Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova kuhinja – ne morem se odločiti

Nova kuhinja – ne morem se odločiti

Mizarju moram naročiti novo kuhinjo a se ne morem odločiti glede materjala.
Barve (npr. rdeče, oranžne, zelene, modre…) ne maram, ne morem pa se odločiti za barvo lesa.
Odločam se med barvo hrasta, šampanjca, bele kave…….sploh ne vem kaj naj. Naj imam spodnje elemente v eni barvi, zgornje v drugi, ali kaj?
Kakšen naj bo potem pult in stenska obloga (pult in stensko oblogo bi imela enako)???
Skratka, mogoče mi lahko pomagate že s tem, da mi poveste za kakšno kuhinjo bi se odločili vi, če bi jo naročili danes? Rada bi kaj modernega in ne kičastega.
Mi lahko pomagate vsaj z nasveti? Karkoli bo pomagalo:)
Hvala vam!

Izberi tako barvo, ki se je ne boš kmalu naveličala. Sama izbiram med nežnejšimi svetlo lesenimmi trpežnimi barvami in materiali. Ponk pa mora biti obvezno marmornat. Čimmanj svetlečih shine delov in čimmanj ali nič vpadljivih barv v kombinacijah. Črno odsvetujem, ker se vse pozna na tej barvi. Če imaš malo večji budget, naredi po meri iz masivnega lesa. To je trpežno in večno lepo. Moje mnenje.

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Mi imamo svetli hrast, pult je tak flekasto bež, ročaje imamo srebrne. Poglej slike na netu in se odloči.

Barva taka, ta bo trajna in da lahko čim več barv kombiniraš zraven. Hrast je zdaj moderen, 20 let nazaj je bila bukva, črno bela je bila tudi zelo modna, vmes neke svetleče kuhinje, pa češnja je bila tudi modni hit itd. Jaz bi izbrala barvo, ki ni vezana na modo, torej šampanjec, bela kava ali kaj podobnega svetlega, da lahko zraven kombiniraš recimo tudi črno, če bo čez nekaj let spet modna.
Glede na to, da bi imela stensko oblogo enako kot pult, potem naj bodo vse omarice v enaki barvi, obrobe pa v barvi pulta. Obrobe, stensko oblogo in pult lahko zlahka zamenjaš, če ti čez nekaj let barva ne bo ustezala.
Material naj bo tak, da ga zlahka čistiš s krpo in vodo ali stelexom.
Če kuhaš, potem obvezno ročke, ker tiste brez ročk so polne prstnih odtisov. Če malo kuhaš, potem je vse glih.
Če imaš dovolj prostora, daj zgoraj levo in desno od nape samo poličke. Čez leta in če ne brišeš res striktno po vsakem kuhanju, se te omarice nad štedilnikom rade “znucajo”.
Kupi kvalitetno korito, boš hvaležna med čiščenjem. Ta iz neke plastične umetne mase, ki je zdaj kao super fajn, niso ok, ker se ne čistijo lepo. Res se na njih ne pozna vodnega kamna, se pa zato vse ostalo.
Pipa je pa super bela, krasno se čisti.
Glej malo na praktičnost, kuhinjo kupuješ za naslednjih 20+ let.

Meni osebno so zdaj všeč kuhinje, ki so od tal do stropa, kot neke vgradne omare, ampak za to moraš imeti pravi prostor. Ko gledam pa kuhinje v reklamnih letakih, mi je kakšna še všeč, ampak 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mi je nefunkcionalnih in sploh tale moda šparanja, ko je zgoraj le sem in tja kakšna omarica, pa še ta čisto nizka, to mi niti slučajno ni všeč.

Kaksne so cene za marmornate pulte, ki jih zgoraj nekdo omenja?

Vzemi nek svetel les, npr. jesen, zraven lahko kombiniraš karkoli, kuhinja pa bo svetla in prostorna. Vse ostalo je odvisno od tvojih želja in potreb.

Že 10 let imam beljen hrast in sivo bež granitni pult. Na steni imam mozaik v rjavo sivo belih odtenkih. Kuhinjski elementi so moderne oblike z minimalističnimi ročaji iz inoxa in trije so kombinirani s steklom. Če bi zdaj naročala, bi naročila enako. Edino mogoče bi dala na steno steklo.

Mi imamo belo. Po 15 letih bukve sem hotela spremembo. Kuhinjo res ni težko izbrat, ker je velika izbira in so večinoma vse lepe.

Jaz itak prisegam na svetle (bele) kuhinje. Med temi, o katerih ti razmišljaš, bi sigurno izbrala belo kavo. Težko boš imela lesen pult, ker ga misliš imeti še po stenah, tako da pač pojdi pogledat kaj imajo na razpolago, pa se odloči. Jaz osebno bi imela raje steklo po stenah, torej: kuhinja bela kava, lep lesen pult in tonirano steklo.

Aja, pa še to je važno pri izbiri pulta, kakšna tla imaš.

Ne mešat granit in marmor. Marmor se ne priporoča, granit bo prava izbira. Granit uvažajo s Kitajske tako da so cene kar ugodne. Malo poguglaj.
Se pa strinjam, da izbira kuhinje ni lahek projekt.
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24463

New Report

Close