nova kategorija revščine
Sem še enkrat pregledal celotno temo, misleč da sem resnično kaj spregledal. Pa nisem. Nobenega argumenta nisi navedla, pač pa mnogo natolcevanj.
Glede moje pokojnine: ni visoka, je pa zaslužena. Zapravil bi tudi dve če bi jih dobil, a do smrti bi živel tudi tudi s pol manjšo.
Kar se tiče pljuvanja ti ne sežem do kolen. Koliko je kdo žaljiv je pa premalo, da prebereš samo moje poste. Preberi še svoje, potem ocenjuj. Jaz do danes nisem nikoli in nikogar ozmerjal z debilom, idiotom, bebcem… Me mama ni vzgajala v tem duhu.
Se strinjam s tabo tu.Ni socialka previsoka, plače so prenizke!
Sploh slabo izobraženim ljudem se v bistvu niti ne splača biti zaposlen.[/quote]
Vsaj enkrat, da se strinjaš z mano hehe…Ja če bi bila plača minimalna recimo neto 700-800 eurov, in najvišja socialka 200 eurov, bi vsak lenuh poprijel za delo! Če je pa socialka 200 eurov najvišja in minimalna plača neto 370 eurov, pa se ne čudim zakaj nočejo delavci delati!Tudi sam bi bil raje doma, kot delal za 380 eurov neto!#80 eurov neto je minimalna plača, ki jo prejema skoraj četrtina vseh zaposlenih!Torej je samo vprašanje časa, kdaj bojo tudi ti odšli na zavod, še malo hrana poskoči in to bo to!
ki ga imamo pa vsi radi, ane. Ne mi reč ,da delavec ki dela ali pa upokojenec, ki je delal, si ne zaslužita teden odiha.
ja seveda revščina je liter vode, pa kos kruha iz smetnjaka, saj ga je itak preveč v njih.
manj kot 400€ je pa bogastvo. Blagor nam smo vsi bogati.[/quote]
Kdor si lahko privošči počitnice, ni reven, pa konec.
>Ker bedak bi šel pa delati vsak dan za osem ur za 100 eurov? Jaz ne in marsikdo tudi ne!
Tipično razmišljanje omejenih oz. nerazgledanih ljudi. S tem, ko delaš, pridobivaš najbolj dragocen vir na tem svetu : izkušnje oziroma znanje. Če pustimo ob strani delovno dobo in pokojnino. Jaz sem celo zastonj delal skoraj eno leto in s tem pridobil začetne izkušnje na mojem področju, ki so mi pri kasnejši “ta pravi” službi zelo koristile. Boš rekel : “Ja, sigurno si bil mlad/študent, v družinah pa je potrebno futrati otroke, itd.”. Dva odgovora :
1. na to je potrebno misliti preden se spustiš v razplojevanje
2. menjava službe (Sam si niti predstavljati ne morem, da bi stagniral več let ali celo desetletij na istem delovnem mestu. Službe z začetno plačo so odskočna deska za naprej; če govorimo o tako priljubljenih trgovcih -> najprej zlagaš blago na police, potem si za blagajno, v nekaj letih izmenovodja, nato poslovodja, in tako naprej. Seveda se mora človek tudi dodatno izobraževati in ne ostati na srednješolski izobrazbi. To o trgovcih ne govorim na pamet, imam dobrega prijatelja, ki je sedaj po 12 letih šef celotne poslovalnice, kjer dela okrog 30 ljudi).
dokler bodo slovenci takole razmišljali in se tako malo cenili, bodo na njihov račun bogateli posamezniki, in prav je da bogatijo, če so nekateri tako nesamozavestni in se sami podcenjujejo.
živel kapitalizem, v sloveniji se delavci pustijo sami izkoriščati, kapitalisti, splača se vam ptiti k nam.:)))
in ta tvoj prijatel ima plačo 650€ ostalih trideset pa 350-400€, pa si zračunaj, koliko več bi zaslužil v 12 letih, če bi ga plačevali samo toliko kot je zaslužil.
Brez zamere, ampak vidi se, da nakladaš v tri dni. Preberi si kak življenjepis najbogatejših posameznikov na svetu, kako so začeli. Raznorazni marksistični pamfleti o izkoriščanju so preživeta zadeva, ki jih lahko lajnaš nekomu drugemu. Zgodovina je pokazala, da sistemi, ki delavca (po lastnem nauku) ne izkoriščajo, prinesejo delavcu manj – tako v denarju kot v dobrinah.
