Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NOVA KAD – vaša mnenja prosim

NOVA KAD – vaša mnenja prosim

Želim obnoviti kad, banjo v kopalnici.
Je vzidana in če bi želela novo – ni računice danes in še nekaj časa.

Našel sem mojstra, ki jih obnavlja z akrilom. To naj bi držalo tudi 20 let. 🙂
Če vtipkate v gugl Novakad, se vam prikaže kako to izvajajo. Najcenejša varianta je 170 €.

Jaz sem ga poklical in je takoj nabil še: prevoz, odtok…..pa še mal odvisno od ‘grdote’ – in je bila cena takoj 230 €. In da delajo po celi SLO, HR…ni da ni. Tako da lahko pridem na vrsto šele septembra.
To se mi zdi še pošteno, da takoj pove, kaj vse bodo računali.

Je že kdo od vas tako obnavljal kad? Ste zadovoljni? Baje pridejo, dela je za 4 ure in potem moraš dva dni pustit vse pri miru.

Kaj mi svetujete? Hvala vam. Saj veste kako je danes…..

Sam sem tudi pred istim problemom.
Odločil sem se vseeno za novo kad, saj ne zaupam nekemu obnavljanju, čeprav je cenejše.
Izdelava v tovarni je le nekaj drugega kot pa razni premazi!

Pozdravljeni.Vem,da je delo samo v Bauhausu prodajajo cenejše banje kot vi opisujete ,da vas bo prišlo.Do 100 eu so njihove najcenejše.Sama jo imam in je super.Ne vem jaz bi raje novo nabavila.Lp

Staro banjo sam zbiješ ven in odpelješ na deponijo, kupiš novo banjo in ploščice, ki so podobne ali čisti kontrast tvojim, pač da nekako smiselno pašejo in daš montirat. Meni se to zdi ceneje kot obnavljanje stare.
Druga varianta je samostoječa banja ali tista, ki ima okoli oblogo, samo ne vem cene, zna bit dražje od ploščic.

Jaaaaa, to je laufalo v Yugi. K smo bili še prjatli. K … k stolčeš, rabiš enga ali dva, da znosta na tovornjaček. Pa da odpele….. kam? Vse plačat. Pol da ti en prpele bano… jo gor prnese…. pol spet en majstr, ki ti jo fiksira pa odtok… pol še en za ploščice….

Pa enga majstra ni – in vsak!! Čisto vsak bo rekel: “Ker kretten vam je pa to delu?”
Pa popravlja, pa še en dan……… pa ga ni…….. pa traja in računajo…. pa kar naraste iz 170 na 320 €!
Pa še srečo maš, da je sploh končano.
Čist lahko te nategne in se pol leta nimaš kje umivat! V lavorju.
Dans se to fse kasira. Ali pa te prjav sosed, pa še kšna policija za vratom, k ropotaš.

Ti, ki to delajo so z južnih krajev. K jim en klinac kej zaupam.
Saj jim dam prav! Sam naj Hildo & company zahaklajo – ne pa mene!

Če hočeš nekaj pošteno, izpadeš bedak! To je že ćisto vsak od nas izkusil na lastni koži.
Muzlarjem na oblasti pa – zakaj vas/jih plačujemo??

Nihče nič ne ve?

Sosedje so lani dali prenoviti banjo staro 60 let. Izgleda kot nova, nisem mogla verjeti, da se to da. Dva dni so dodatno sušili z kaloriferji in je reskar precej smrdelo, ampak rezultat je super. Delali so eni fantje iz Ljubljane, cena je bila 150 €.

A si tako dobra pa greš vprašat, kdo so to bili? Res ti bom hvaležna.

Tuš kad sem pri mami obnovila sama, je ko nova. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pa povej. 🙂 Od začetka do konca.

[/quote]

Merkur, vodobrusni šmergl papir, dve sorti, akril v spreju, zaščitni trak, un za malarijo, par cajtngov in akcija. 😉

[/quote]

Merkur, vodobrusni šmergl papir, dve sorti, akril v spreju, zaščitni trak, un za malarijo, par cajtngov in akcija. 😉
[/quote]

Šmirgel papir? Ni dost kšn Smac, vim in groba gobica?

