nova kategorija revščine
Že nekajkrat sem te vprašal pa si kar pozabil in mi nisi odgovoril oz. je v tvojem imenu odgovarjala tvoja zagovornica. Torej, zakaj, če tvoji izračuni držijo, ljudje hodijo delati namesto, da bi ostali doma in več zaslužili?[/quote]
Upajo, da bo Janša izgubil mandat in bojo tudi za njih prišli bolši časi in ne delajo več vsi za ta denar, 2000 letno jih odide v tujino, pa številke se zadnje čase na zavodu kar višajo…Zavod in agencije za delo kar novačijo delavce, vendar ni več takega odziva….[/quote]
Žal nisem zadovoljen z tvojim odgovorom.
ni ga ukinila, samo zmanjšala ga je, ja postopoma, ampak delodajalcu, ki pa se bo sam odločal ali bo ta del dal delavcu. Torej razbremenil je delodajalca in zaenkrat nima delavec še nič od tega, torej mu je omogočil še večji dobiček, ker ni postavil varovalke, ki je bila nujno potrebna, da bi ta denar dobil delavec, če že ne ob plači pa vsaj v kakšen pokojninski sklad.
ni ga ukinila, samo zmanjšala ga je, ja postopoma, ampak delodajalcu, ki pa se bo sam odločal ali bo ta del dal delavcu. Torej razbremenil je delodajalca in zaenkrat nima delavec še nič od tega, torej mu je omogočil še večji dobiček, ker ni postavil varovalke, ki je bila nujno potrebna, da bi ta denar dobil delavec, če že ne ob plači pa vsaj v kakšen pokojninski sklad.[/quote]
KOt je meni znano je davek ukinjen. In sicer postopno, vsako leto je manjši. Če se ne motim ga leta 2009 ne bo več. Ukinjen pa je bil z namenom, da bi bila podjetja likvidnejša oz. da bi se ta denar uporabljal v razvoju podjetja.Že takrat je bilo rečeno, da naj se ta denar nebi prelival v plače. Ukinitev davka je kot pomoč podjetjem.
ni ga ukinila, samo zmanjšala ga je, ja postopoma, ampak delodajalcu, ki pa se bo sam odločal ali bo ta del dal delavcu. Torej razbremenil je delodajalca in zaenkrat nima delavec še nič od tega, torej mu je omogočil še večji dobiček, ker ni postavil varovalke, ki je bila nujno potrebna, da bi ta denar dobil delavec, če že ne ob plači pa vsaj v kakšen pokojninski sklad.[/quote]
KOt je meni znano je davek ukinjen. In sicer postopno, vsako leto je manjši. Če se ne motim ga leta 2009 ne bo več. Ukinjen pa je bil z namenom, da bi bila podjetja likvidnejša oz. da bi se ta denar uporabljal v razvoju podjetja.Že takrat je bilo rečeno, da naj se ta denar nebi prelival v plače. Ukinitev davka je kot pomoč podjetjem.[/quote]
s 1.1. 2009 naj bi bil ukinjn davek na plače (ne popolnoma), gospodarstveniki pa naj bi sami odločali kam bo ta denar šel, ukinjen je bil z namenom, da pride v delavčev žep ali ob plači ali v pokojninsko družbo. Vendar pa bo odvisno od delodajalca, kam ga bo dal, verjamem pa da bo delavec dobil bore malo, kajti v Sloveniji je malo podjetnikov, ki si želijo zadovoljnih delavcev.
si lahko prebereš na netu.
Mi lahko tole malo bolj podrobno razložiš.[/quote]
Glede izplačila regresa, ker so nekateri reveži za en evro ali pet evrov dobili povišano pokojnino, bojo sedaj spadali v tisti rang, ki prejme nižji regres, 150 evrov manj kot bi ga sicer in takih je ogromno, se mi zdi da okoli 80 tisoč, pa sam zračunaj, ne rabiš biti dober matematik, da bi se ti posvetilo, vse so vnaprej preračunali…Torej bojo prišparal na ta račun ogromno denarja, recimo na deset let!!!Jah nekateri so pametni ni kaj!
popolnoma pričakovano!:))[/quote]
je pa ja vsakomur jasno kdo ogromno (tudi delovnega časa) preždi tule gor…jaz imam možnost koristiti internet tudi doma in če je med mojim v preteklosti porodniškem dopustu v nekem celem dnevu našla deset pisanj – recimo na ČI in SVM…ej, da si je vzela toliko časa in da deluje na tak način, je to nekaj najbolj podlega kar sem doživela na mon-u, v svojih… hm… .treh letih ko ga prebiram in pribl. dveh letih ko tudi aktivno sodelujem – vedno registrirana, vedno Sarah.
