prostora in potem pride do tega, da na 400 kvadratih živi ena stara mama, otroc se pa s familjami po dvosobnih stanovanjih stiskajo.
Pri Nizozemcih je pa skor navada, da prodajo bajto potem, ko otroci odidejo vsak po svoje, ta stari jo stisnejo pa v nekaj manjšega, kjer je tudi življenje cenejše.
Znanec je hotel pri mami doma, k je bila v veliki bajti, imet delavnico in se s familijo preselit nazaj pa se je ustavilo že pri tem, ko je hotel uredi delavnico in bi moral en predelno steno podret pa stopnišče z druge strani bajte narest…. je mama skor u nezavest padla, ko ji je to predlagal… v stilu – samo preko mojega trupla.
…in so tako ostali v 2-sobnem stanovanju.
Tašča je zdaj še razmeroma mlada, vendar naj razmišlja tudi za kak dan naprej. Moji starši so že precej stari in obnemogli in zdaj jim čisto nič ne koristi, da imajo prostorno hišo in vrt in veliko dvorišče, ker ne zmorejo tega vzdrževat.
Tretja varianta: prodate hišo, tašča kupi nekje stanovanje, ki ga bo sposobna sama vzdrževat in plačevat s svojo penzijo, vi pa svojo polovico kupnine vložite v hišo. Plus posojilo. Klinc, samostojnost pač stane.
Hja, kdo bo pa brezplačno otroke pazil, pa pospravljal po hiši, pa položnice tut pridejo vsak mesec…. je fajn, če ti kdo “mal” zraven primakne….. 🙂
Hja, kdo bo pa brezplačno otroke pazil, pa pospravljal po hiši, pa položnice tut pridejo vsak mesec…. je fajn, če ti kdo “mal” zraven primakne….. :)[/quote]
Al si “mal skrenuo”, al si pa običn mamin sinček, ki ne najde škarij, da bi popkovino prerezal. 😛
Hja, kdo bo pa brezplačno otroke pazil, pa pospravljal po hiši, pa položnice tut pridejo vsak mesec…. je fajn, če ti kdo “mal” zraven primakne….. :)[/quote]
Ponavadi je problem, ker nekdo mal preveč primakne. Pa ne mislim finančno. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.