Akril lak v spreju imam in čakam, da bo mal bolj hladno. Imam info, da se to ne dela v vročini, ki nas zdaj muči.

Kaj pa to……. zaščitni lak? A da čez dva dni prepenzlaš z lakom?? Isto ima Merkur? Koliko stane?

PLIZZ, povej vse od začetka do konca! Prideš v kopalnico, banja v razsulu, grda…… in zdaj:

1, ………………………………
2………………………………
3…………………………….
4………………………………

do

17………………………………… 🙂 Hvala!

[/quote]

[/quote]

Sem pred časom pogledala kar nekaj filmčkov na to temo, ker smo bili pred to odločitvijo. Mojster, ki sem ga klicala, mi je povedal, da bo račun za tekoči akril 250 eur. Potem sem mislila, da bi naročila tak akril na netu, pa nardila sama. Ampak vseeno predrago.
Od prijateljev sem si sposodila mali kompresor (vsake toliko cca 100 eur v akciji), pištolo za barvanje imam že itak svojo, dala namešat avtolak barvo v mešalnici v odtenku, ki mi je všeč. Bano sem najprej prekitala z materiali za kitanje avtomobilskega pleha, kjer so bile vdrtine, nato pa polakirala. Barvanje potreniraj najprej na neki plati, ne direkt bano, enakomerni gibi leva-desna-leva, ne čačkat gor,dol in vsepoprek. Ne preveč, ker bo teklo. Meni je amatersko dobro ratalo, razmišljam, da bi noter nardila še vzorec. Pa umivalnik sem tudi nardila v ujemanju. Odlično zgleda, predvsem pa dosti ceneje.

[/quote]

Sem pred časom pogledala kar nekaj filmčkov na to temo, ker smo bili pred to odločitvijo. Mojster, ki sem ga klicala, mi je povedal, da bo račun za tekoči akril 250 eur. Potem sem mislila, da bi naročila tak akril na netu, pa nardila sama. Ampak vseeno predrago.
Od prijateljev sem si sposodila mali kompresor (vsake toliko cca 100 eur v akciji), pištolo za barvanje imam že itak svojo, dala namešat avtolak barvo v mešalnici v odtenku, ki mi je všeč. Bano sem najprej prekitala z materiali za kitanje avtomobilskega pleha, kjer so bile vdrtine, nato pa polakirala. Barvanje potreniraj najprej na neki plati, ne direkt bano, enakomerni gibi leva-desna-leva, ne čačkat gor,dol in vsepoprek. Ne preveč, ker bo teklo. Meni je amatersko dobro ratalo, razmišljam, da bi noter nardila še vzorec. Pa umivalnik sem tudi nardila v ujemanju. Odlično zgleda, predvsem pa dosti ceneje.
[/quote]

Uff, samo ne avtolak barve!
Jaz naivnica sem tudi mislila, da je to za banjo čisti luksuz. Če barva zdrži na avtu kjub vsem vremenskim neprilikam, bo tudi v moji kadi, k se umivam kuker ‘ena srnica’.
Napaka. Vse se lušći, smrdi, pa še bolj gdro je za videt kot prej.
Meni ni ratalo.

[/quote]

Akril lak v spreju imam in čakam, da bo mal bolj hladno. Imam info, da se to ne dela v vročini, ki nas zdaj muči.

Kaj pa to……. zaščitni lak? A da čez dva dni prepenzlaš z lakom?? Isto ima Merkur? Koliko stane?

PLIZZ, povej vse od začetka do konca! Prideš v kopalnico, banja v razsulu, grda…… in zdaj:

1, ………………………………
2………………………………
3…………………………….
4………………………………

do

17………………………………… 🙂 Hvala!
[/quote]

No, umazano ni bilo, se je pa z leti nabralo po vogali malo rje to rjo sem zbrusila, do čistega, oprala, posušila/pobrisala do suhega, okoli in okoli kadi sem zaščitila, kot za malarijo in posprejala enkrat samo pobrušene dele, počakala, da se posuši in nato posprejala celo kad, dvakrat s tem hudičem https://www.merkur.si/gradnja/barve-in-premazi/spreji/tehnicni-sprej-gm-sprej-emajl-400-ml-za-popravilo-kadi , posušeno je zelo hitro, ampak se priporoča počakati malo dlje, no zvečer je bilo že v uporabi, to sem delala spomladi in je še zdaj ko novo, nisem pa nič s čim dodatno lakirala, ker se ta akril itak sveti na glanz in nisem čakala na neke temperature.
Je pa res, da nekaj nisem vedela in sem si naredila dodatno delo in sicer to, da sem mogla celo kopalnico pomiti, ker gre ta prahec povsod, tako da ti priporočam, da vse umakneš ven, da boš imela na koncu samo na suho za obrisat po kopalnici.

