Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nova indukcijska -popraskana

nova indukcijska -popraskana

Imam novo indukcijsko ploščo in novo posodo za indukcijo.

Ena od ponev mi je opraskala ploščo, ponev je bila uporabljena prvič ali drugič.
Zdaj imam na eni plošči dolge tanke praske, kot da bi s šivanko risala črte oz. kroge.

Kaj naj naredim? Se da te praske s čim odstraniti, zloščiti ali bodo ostale večne?
Kakkšne imate izkušnje z čiščenjem indukcije oz. praskami? Kaj naredite?
S čim sicer čistite ploščo, katero čistilo, da se sveti?

Ali se naj ne sekiram, ker bo čez pol leta vsa popraskana? Se zgodi to ali pa mora ostati plošča kot na začetku?

Prosim za nasvete.
Zdajle ko sije sonce na pult mi je prav hudo ko vidim te praske.
Saj ne da sem tako “picajzlasta” ampak toliko denarja za kuhinjo oz. štedilnik, zdaj pa že praske.

Meni gredo vse praske ven s poliranjem.

Običajno kremo za keram.plošče pošpricam na ploščo, vzamem papir in s tem poliram ploščo.

Ali res uporabljaš kremo za keram. plošče in se odstranijo praske? Tudi jaz imam vso popraskano in grdo ploščo, Kje se ta krema kupi, kako se imenuje?

Hvala.

Ne verjemi vsem nakladancijam. Zagotovo se je samo nerodno izrazila in je mislila čistilo za steklokeramične plošče (se pravi za navaden steklokeramični in indukcijski štedilnik). Ta čistila so dobra od različnih proizvajalcev, z njimi boš odstranila vse packe, fleke, madeže in črte, ki so samo videti kot rajse, v resnici pa so na površini. Na noben način pa s tem ne moreš zapacati oz. odstraniti raz. Če te narediš, ti ostanejo.

Ne, res se da spolirati tudi zelo globoke praske. Jaz sem pred leti kupila močno znižano indukcijsko ploščo (60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) – je bila znižana zaradi na videz zelo velikih in grdih prask. Potem jo je moj doma spoliral z nečim, kar je bilo za poliranje in odstranjevanje prask za razne displaje (vem da je bil gor en avtoradio narisan)…v glavnem, je šlo popolnoma vse ven. Sedaj pa manjše praske, ali pa nečistoče ven spravim z poliranjem oziroma s čiščenjem s čistili za steklokeramiko. Po 6 letih je še vedno videti kot nova in sem zelo zelo zadovoljna. KAr pogumno poskusi spolirati.

New Report

Close