Da razčistim še pametovanje je neumnih Slovencih. Jaz osebno sem čisto zadovoljen s tem, kako sem začel in kam sem prilezel. Samo s prispevki od moje plače se lahko vzdržuje najmanj 5 “Pahorjev”, ki so raje doma, kot da delajo. In mojemu prijatelju tudi nič očitnega ne manjka, plačo pa ima zagotovo v rangu 1500€ netto glede na to, kako živijo on in njegova družina. Kar ni nek bajen zaslužek, je pa več od cca. 500€, kolikor je minimalna plača.
Seveda bi pacienti tipa “ninej” in “Pahor” raje ostali na socialni pomoči kot se pustili “izkoriščati”. Vsaj tako se da razbrati iz vajinih prispevkov. Mogoče pa sama kar lepo delata in ležanje doma na kavču zgolj svetujeta ostalim, namesto, da bi jim svetovala kaj ambicioznosti.
Že nekajkrat sem te vprašal pa si kar pozabil in mi nisi odgovoril oz. je v tvojem imenu odgovarjala tvoja zagovornica. Torej, zakaj, če tvoji izračuni držijo, ljudje hodijo delati namesto, da bi ostali doma in več zaslužili?[/quote]
Upajo, da bo Janša izgubil mandat in bojo tudi za njih prišli bolši časi in ne delajo več vsi za ta denar, 2000 letno jih odide v tujino, pa številke se zadnje čase na zavodu kar višajo…Zavod in agencije za delo kar novačijo delavce, vendar ni več takega odziva….
Krakow od izkušenj, ki bi jih nabiral ob 100 eurov mesečno, bi moji otroci pomrli od lakote…Pa glede otrok, moral bi misliti prej, sej sem in prej niso bila tako visoke cene hrane, elektrike, komunale, dodatnega zavarovanja, stanovan in še marsičesa…Torej je moja plača izgubila dejansko vrednost za polovico od leta 2004 in za to je kriva vlada in ne nikoli ne bom šel delati za drobiž, zato da ima lahko vsak poslanec služben avto, ki je vredn najmanj 50 tisoč eurov!Nej kar delodajalec sam dela in dokler ne bo večina mislila tako kot jaz, delodajalci bojo delavce še naprej izkoriščali, zakaj bi jim pa dali več, če ne iščejo itk…Več ostane za delodajalca! Ampak hvala bogu iz dneva v dan je več takih, ki mislijo kot jaz in delodajalcu ne bo mogel niti zavod pomagati niti agencije za delo, ker bojo delavci že daleč čez mejo Slovensko, upam da bojo vsa podjetja izkoriščevalska propadla!!!Saj kot pravip delavec pridn deloven bo vedno našel zaposlitev ampak ne pri nas čez mejo prijatelj, ti pa delaj še kakšno leto zastonj, jaz imam raje svoje otroke kot delodajalca in službo, služb je dost, sploh pa čez mejo!
Že nekajkrat sem te vprašal pa si kar pozabil in mi nisi odgovoril oz. je v tvojem imenu odgovarjala tvoja zagovornica. Torej, zakaj, če tvoji izračuni držijo, ljudje hodijo delati namesto, da bi ostali doma in več zaslužili?[/quote]
Upajo, da bo Janša izgubil mandat in bojo tudi za njih prišli bolši časi in ne delajo več vsi za ta denar, 2000 letno jih odide v tujino, pa številke se zadnje čase na zavodu kar višajo…Zavod in agencije za delo kar novačijo delavce, vendar ni več takega odziva….[/quote]
joooj… kaj ti pišeš, kakšne številke, na kakšnem zavodu???
Daj priskrbi si uradne statistike zavodov za zaposlovanje izpred nekaj let in danes, pa da vidimo…
število nezaposlenih se je občutno zmanjšalo, ker ni več milosti za delazmožne…pustimo tiste, ki jih ne “stlačiš” nikamor, določen procent takih je vedno bil in vedno bo, ne glede na vladajoče
a tebe tud plačajo? pinjo, res se ne morem načudit, kaj vidva z ninej (ista oseba?) včasih…ma ne včasih, vedno naumita
Ej z Akrapovičem sem delal še predn je prejel nagrado za najbolšega in najuspešnejšega podjetnika v Sloveniji, pet let nazaj , smo skrbeli za dostavo njegovih izpušnih sistemov v zahodno europo, pretežno nemčijo in ti nimaš pojma kako njegovi strojni tehniki delajo, ti povem samo to, da ko želi strojni tehnik na cigaret za 3 minute ven, mora šteblati izhod in ponovni vhod z službeno kartico, saj mu bo 3 minute odbil od plače in če se mu pojavi nepredvideno naročilo, njegov delavci delajo dvakrat toliko ur dnevno kot bi smeli in njegovi strojni tehniki tudi nakladajo kamijone, če je potrebno, ne govori mi o Akrapoviču, ker bom izvohal tudi plačilno listo strojnega tehnika in ti jo nabil tu na forum, da ne boš opletala jezika v prazno že s tem Akrapovičem, ni prav visoko nad povprečjem!In kaj sploh je Akrapovič? Pa pri njem strojni tehnik dobi za polovico manj kot strojni tehnik kjerkoli v Avstriji!Pa poglejmo produktivnost njegovega podjetja, njegovih delavcev, če gledamo po produktivnosti , so še vedno izredno slabo plačeni!
