nova kategorija revščine
Ni kaj “spuščati” ta del, je bilo nedavno nazaj veliko napisanega tudi o revščini (11,2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi v letu 2007), kar je tudi zelo konkurenčno EU državam. Ali mogoče spet ne verjamemo statistiki ? In če pazljivo prebereš pričujoči članek, boš videl, da levji delež “revnih” poberejo samske ženske v penziji. Zato ne telebani o otrokih, ki ne morejo na morje.[/quote]
kaj če bi si ti prebrala članek dobro in ugotovila, kdo odnese levji delež.
kaj pa tisti, kam spadajo, ki imajo neto plače od 340 do 520€, a ti so pa bogati al kako, pa tisti, ki imajop neto dohodek 550-650€, ti so pa še bolj bogati, ane.
ej blagor Sloveniji imamo same bogate ljudi, pol si pa res menedžerji zaslužijo pol miljona € plače v državnih podjetjih, ker skrbijo za blagostanje svojih delavcev.
Hehe res misliš, da bomo lahko uvozili, še veliko delavce iz bivše juge, da nam delajo za 400 eurov? Morda to vela samo za gradbeništvo, potem se pa vse konča!Tudi bosanci ne bojo prišli tu delati za 400 eurov, če v svoji državi dobijo 300 eurov…Tako, da nas ne bo nihče prišel reševati spet! Ja in Graz lahko sprejme tako število, Dunaj še petkrat več,….
Kot primerjava naša med. sestra dobi v kliničnem centru 800 eurov neto, pa ima deset nočnih v to ušteto, na Dunaju pa dubi čez 2000 eurov neto!!!
V Bosni dobi 400 eurov, vendar ima v bosni ta oseba hišo, cenejšo hrano, cenejše stroške nasploh, tako da ne bo prišla v Slovenijo delat, tudi ta iz Bosne medecinska sestra se bo odpravila v Avstrijo, če se bo že kam odpravljala…Naše gospodarstvo, podjetja, državne ustanove, vse bo šlo v franže prav kmalu, zaradi prenizkih plač!To bo največji odarec za sedanjo vlado, ker ni ponudila obljubljenih evropskih plač ob evropskih cenah…
Ker denarja je dosti, vidimo kako menedžerji bogatijo, država ima presežek, seveda na račun tudi nekaterih uspešnih državnih podjetij…Tista podjetja, ki pa slabo delajo pa treba zapreti!!! Ne razumem, če je denar, zakaj se ne da delavcu? Sedaj boste rekli, da si medecinska sestra ne zasluži več denarja in da ne dela, ni pridna, je lena itd…?
Dunaj je pripravljen za Slovake.Dunaj-Bratislava = Mb-Graz.
koliko zasluži med. sestra ne vem, tudi v gradbeništvu se zasluži več kakor 400 eur, vsaj KV, ne vem, za zakaj bi potem hodili sem njihovi gradbeniki.
kv. gradbenik lahko zasluži preko vikenda 200 eur, popoldne pa vaj 60.
vlada lahko ponuja samo “svojim”in zanjo niso udarec plače drugih operativcev, ne boj se.
odhod 2000 kv. del. je katastrofa za ostale, bleferje in lenuhe.
Torej zate v pomurski regiji ni dobrih delavcev, ni res kar praviš, strinjam se, vedno so in vedno so bili lenuhi, ter izkoriščevalci sistema, vendar jih ne rabite metati v isti koš s tistimi, kateri delajo in so pridni ter za svoje opravljeno delo premalo plačani…Od medecincev do voznikov avtobusov, mehanikov, trgovcov, to so kadri, ki so pri nas najbol iskani, moramo se prašati zakaj, zato ker nihče noče delati za minimalno plačo, neto 400 eurov!!!Govorim o osnovni plalče, brez dodatkov na izmensko delo, nočnih, sobot, nedelj, nadur, prevoza, hrane itd….
Zakaj je pa 100 g belega kruha v Lidlu 99 centov, v Sparu in merkatorju pa 800 g belega kruha 1 euro in več? Tu se mi pa zdi problem dobovaiteljev, kot je Jankovič djav enkrat, če bi mi dobavitelji podražili, bi njihove izdelke umaknil s polic!!! Zato Avstrici raje pripeljejo kruh iz Avstrije, jih s prevozomnabavna cena pride nižja, kot če bi poiskali in imeli slovenskega dobavitelja!
In trgovka v Lidlu in Hoferju prejam neto 600 eurov ampak v teh dveh Avstrijskih verigah za 600 eurov neto trgovka dela samo 100 ur mesečno!!!
Delajo po principu 3/4 , kar pomeni tri dni delajo, štriri dni so fraj ali obratno!!! Tu se vidi nek čut za socialnost in poštensost! Taka logika je povsod po avstrijskih podjetjih v trgovisnki branži, saj delodajalci vejo da ženska doma skrbi še za otroke in kuha in je gospodinja…
Se mi pa zdi da je enaka produktivnost v Lidlu in Merkatorju, torej zakaj v Lidlu dobi za 100 ur 600 eurov neto, v merkatorju, tušu, šparu pa za 100 ur 260 neto recimo…Ne moremo govoriti nikakor o uspešnosti te vlade na socialnem področju in tu je vlada pogorela na polni črti!
