Nova norost vlade – žival vam bodo lahko vzela kar razna društva?
Odvzemi, ki niso v skladu z zakonom, se dogajajo že zdaj. Na podlagi izsiljevanja in groženj. Izvaja jih pa eno od zgoraj omenjenih “društev”. Zelo redko odvzamejo žival iz slabih razmer, občasno kakšnega, ki služi kot “reklama” za donacije, ostalo so povečini pasmske živali, za katere že imajo “odjemalca”.
Inšpekcija kot taka zanimivo precej dobro (večinoma) sodeluje s tistimi društvi in zavetišči, kjer so zadeve transparentne. Pri drugih se pa kar naprej zatika (kot tudi marsikaj drugega).
Glede vdiranja v zasebne prostore ipd. pa tega tudi zdaj inšpekcija ne sme početi, razen s sodnim nalogom.
Predvsem upam, da bodo pred morebitno podelitvijo pooblastil dobro preverili, katera društva so do njih upravičena in kakšna usposabljanja imajo njihovi člani, ki naj bi to izvajali. Ker vsak, ki je član nekega društva, ne more izvesti odvzema. Konec koncev še na zanko ne sme vsak odloviti živali (tudi od teh, ki zdaj to počnejo). Prav tako pa je potrebno vedeti, da nekaj je odvzem, drugo pa odločba o odvzemu. Te pa ne more izdati društvo kot tako. Ne po prejšnjem in ne po morebitnem novem zakonu.
Mislim, da tole kot si predlagatelji zamišljajo, ne more iti skozi.
ne gre tako zlahka, 18.01.2023 ob 12:12
Odvzemi, ki niso v skladu z zakonom, se dogajajo že zdaj. Na podlagi izsiljevanja in groženj. Izvaja jih pa eno od zgoraj omenjenih “društev”. Zelo redko odvzamejo žival iz slabih razmer, občasno kakšnega, ki služi kot “reklama” za donacije, ostalo so povečini pasmske živali, za katere že imajo “odjemalca”.
Inšpekcija kot taka zanimivo precej dobro (večinoma) sodeluje s tistimi društvi in zavetišči, kjer so zadeve transparentne. Pri drugih se pa kar naprej zatika (kot tudi marsikaj drugega).
Glede vdiranja v zasebne prostore ipd. pa tega tudi zdaj inšpekcija ne sme početi, razen s sodnim nalogom.
Predvsem upam, da bodo pred morebitno podelitvijo pooblastil dobro preverili, katera društva so do njih upravičena in kakšna usposabljanja imajo njihovi člani, ki naj bi to izvajali. Ker vsak, ki je član nekega društva, ne more izvesti odvzema. Konec koncev še na zanko ne sme vsak odloviti živali (tudi od teh, ki zdaj to počnejo). Prav tako pa je potrebno vedeti, da nekaj je odvzem, drugo pa odločba o odvzemu. Te pa ne more izdati društvo kot tako. Ne po prejšnjem in ne po morebitnem novem zakonu.
Mislim, da tole kot si predlagatelji zamišljajo, ne more iti skozi.
Verjetno res ne, lahko pa društva recimo izvajajo pristisk na ustanove, ki odločbe izdajajo, da se izognemo večnemu pometanju pod preprogo. Primeri, ki sem jih jaz čisto slučajno spremljala, so se vsi vlekli po PAR LET, kar je dejansko pomenijo par let trpljenja za žival. Ne dni, LET.
To je zame nedopustno.
podlaga, 18.01.2023 ob 11:39
Anonimno686, 18.01.2023 ob 11:33
kenion, 18.01.2023 ob 08:05
Zakaj zmešalo? Razloži prosim. Skrajni čas je, da človečnjakom, ki maltretirajo živali, ki svoje frustracije sproščajo nad nemočnimi, v tem primeru živalmi, stopijo na prste in da je več institucij, ki lahko taki živali pomaga in jo odvzame. V kakšnih skrajno nemogočih razmerah določene živali živijo, si kdaj videl? Malo empatije ti nebi škodilo.