je pa ja vsakomur jasno kdo ogromno (tudi delovnega časa) preždi tule gor…jaz imam možnost koristiti internet tudi doma in če je med mojim v preteklosti porodniškem dopustu v nekem celem dnevu našla deset pisanj – recimo na ČI in SVM…ej, da si je vzela toliko časa in da deluje na tak način, je to nekaj najbolj podlega kar sem doživela na mon-u, v svojih… hm… .treh letih ko ga prebiram in pribl. dveh letih ko tudi aktivno sodelujem – vedno registrirana, vedno Sarah.[/quote]
meni se ti res ni potrebno opravičevat, me čisto nič ne briga kdaj pišeš, opravičit se boš pač morala tistemi, ki te plačuje.
tako kot tebe popolnoma nič ne briga kdaj pišem jaz, in če še ne veš in preden nekomu pripisuješ podlost, preberi svoje poste in začuda ugtovila boš, kdo je začel s to podlostjo oziroma podtikanjem.
da preveriš, kje nekdo sodeluje in koliko postov pošlje, pa res ne potrebuješ morje časa, gre zelo hitro, če še ne veš.
je pa ja vsakomur jasno kdo ogromno (tudi delovnega časa) preždi tule gor…jaz imam možnost koristiti internet tudi doma in če je med mojim v preteklosti porodniškem dopustu v nekem celem dnevu našla deset pisanj – recimo na ČI in SVM…ej, da si je vzela toliko časa in da deluje na tak način, je to nekaj najbolj podlega kar sem doživela na mon-u, v svojih… hm… .treh letih ko ga prebiram in pribl. dveh letih ko tudi aktivno sodelujem – vedno registrirana, vedno Sarah.[/quote]
Sarah5,
malo se kontroliraj, pa boš videla kdo je “podel”, ja, pričakovano je bilo, zaradi tvoje podlosti. Očitala si drugim to, kar si sama počela.
Iz tvojega pisanja se vidi, da nisi zamoposlena!
Me ne briga, ali si pisala v času porodniške, ali v delovnem času! Tudi ne vem, kdaj si bila na porodniškem dopustu. Če si pisala doma, je bil prikrajšan tvoj otrok, zaradi katerega si dobila poporodniško.
“Usput”, moja generacija, ni imela toliko dopusta, hitro smo šle delat, kar lahko ugotoviš, prekontroliraš! Prav ta generacija je sedaj upokojena, ki ji ti vsemogoče očitaš, tudi hišo, ki jo je zgradila …. in jo lahko zamenja itd.
Če si pisala med delovnim časom, pa je zelo “podlo” očitati “ninej” pisanje, da piše v službenem času. Tako sprenevedanje me pojezi. Saj, če le kdo more, smukne na MON, ampak najbolj podlo, si se pa odzvala ti!
Nadalje očitaš še meni “podlost”. Veš, zelo malo sem se zamudila, da sem ugotovila tvoje pisanje, kar ti je že “ninej” napisala. Brala ga pa nisem, ker imam tvojega pisanja dovolj tukaj na PČ. Kot sem ti že napisala se boš morala še učiti izobraziti.
Kontrolirala sem te za 30 dni, ker te manj ne morem.
Sem te pa sedaj za 90 dni, nisem pa brala tudi tega ne. V 90 dneh si napisala 364 postov, vidiš jih na 13 straneh, vse po datumih. Pišeš, da nisi napisala po 10 postov, e, draga Sarah, v enem dnevu si jih napisala tudi 15 v aprilu in 16 v marcu. Saj še sama ne veš, koliko jih napišeš. Zaradi mene jih lahko tudi 20, ali še več, ampak ne obtožuj druge, kar sama tudi pošneš. Veš tukaj se vse vidi, kar je napisano je napisano, ni izmikanja!:-)
Še to:
Kdo me lahko skensla, dobro veš, ampak bo moral še preje druge, ker so bolj podli kot jaz.
Jaz jim samo odgovarjam, kot sem tudi tebi! Prav zaradi takih se vračam, kljub temu, da imam preko dneva dovolj dela. Če bo vročina, bom pa tudi prek dneva.:-))
V “iskanje” se pa le vpiši in poglej!
Mislim bica ti s pa res interesantna….ob prebiranju tvojih zapisov opažam, da samo kritiziraš druge in iščeš iglo v kopici sena, daj se malo potrudi in dodaj kakšno svojo misel, nekaj kar je zraslo na tvojem zeljniku!!!!
