Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova kuhinja – cena

Nova kuhinja – cena

Pozdravljeni,
razmišljam, da bi si kupila novo kuhinjo, stara je že dotrajana. NEkako pa sem računala, da bo cena nižja, saj je kuhinja majhna.
Spodaj je elementov za 3,60 m, s tem, da je ena le omara za vgradno pečico, res pa je, da bi rada v kotu kotno omaro z ledvičko, sta tudi dva izvlečna predalnika.
Zgoraj pa je elementov le za 1,40 m.
Dobila sem dva predračuna, enega od privatnika 2.500 eur (brez popusta), drugega od GA (s 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom – le koga farbajo) za ceno 2.600 eur.
Za kuhinjo, torej lesene elemente bi bila pripravljena odšteti največ 2.000 eur.
Zanima me, če se mi splača iti še kaj okrog pogledat – zelo so mi všeč kuhinje Marles – ali so cene tudi tam navite oz. če imajo popust, da je itak provizoričen. Kaj pa Ikea? A mislite, da bi prišlo ceneje? Še kakšen predlog?
Ne bi pa rada slabo kuhinjo, ta je iz Rutarja, res je bila nizkocenovna, ampak še tega denarja ni bila vredna, ker je res slabe kvalitete.
Hvala za vaš čas in nasvete!

Mislim, da je pol cene samo ta kotna zadeva in predali.

Na ikeini strani si lahko snameš dol program za risanje kuhinj oziroma daš elemente v nakupovalno košaro, izbereš fronte, ročaje, nogice … pa boš videla, koliko bo prišlo. Prednost ikee je, da lahko vzameš res poceni fronte, ki jih magari sama malo ozaljšaš (odvisno od tvoje domišljije in okusa). Jaz sem prejšnjo kuhinjo popestrila kar s šablono in sprejem – naredila gor vzorčke, samo jaz imam rahlo odbit okus za opremljanje.

Tukaj sem na hitro ti našla primer Ikeine kotne postavitve, mislim, da te fronte niso med cenejšimi – za predstavo no, koliko bi te prišlo v Ikei.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/metod_kitchen/roomset/20143_nkro07a/

Tukaj sem na hitro ti našla primer Ikeine kotne postavitve, mislim, da te fronte niso med cenejšimi – za predstavo no, koliko bi te prišlo v Ikei.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/metod_kitchen/roomset/20143_nkro07a/%5B/quote%5D

Ja, sem videla, da je kuhinje 7 m2, od tega tudi kotna postavitev in je cena 2.200, jaz pa imam 5 m 2. Torej se res da s ceno privarčevat.
Je pa res, da je to moderna kuhinja, meni je všeč bolj klasični stil npr. Gorenje Vita.
Hvala!
Bom zelo vesela vseh odgovorov!

Pozor! Pri Ikeini kuhinji racunajte se cca +50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene na montazo!

Pri kuhinji je, tako kot skoraj pri vsaki drugi stvari, ki se tičejo gradnje in opreme, veliko odvisno od materialov. Pult te lahko stane samo 100 evrov ali pa čez 1000 evrov. Pri omaricah isto. Že v salonu (če imajo) lahko primeš v roke vzorce front iz različnih materialov in debelin, in že tam občutiš bistveno razliko. Tudi način, kako je narejen vrhnji sloj, je pomemben, saj se pri nekvalitetni izdelavi hitro začne luščiti pri robovih. In tako naprej … Glede Ikee se pozanimaj za montažo, možno je razmeroma preprosto sestaviti skupaj tudi v lastni režiji, če ste v familiji kaj vešči takega dela.

To je samo primer postavitve.
Ikea ima korpuse enotne, menjaš samo fronte. Imajo tudi bolj klasične fronte. Tako da takega tipa kuhinj, kot jih poznaš pri nas, z imenom, nimajo.
Montaža stane toliko, kolikor ur porabi mizar, da ti jo sestavi. Jaz sem mu plačala okoli sto evrov, s tem da je naredil tudi vse izreze v pultu in prilagodil priklop vode (montiral nov ventil).
To bi pa bil biznis, ja, še 50 procentov za montažo. Kje eni živite, se sprašujem. V paralelnem svetu?

Še to, včasih se splača pogledat tudi na bolhi …

Pri kuhinji je cena odvisna od elementov, ki si jih izbereš. Recimo predali so dražji. Mi smo lani kuhinjo kupili v Alplesu je z vsemi popusti prišla skoraj ista cena kot v Ikeji. S tem da so jo v Alplesu še brezplačno zmontirali in dostavili in pred naročilom naredili še točne izmere.

Svakinja je pred cca. enim leto kupovala kuhinjo. Pri nas je obletala precej salonov s kuhinjami in potem sta šla za vikend na dopust zmožem in sta na Hrvaškem ( misli ,da v Poreču) pogledala tudi tamkajšnje prodajalne. Enaka kuhinja kot pri nas 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejša, Mislim da je kuhinja nemška.. tako da… pot pod noge….

Meni so jo izrisali v Merkurju-master kuhinja.

Aprila so nama montirali kuhinjo Vita od Gorenja. Tudi moji je všeč klasika.
Barve magnolija s črnim špric kamen pultom in debelejšimi obrobami.
4 m kuhinje s popustom -45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in -20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 2600 EUR leseni deli, kupljeno v Lesnini.
Predali na mehko zapiranje, steklen element, dno visečega elementa v izvedbi luči, marsikaj vpliva na ceno.
Obrobe so kar drage, čeprav naj ne bile več “in”, nama so bile všeč
Tako da je lahko razlika v ceni za isto metražo kuhinje par sto EUR razlike.
Kupila sva še tudi vse aparate tako da naju je prišla kompletna 5K EUR.

_________________ [sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]

Kuhinjo najbolj podraži okovje: predali, mreže, vrata … za predal daš lahko 10 EUR ali pa 50 EUR. Na začetku se vam bo zdelo, da so predali enaki, ampak čez čas se pokaže razlika … Enako je s pultom. Dejansko je najcenejši del “leseni del”.
Pri nakupu kuhinj v tujini, bi jaz samo opozoril na montažo… Tudi tu se pojavlja kar precej postov, ko “preklinjate” najete monterje oz. podizvajalce.
Glede na to, da kuhinjo v večini primerov res ne menjamo vsaki 2 leti, se splača kupiti nekaj kvalitetnega pri firmi s svojimi monterji.

New Report

Close