Ni kaj razlagati, potemtakem lahko pride lokalni aktivist in mi sprazni štalo..
Na podlagi česa?
Kristus se tu resno sami glupi ljudje zbirate? Če nekdo dobi pooblastilo to ne pomeni da si tudi pravila sam izmisli! In da lahko kar okoli hodi in jemlje živali. Fak glupih ljudi. To ste vsi med žlahto se plodili al od česa ste tolk butasti?
Na podlagi čiste blaznosti. Noben aktivist ni niti pod razno dihtik. Ti bi ti recimo vzeli kure, da jih rešijo pred posilstvom petelina.☝️🤣
Jaz vem☝️, 18.01.2023 ob 12:29
Na podlagi čiste blaznosti. Noben aktivist ni niti pod razno dihtik. Ti bi ti recimo vzeli kure, da jih rešijo pred posilstvom petelina.☝️🤣
Ti si iste sorte. Tupo do amena. Za odvzem obstajajo razlogi, ni da se kar en sprdne in to naredi. Tudi če je blazen. To pač potem ni legalni odvzem. Kar pašeš k takim, IQ na ravni gosenice.
Evo – osebni primer: imam tri konje, v meni idelanih razmerah. Veliko pasnikov, cez zimo pa vecja ograda, na tleh plasticna mreza ecoraster ter pesek, da ni blata. Hlev z suhim nastiljem in vodo in senom je odprt, da zivali gredo notri ko zelijo. In seveda ven.
Zima par let nazaj, zunaj snezi. Konji odzunaj, mrzlo je, ceprav bi lahko sli sami notri, pa so rajsi zunaj. Bolj je mrezlo, rajsi so zunaj. Na njih se nabira tudi po 5 cm snega.
Obisk inspekcije – na podlagi prijave (sosede) , ki ima neko drustvo za resevanje psov, predvsem pa mack.
Sej je resilo brez problema – inspektor je celo pohvalil oskrbo in nastanitev, konji so v odlicnem stanju, negovani in mirni. Ce bi pa kdo vprasal tisto gospo, gre pa za mucenje.
Takim ljudem jaz ne bi dal nobenega pooblastila nikoli.
385214, 18.01.2023 ob 11:42
Jaz bi pa srčno rada, da bi kdorkoli pa magari kakšno društvo odvzelo psa našim sosedom v bloku, ker se po 10 ur na dan dere in joka, ko jih ni doma. prvič je nevzdržno, drugič se mi pa pes tudi smili. Kam sploh to prijaviti, opozorila ne zaležejo
Naj pridejo še v naš blok. Tudi pri nas cel dan tuljenje in lajanje. To je mučenje živali. Folk si je v času covida nabavil pse, zdaj jih pa zapirajo po cele dneve v stanovanja in puščajo same.
Se strinjam. Saj jih je bodo vzeli ker se jim bo tako zazdelo ampak če bodo kršili zakone in pravila. Bila sem prostovoljka, nisem zdržala, ker inškpekcija ne odvzame živali čeprav se psu vse kosti vidijo in ga krvavo žrejo bolhe, obenem je zaprt v nekem pesjaku pri nekem vikendu in dobi občasno svežo vodo in hrano.
Madajnodaj, 18.01.2023 ob 13:26
Evo – osebni primer: imam tri konje, v meni idelanih razmerah. Veliko pasnikov, cez zimo pa vecja ograda, na tleh plasticna mreza ecoraster ter pesek, da ni blata. Hlev z suhim nastiljem in vodo in senom je odprt, da zivali gredo notri ko zelijo. In seveda ven.
Zima par let nazaj, zunaj snezi. Konji odzunaj, mrzlo je, ceprav bi lahko sli sami notri, pa so rajsi zunaj. Bolj je mrezlo, rajsi so zunaj. Na njih se nabira tudi po 5 cm snega.
Obisk inspekcije – na podlagi prijave (sosede) , ki ima neko drustvo za resevanje psov, predvsem pa mack.