Verjamem, da se boš tudi sama bolje počutila ob dobrem občutku zmagoslavja, češ danes mi je pa uspelo nekaj pametniga narediti:-)
res je interesantna, vsebina je ne zanima, golo podjebavanje z nekim preštevanjem do vsakega “četa” za nazaj
podlost čez vse meje[/quote]
namesto da se jeziš, raje preberi svoje poste in jih korektno oceni, bo šlo!:)))[/quote]
ninej meni je slabo, ko berem tvoje poste in ti nisi v stanju dajati izjav o konkretni oceni.
to kaj pišeš ti in še dva trije tu, je pač neka kasta ljudi, ki želite preko drugih (delavcev) stisniti sebi dobro, dobre dohodke, čisto komunajzersko.
vedi, da kdor je sposoben, si je v stanju sam urediti dobre, ali primerne dohodke. sposoben napreduje in si veča dohodke, sposoben mora za male vstopiti na trg delovne sile, odkrivati znanje in si pridobivati izkušnje.
delodajalci takšne iščejo.
ne piši mi takih neumnosti naj stopim na svoje noge, jaz skrbim zase sam in ne potrebujem ne delodajalca, ne sindikatov nobenih pogodb, ves dohodek ki ga ustvarjam se kreira v moji glavi.
res je interesantna, vsebina je ne zanima, golo podjebavanje z nekim preštevanjem do vsakega “četa” za nazaj
podlost čez vse meje[/quote]
namesto da se jeziš, raje preberi svoje poste in jih korektno oceni, bo šlo!:)))[/quote]
ninej meni je slabo, ko berem tvoje poste in ti nisi v stanju dajati izjav o konkretni oceni.
to kaj pišeš ti in še dva trije tu, je pač neka kasta ljudi, ki želite preko drugih (delavcev) stisniti sebi dobro, dobre dohodke, čisto komunajzersko.
vedi, da kdor je sposoben, si je v stanju sam urediti dobre, ali primerne dohodke. sposoben napreduje in si veča dohodke, sposoben mora za male vstopiti na trg delovne sile, odkrivati znanje in si pridobivati izkušnje.
delodajalci takšne iščejo.
ne piši mi takih neumnosti naj stopim na svoje noge, jaz skrbim zase sam in ne potrebujem ne delodajalca, ne sindikatov nobenih pogodb, ves dohodek ki ga ustvarjam se kreira v moji glavi.[/quote]
hahaha, če ti je slabo ti svetujem, da poskusiš z bruhanjem-pomaga, v bodoče pa ne beri več moji postov v izogib slabosti.
si pa lepo povedal, kdor je sposoben in se ceni, bo našel zase delavno mesto, ki ga bo zadovoljevalo in mu nudilo dobro življenje.
vendar je potrbno biti sposoben se prodajati na trgu dela, pa še pravi profil moraš imeti in znanje, ki ga iščejo.
ej norTON a nisi pred časom napisal, da živiš pri svojih starših, morda so ti pa komentarji na drugih forumih (bolj sočnih) boj po godu.
veš kaj me zanima, kakšen je to posel, kjer ne potrebuješ nikogar, jaz tudi delam sama, ampak kaj ko imam nad sabo, če drugih ne pa naročnike pa pogodbe z roki, ki se jih moram držat, da se pa dohodek kreira samo v glavi, no ja morda z virtualnem svetu, pa še tam potrebuješ soigralca.
nikar se ne jezi, ne boš več lep!!!:)))
da neham s teboj in pričnem delati, saj drugače bom padel pod x400 eur in bom potreboval semoliča ali tebe.
če se tebi to zgodi, plača pod 400, mi pošlji položnice za elektriko in int. priključek,da sva lahko na vezi.
sicer pa imam zopet eno forumsko izkušnjo, tvojo (tudi žensko) omejenost s sočnimi forumi te tlači v osamljenost in politično potrebo kao pomagati “bogim pod 400”. verjetno ti tudi v seksu vse ne klapa in ne najdeš sproščenosti.
o prababi pa ne bom, ker spoštujem starejše, sta pa slični.
dobro, konec.
NorTON-ček!
Ma, prav naTe, sem “zdejle” naletela:-), sem pravkar prišla notri, se vročine bojim,:-) zato že zgodaj zjutraj vse zunaj naredim. Plačat moram še eno položnico, hja, seveda sem še tukaj pokukala.:-) Bova mogla nehat, da ne bova pod 300 prišla.:-) A ne, še ena forumska izkušnja, človek se vedno uči. Kako se poučuje in podučuje, ko pride na svojo pokrajino, pa ne vem?:-)))
A, o meni pa ne bi, ker spoštuješ starejše, lepo od tebe in hvala.
Ja, bolj sva z “Ninej” slični, kaj hočeš, ljudje smo različni, kot prsti na roki, vsak je drugačen in vsak ima svojo nalogo.