Osnovna plača ne pomeni nič, važno koliko dobiš in za kakšno količino vloženega dela. Za nič dela tudi 400 eurov ni slaba plača.[/quote]
joj ej, bebec bebasti, osnovna plača je tvoja plača brez vseh dodatkov in je najvažnejši del tvoje plače.
oprosti mojemu izrazu, ampak res se nisem mogla upret, ker takšne bedarije ne prebereš vsak dan.
Očitno ti je prekmalu mama umrla, da žališ vseveprek. Pa nič hudega, sem navajen. Podobne bedarije berem skoraj vsak dan.
Osnovna plača kakega poslanca predstavlja manjši del končnega zneska. Razni dodatki za delo po komisijah in bonitete prinesejo veliko več, tako da tisto o osnovni plači ne drži povsem. Podobno je pri direktorjih, osnova sorazmerno nizka, bonitete, nagrade, predsedovanje ali samo članstvo v mnogih nadzornih svetih prinesejo bajne pare.
Tudi pri delavcih ni pomembna osnova, ampak možnost zaslužka. Ampak ti tega tako ne boš razumela.
Očitno ti je prekmalu mama umrla, da žališ vseveprek. Pa nič hudega, sem navajen. Podobne bedarije berem skoraj vsak dan.
Osnovna plača kakega poslanca predstavlja manjši del končnega zneska. Razni dodatki za delo po komisijah in bonitete prinesejo veliko več, tako da tisto o osnovni plači ne drži povsem. Podobno je pri direktorjih, osnova sorazmerno nizka, bonitete, nagrade, predsedovanje ali samo članstvo v mnogih nadzornih svetih prinesejo bajne pare.
Tudi pri delavcih ni pomembna osnova, ampak možnost zaslužka. Ampak ti tega tako ne boš razumela.[/quote]
hehe mik, moja mama je še zelooo živa in zelo živahna za svoja leta, veš.
a da osnova nima nobenega pomena, ma ne ga srat, ja no ja morda le pri nadurah na črno ali delu na črno, za katerega pa JJ vseskozi govori da ga bo izkoreninil, pa mu očitno ne ratuje.
pa nehi primerjat nas rajo z poslanci, pa direktorji itd, ker noben od nas nima pol miljona plače.
Primarna dolžnost staršev je, da vzgaja in vzgoji svoje otroke. Naj torej končno prične z delom, morda le še ni vse izgubljeno. Še posebno, če je res še tako živahna. In Bog ji daj še dolgo življenje, veliko truda jo bo stalo, ker je precej zamudila.[/quote]
hahaha, hja mi pomaga pri vzgoji vnukov, zame je že prepozna, ampak mislim, da je bila pri moji vzgoji kar uspešna, vcepila mi je vrednoto, ki jo je veliko ljudi izgubilo (med drugimi tudi ti, žal), skrb za sočloveka in za to sem ji zares hvaležna, saj se ne vrti svet samo okoli nas samih in posameznik nikoli ne bo srečen, če ne bo živel v srečni in zadovoljni družbi.
Oba imata prav. Res sem bebec. Namreč, plača očitno tudi ni plača. Jo tudi porabim. :-(((
Brihtneža, da vama skoraj ni para.[/quote]
hehehe, ja valda ješ, če si cel dan v službi pa za prevoz tudi porabiš, razen če golfaš delodajalca, ane mik težka matematika, pretežka zate, ostalo je pa osnova, pa še kakšen dodatek na…… razno, ampak je zopet vezan na osnovo, kajne, pa hudiča, glej ga zlomka, tudi osnovno plačo porabiš, no morda imaš pa ti vseeno dovolj samo dodatek za malico in prevoz. No pa saj se ta dva dodatka počasi itak ukinjata, ko jih ne bo več boš pa zares živel samo od svoje osnove.
hahaha, ja jaz zase že vem, dobro da si še ti ugotovil!:)))
Oba imata prav. Res sem bebec. Namreč, plača očitno tudi ni plača. Jo tudi porabim. :-(((
Brihtneža, da vama skoraj ni para.[/quote]
Drugo je če del plače potrošiš za korist podjetja( malca, prevoz), drugo je če del plače porabiš za lastne stroške, zato pa delavec računa za plačo samo osnovno plačo in ne prevoz na delo in z dela, ter malico, to mu je delodajalec dolžan povrniti, če ga želi imeti, vsak delodajalec je pred nastopom dela seznanjen s kod prihaja delavec! In te vrste dodatkov niso obdavčeni…
Torej če bi jaz imel plačo 400 eurov recimo v novem mestu in bi se vsak dan vozil iz Kranja, skupaj bi naneslo 1000 eurov, bi ti trdil , da imam plačo tisoč eurov, čeprav sem tistih 600 eurov prevoza potankal, da sem sploh prišel v službo? Ti si malo premaknjen, če šteješ to v plačo! Zato se pa reče plači osnovna plača brez dodatkov!!!Ker od tistega povrnjenega prevoza ion povrnjene hrane, delavec nima nič! Osnovno plačo delavec tudi poreabi, se strinjam, vendar za lastne stroške, hrana, položnice itd…
Osnovna plača ne pomeni nič, važno koliko dobiš in za kakšno količino vloženega dela. Za nič dela tudi 400 eurov ni slaba plača.[/quote]
joj ej, bebec bebasti, osnovna plača je tvoja plača brez vseh dodatkov in je najvažnejši del tvoje plače.
oprosti mojemu izrazu, ampak res se nisem mogla upret, ker takšne bedarije ne prebereš vsak dan.[/quote]
ninej, nivo tvoje komunikacije je padel pod vse meje, malo ustavi konje