Sej je resilo brez problema – inspektor je celo pohvalil oskrbo in nastanitev, konji so v odlicnem stanju, negovani in mirni. Ce bi pa kdo vprasal tisto gospo, gre pa za mucenje.
Takim ljudem jaz ne bi dal nobenega pooblastila nikoli.
In isto bi reagirali tudi v društvu konj recimo, ker bi vedeli da nimajo podlage za odvzem. Ni da bi kar prišli in jih odpeljali ker se jim pač zdi. Če nekdo dobi pooblastilo, dobi tudi pravilnik v kakšnih primerih je to pooblastilo zmožen unovčiti.
Sosedi pa kakšno literaturo o konjih za darilo kupi :).
isti167, 18.01.2023 ob 13:24
Ti si iste sorte. Tupo do amena. Za odvzem obstajajo razlogi, ni da se kar en sprdne in to naredi. Tudi če je blazen. To pač potem ni legalni odvzem. Kar pašeš k takim, IQ na ravni gosenice.
Noben aktivističen norec ni zmozenn bit objektiven. Niti nima strokovnega znanja. To se vedno znova pokaže. Kar je za aktivističnega norca mjcenje zivali, objektivno in strokovno gledano nikoli ni zloraba. Tako bitje ne more in ne sme imet nobenih uradnih pooblastil.
V preteklosti je ena vrla ministrica ze družino že poskusala uvest lezbično policijo. Ti sedaj bi živalski sekti dali pooblastila. Najbolje da vsem sektam dajo policijska, tožilska in sodniška poblastila. Kaj pa če bi kar vsem dali prosto pot, da lahko vsak posameznik sodi in izvršuje po lastni presoji. Bi bil hitreje konec norosti.
Jaz vem☝️, 18.01.2023 ob 14:25
Noben aktivističen norec ni zmozenn bit objektiven. Niti nima strokovnega znanja. To se vedno znova pokaže. Kar je za aktivističnega norca mjcenje zivali, objektivno in strokovno gledano nikoli ni zloraba. Tako bitje ne more in ne sme imet nobenih uradnih pooblastil.
Aktivisti in člani društev za zaščito živali imajo mnogo več prakse in znanja od večine inšpektorjev, zato morajo oni prvi odrediti , odločiti v katerih primerih je potrebno skrbnike sankcionirati in kako, v katerih pa je potrebno živali trajno odvzeti in skrbniku za vedno prepovedati posedovanje katerekoli živali.
Strinjam se, 18.01.2023 ob 13:28
Se strinjam. Saj jih je bodo vzeli ker se jim bo tako zazdelo ampak če bodo kršili zakone in pravila. Bila sem prostovoljka, nisem zdržala, ker inškpekcija ne odvzame živali čeprav se psu vse kosti vidijo in ga krvavo žrejo bolhe, obenem je zaprt v nekem pesjaku pri nekem vikendu in dobi občasno svežo vodo in hrano.
Jaz vem☝️, 18.01.2023 ob 14:35
V preteklosti je ena vrla ministrica ze družino že poskusala uvest lezbično policijo. Ti sedaj bi živalski sekti dali pooblastila. Najbolje da vsem sektam dajo policijska, tožilska in sodniška poblastila. Kaj pa če bi kar vsem dali prosto pot, da lahko vsak posameznik sodi in izvršuje po lastni presoji. Bi bil hitreje konec norosti.
Sram naj vas bo, da ljudi, ki v svojem prostem času in brezplačno pomagajo živalim, blatite in jih ponižujete.
Anonimno 10292, 18.01.2023 ob 14:35
Aktivisti in člani društev za zaščito živali imajo mnogo več prakse in znanja od večine inšpektorjev, zato morajo oni prvi odrediti , odločiti v katerih primerih je potrebno skrbnike sankcionirati in kako, v katerih pa je potrebno živali trajno odvzeti in skrbniku za vedno prepovedati posedovanje katerekoli živali.