[/quote]

1, ………………………………
2………………………………
3…………………………….
4………………………………

do

17………………………………… 🙂 Hvala!
[/quote]

Ne zaščitni lak, zašćitni trak je napisala.
Ma, si me nasmejala.

1, ………………………………
2………………………………
3…………………………….
4………………………………

do

17………………………………… 🙂 Hvala!
[/quote]

No, umazano ni bilo, se je pa z leti nabralo po vogali malo rje to rjo sem zbrusila, do čistega, oprala, posušila/pobrisala do suhega, okoli in okoli kadi sem zaščitila, kot za malarijo in posprejala enkrat samo pobrušene dele, počakala, da se posuši in nato posprejala celo kad, dvakrat s tem hudičem https://www.merkur.si/gradnja/barve-in-premazi/spreji/tehnicni-sprej-gm-sprej-emajl-400-ml-za-popravilo-kadi , posušeno je zelo hitro, ampak se priporoča počakati malo dlje, no zvečer je bilo že v uporabi, to sem delala spomladi in je še zdaj ko novo, nisem pa nič s čim dodatno lakirala, ker se ta akril itak sveti na glanz in nisem čakala na neke temperature.
Je pa res, da nekaj nisem vedela in sem si naredila dodatno delo in sicer to, da sem mogla celo kopalnico pomiti, ker gre ta prahec povsod, tako da ti priporočam, da vse umakneš ven, da boš imela na koncu samo na suho za obrisat po kopalnici.
[/quote]

Hvala ti 100 x! Točno tak sprej imam jaz – ki še čaka. Je dovolj ena doza za normalno banjo?

Samo to mi še ni jasno. Itak da bo kad spucana, da ne bo umazana. S čim si ti brusila?

In hvala, ja, umaknila bom vse. Sreča imam okno v kopalnici. Pa nadela si bom rokavice in nagobčnik :).

1, ………………………………
2………………………………
3…………………………….
4………………………………

do

17………………………………… 🙂 Hvala!
[/quote]

Ma, si me nasmejala.
[/quote]

Jaooo, jaz tepka. Sam res – smeh je pa tudi nekaj. LP :))

Najprej očistiš in celo kad prebrusiš s finim brusnim papirjem 400-600, da se barva prime na takšno površino. Ena piksna barve v spreju bo premalo, ker barvaš najmanj 2x. Sicer piše gor, za koliko m2 je, vendar v praksi polovična površina.
Testirajte najprej na kakšni drugi podobni površini. Če je nanos pretanek, ni gladko, če je predebel, pa začne teči.

[/quote]

Hvala ti 100 x! Točno tak sprej imam jaz – ki še čaka. Je dovolj ena doza za normalno banjo?

Samo to mi še ni jasno. Itak da bo kad spucana, da ne bo umazana. S čim si ti brusila?

In hvala, ja, umaknila bom vse. Sreča imam okno v kopalnici. Pa nadela si bom rokavice in nagobčnik :).
[/quote]

Nisem brusila cele, samo par pikic, Z vodobrusnim papirjem, beri zgoraj, važno, da je spucana, da nima ostanke mila gor. 😉
Za kad/banjo ne vem, kolko jih rabiš, za tuš kad sem porabila 1 in pol. Prvo rundo, počakaš da se posuši, potem ti pa druga runda da tak šajn, da se ti lahko smeji. 😉

Ma, si me nasmejala.
[/quote]

Jaooo, jaz tepka. Sam res – smeh je pa tudi nekaj. LP :))
[/quote]

Ha, ha, a ves kako sem pa jaz debelo gledala, ko sem prebrala, da rabis zascitni trak za malArijo (bolezen), namesto malarIjo (pleskanje) 😅

New Report

Close