Brez zamere, ampak vidi se, da nakladaš v tri dni. Preberi si kak življenjepis najbogatejših posameznikov na svetu, kako so začeli. Raznorazni marksistični pamfleti o izkoriščanju so preživeta zadeva, ki jih lahko lajnaš nekomu drugemu. Zgodovina je pokazala, da sistemi, ki delavca (po lastnem nauku) ne izkoriščajo, prinesejo delavcu manj – tako v denarju kot v dobrinah.
Da razčistim še pametovanje je neumnih Slovencih. Jaz osebno sem čisto zadovoljen s tem, kako sem začel in kam sem prilezel. Samo s prispevki od moje plače se lahko vzdržuje najmanj 5 “Pahorjev”, ki so raje doma, kot da delajo. In mojemu prijatelju tudi nič očitnega ne manjka, plačo pa ima zagotovo v rangu 1500€ netto glede na to, kako živijo on in njegova družina. Kar ni nek bajen zaslužek, je pa več od cca. 500€, kolikor je minimalna plača.
Seveda bi pacienti tipa “ninej” in “Pahor” raje ostali na socialni pomoči kot se pustili “izkoriščati”. Vsaj tako se da razbrati iz vajinih prispevkov. Mogoče pa sama kar lepo delata in ležanje doma na kavču zgolj svetujeta ostalim, namesto, da bi jim svetovala kaj ambicioznosti.[/quote]
daj si še enkrat lepo počasi preberi svoj post, značilno podtikanje, ne vem zakaj treba spreminjati nicke.
ne vem za Pahorja zase pa vem, da vsak svoj € zaslužim prav in čisto zares sama in s trdim delom.
kdo pa je danes še lahko ambicijozen, ravno zaradi pogojev dela in slabih plač nam odhajajo mladi in izobraženi v tujino, ma kdaj vam bo jasno, ja najlažje je nekomu, ki je študiral 6 let in trošil tudi naš denar poriniti metlo v roke, pa naj pometa, saj so važne izkušnje, ampak zato mu nismo plačevali študija in v parih letih, ko ne dela v svojem poklicu, veliko izgubi, znanja mislim. ( tega se v tujini zavedajo, pri nas je pa fovšija prevelika)
tisti, ki pa nima poklica ali pa samo nižjo izobrazbo, je pa lahko srečen, če ima dokaj normalno plačo, ja njemu pa res lahko svetujem ambicije, kakšne, edino te, da si poišče delodajalce, ki ga bo spoštoval in ga dostojno plačal. ( nismo vsi za vse in tudi ne enako sposobni poskrbeti zase, obstajajo velike razlike)
blagor ti, če imaš dobro plačano službo, veliko delavcev je nima in na te pomisli.
ampak iz mojih izkušenj, takšnemu, ki se hvali ni ravno za verjet.
Pa verjemi mi, da sem daleč od kavča in pira…Samo jaz ne prispevam k tej država in nikoli več ne bom, vsaj ne dokler bo ta vlada na oblasti, ker so požrešni kot nobena vlada do sedaj! Še celo športniki bežijo iz Slovenije zaradi davčne politike, potlej ti je lahko vse jasno ampak tebi očitno ne bo nikoli jasno, ker si zihr pripadnica SDS-ove elite! Zame je 14 procentov nezaposlenih izredno visoka številka, če tu prištejemo še 200 tisoč upokojencev, ki prejema manj kot 400 eurov neto in 200 tisoč delavcev, ki prejema 400 eurov neto plače in recimo cirka 300 tisoč otrok, ki nikjer ne delajo, niso produktivni zaenkrat, dobimo številko miljon, torej polovico Slovenije je revnih in ti štitiš vlado, ki je podražila kruh, elektriko, zdravstvo, komunao stroitve, vrtce itd…Ja dejansko ni direktno vlada tega podražila, je pa bila tiho in ni ukrepala proti dražitvi, saj ob vsaki dražitvi tega, posledično zaradi davkov, kapne več denarja v državno blagajno, samo da je presežek!Farbaj ti kerga druzga sarah!