Na vse zgodaj, sem pa tudi že nakaj prebrala. Berem vse, tudi Dnevnik, ki ga nekateri ne! Kar piše v današnjem “Indirektu”, pa le preberi, je kar zanimivo, pa komunajzarje tudi obravnavajo v pastirskem obvestilu.
http://www.indirekt.si/
Ne bom iskala št. članka, ni časa. Nanaša pa se:
“Šmarska župnija poziva farane, naj prispevajo denar za socialno zavarovanje duhovnikov, kot da za to ne bi skrbela že država”.
Državni prispevek na duhovnika je prejšnji mesec znašal 173 evrov, piše v Indirektu. Jutri bo gotovo viden link, kupi cajteng ali pa ne, notri je veliko napisanega o tem šmarskem obvestilu faranom. pa še vse i svašta.
Pravijo, “petek slab začetek”, bomo videli? Grem delat v senco.
Lep in uspešen vikend Ti želim in ne jezi se!:-)))) Jaz se raje ne! Hahaha.
Nisva si pa slična, mogoče bi kaj “zapela”, kako bi šlo z glasom, je pa zopet druga muzika! Če me nimaš rad, pa nič zato.:-))
BABI, morava se prej nasmejati predno te razjezim.
prav, da se skriješ, sonce, pritisk, pa, pa, pa….. saj veš, lahko je hudo.
prav, da bereš Dnevnik, pa Nedeljski je “fajn”, ni pa lepo, da mi ne najdeš članka o šmarskem obvestilu, da bi še sam kaj prispeval, naš župnik je frajer in mi mu sami radi damo, pa tudi ženske pri nas niso tako skope, kot ve Primorke (sklepam da si) in tudi rade dajo.
veš, pri nas ni bilo raznih medvojnih barvnih gard in tu nas vi južnjaki obremenjujete.
jaz sem vesel, ko so me kot otroka verbali v KPS, pa je župnik odločno
rekel : NE, ti pa ne, ni me pustil in to sem jim povedal tudi v JNA, oni pa v ….
mah ne, ninej, ne jezim se…nasprotno, prav srečna sem, saj mi je svet vedno bolj jasen in v realnem življenju me obkrožajo ljudje, ki jih cenim, ki ustvarjajo, se izobražujejo, se trudijo in s tem napredujejo, niso primitivni v komuniciranju in ne skačejo do stropa ob prvem nestrinjanju, ki krivce za svojo nesrečo ne iščejo zunaj sebe in enostavno prevzemajo odgovornost za svoje življenje, za svoja dejanja.
V tej skupini prav gotovo ne bi bila ne Janša, Žgajnar-Tavševa še manj, čeprav sem že odločena komu bom dala jeseni glas, mislim da pri sds-u ne bo izpadlo tako slabo kot se zdaj zdi, saj ima Janša v žepu enega izmed močnih adutov: tik pred volitvami bo izplačal razliko povišanja plač v javnem sektorju (tudi za nazaj).
norTON,
evo, link,
http://www.indirekt.si/novice/slovenija/79495,
sem mislila, da boš Indirek kupil, nema pare?
Ja, tudi jaz poznam kar nekaj župnikov frajerjev. Mladi so kar v redu, poznam, ki hodijo smučat, pa v hribe in tudi poveseliti se znajo. To je zelo lepo. Starejši, ko so v penzionu, pa flikajo njihove izostanke, pa zelo radi, da jim kaj kapne. Tudi mnogo starejših poznam. Za enega, ki že počiva v miru, mi je bilo hudo, ker so ga, že dolgo nazaj prestavili “boguzahrbet”, ker se je preveč družil z vaščani, ni bil pokvarajen! To je že dolgo nazaj, za njim je bilo mnogim vaščanom hudo. Dve stari mamci, sem peljala k njemu na obisk, bile so mi zelo hvaležne, jaz pa njima, saj so mi med vojno nudile zavetje.
V tistem času, prestaviti starega župnika daleč, kjer ni avtobusne povezave, ni imel niti motorja, kaj šele, da bi imel avto. Grdo so napravili z njim, ja, tudi s svojimi znajo obračunat, so in bodo, ni kaj, taki so!
Hahahaa, zopet napačna lokacija!:-))))))) Primorke, imaš slabe izkšnje z njimi? Ni treba pisat!:-)) Me ne briga, ali so skope ali radodarne. Jaz sem jo imela za sosedo, ni bilo problema, na kratko, so kar fajn. Se pa dobi kakšno “seme”, vsepovsod, a ne? Živeli Primorci!
Tukaj je bila velika nevihta, škode k sreči ni bilo.