Živim ja in kaj pol?Samo o tvojem Akrapoviču sem ti želel povedati, kako dejansko stvari stojijo, no ti lepo štebljaj še naprej, tudi jaz sem včasih, sem pa vseno si vedno lahko privoščil vsaj tri cigareta na dan v službi, ne da bi mi zato delodajalec štel minute kajenja in mi jih trgal od plače!Pa si predstavljaj kako gleda strojnega tehnika, ki pokadi 5-6 čikov na osem ur, kot povprečni kadilec…
Janša je pa itk poraz za slovenijo, zaradi inflacije in nesorazmerja plač med menedžerji in navadnimi delavci v istem podjetju, zaradi preobremenjene plače, ki odhaja v državni proračun ipd…Ja nekaj tega je bil tudi pod prejšnimi vladami,se strinjam, vendar je Janša obljubljal da tega ne bo pod njegovim mandatom, raje imam tiste, ki neobljubljalo, kot tiste ki obljublajo samo da zmagajo na volitvah, potem pa se obljube izkažejo za lažnjive!
in ti še vedno živiš tule…
tudi jaz se štempljam vsakič znova in delat je treba ja 😉
ti ti Janša[/quote]
Sarah5,
že precej dolgo nazaj sem prebrala, napisala si, da se malo učiš na političnem čveku.:-) Zdaj je videti, da si na vrhuncu.:-)
Vidim, da si kar precej tukaj na političnem čveku.
Drugim očitaš “svašta”! Sama pa se delaš lepa – čista!:-)))
Bom kar malo primerov naštela, pa lepo počasi si preberi!
Sarah5, tudi tvoje konje malo povleci nazaj!
V tem postu (22.05.08), si “svašta” napisala, domišljija in tvoje znanje je na višku.
Tudi jaz imam hišo in zemljo okrog nje, pokojnine pa malo več kot 380 evrov, kot sem že napisala, da za enkrat še gre. Tudi RTV naročnino še plačujem, menda zato, ker sem odjemalec elektrike.:-)) Gledam in poslušam pa malo, ker nimam kaj, samo ljubi prepir!
Me zanima, pod katero streho si ti, kako si do nje prišla? Pa kako boš vzdrževala hišo, ko bo potrebna popravila na vsake toliko časa.., če boš imela 380 evrov pokojnine zelo težko!
Sarah5, daj “vrzi se v “iskanje”, da boš videla, kje se vse potikaš med delovnim časom, (jaz sem te “vrgla”) potikaš se med delovnim časom, po več forumih! tudi po 10 x se oglašaš-pišeš, hja, se pravi, da tudi bereš, ker drugače ne bi mogla odgovarjati. Hja, porabljaš čas, a ne?
Vse to očitaš drugim, sebe pa ne vidiš! Vzgled pa tak.:-))).
IN PRAV ZATO SEM SE OGLASILA IN TI TOLE NAPISALA!
Še dva primera, sta tukaj spodaj.
Odgovor od nje si dobila. Mene pa zanima, kakšnega šefa imaš ti, da lahko sediš toliko časa po forumih? Ja, zaradi takih kot si ti, finančna malha “sahni”!
Vsakič se štempljaš, se pravi, da hodiš med službo tudi ven, po opravkih, med delovnim časom, se pa sprehajaš po forumih!
Hudičevo draga je tale naša delovna sila po raznih ministerstvih. Verjetno se pa vsem ne godi tako dobro kot se tebi.
Pa na kratko še o delavkah, ki se lahko invalidsko upokojijo, tudi o teh si pisala.
Sem imela priliko videti, ko sem spremljala, peljala eno gospo, navadno delavko na zdravniško komisijo. Tam je “gosto sito”, nič prijaznosti. Ven iz sobe je prišla ena gospa, napol oblečena po pregledu, vsaj dopustili ji bi lahko, da bi se v sobi do konca oblekla. Ja, priskočila sem ji na pomoč pri oblačenju, ne bom pisala v kakšnem stanju je bila.
Tudi do invalidske pokojnine se težko pride, čeprav se tebi vidi enostavno.
Še veliko bi ti lahko napisala na tvoje pisanje, ampak naj bo dovolj.
Svoje “KONJE”, pa le zaustavi. Pa brez zamere, v iskalnik se pa le vrzi in dobro jutro ti želim.