Čisto nobenega znanja nimajo. Niti ne vedo kaj je žival. Nori pa so, da bolj ne morejo bit.
nova norost, 18.01.2023 ob 07:42
Meria Hot, poslanka vladajoče stranke SD, ob predlogu za nov zakon o zaščiti živali…
Se po vašem zapisu vidi, da vam za živali ni mar oz. ste nepoučeni. Žal inšpektorji nimajo toliko prakse, kot člani društev. In žal jih je premalo, zato večinoma sploh ne ukrepajo ali pa v zapisnik vpišejo, da je z živaljo vse okej, čeprav ni, ker je to zanje lažje in hitreje. Nekateri od njih nimajo sploh sočutja do živali, niti ne poznajo dobro zakona o zaščiti živali, drugače ne morem misliti, ko pa pri tolikih hudih primerih živali sploh ne odvzamejo. Člani društev dobro poznajo zakone, se dobro zavedajo tudi, da so živali čuteča bitja in kaj je zanje pravilna oskrba. Imajo veliko prakse, veliko znanja in so veliko bolj zaghrizeni pri zaščiti živali, kot večina inšpektorjev. Upam, da bo vse kar so predlagali sprejeto.
ČG, 18.01.2023 ob 10:56
daisycutter, 18.01.2023 ob 09:45
Žalostno dejstvo videno na lastne oči večkrat je to, da veterinarska inšpekcija NE DELA NIČ. Dobro veste, da se ljudje ponavadii ne vtikajo radi in da. mora iti že zelo hudo, da kdo kaj prijavi, pa inšpektorji praviloma ne ugotovijo kršitev. Ne vem v ćem je štos, ampak dejansko sem spremljala nekaj primerov, kjer je bilo grozno stanje, njim se je zdelo pa vse ok.
Če imaš žival, skrbi zanjo kot se gre, ali je pa ne imej.
Po drugi strani poznam pa nekaj oseb, ki pretiravajo in delajo cirkus, kjer ni treba. In zelo radi ustanavljajo razna društva 😒
Ampak če inšpekcija ne deluje, je treba poskrbeti, da bo začela delovati, ne pa širiti tako resna pooblastila, kot je odvzem živali, na razna društva, kjer se najdejo vse sorte ljudje z različnimi prepričanji o tem, kaj je mučenje živali ali kaj je neprimerno okolje zanje.
Se strinjam, nov zakon, pa naj inšpektorji hodijo. Društva ne bi smela imeti pristojnosti ker niso strokovne osebe. Nekomu je bivanje psa zunaj grozno mučenje, ampak haski uživa zunaj niso vsi psi za pod kovtr. In tega vedno manj razume ljudi, mene srce boli ko vidim psa , kraškega ovčarja v malem stanovanju v bloku. Zame je to mučenje. Društva ne bi smela imeti teh pristojnosti jaz nimam slabih izkušenj z veterinarsko inšpekcijo, kadar sem pisala, so prišli , stanje se je občutno izboljšalo
Anonimno 10292, 18.01.2023 ob 14:44
Se po vašem zapisu vidi, da vam za živali ni mar oz. ste nepoučeni. Žal inšpektorji nimajo toliko prakse, kot člani društev. In žal jih je premalo, zato večinoma sploh ne ukrepajo ali pa v zapisnik vpišejo, da je z živaljo vse okej, čeprav ni, ker je to zanje lažje in hitreje. Nekateri od njih nimajo sploh sočutja do živali, niti ne poznajo dobro zakona o zaščiti živali, drugače ne morem misliti, ko pa pri tolikih hudih primerih živali sploh ne odvzamejo. Člani društev dobro poznajo zakone, se dobro zavedajo tudi, da so živali čuteča bitja in kaj je zanje pravilna oskrba. Imajo veliko prakse, veliko znanja in so veliko bolj zaghrizeni pri zaščiti živali, kot večina inšpektorjev. Upam, da bo vse kar so predlagali sprejeto.
Ne nori. To ste sekte, bolniki potrebni zdravljenja. Ne pa da vam bo kdo dajal pooblastila. Nimam nobenih živali razen sosedov macek hodi jest k meni. Mu kupujem gel hrano in ne nameravam imet živali. Ne bom pa nikoli podpiral dajanje pooblastil sektam in jih tudi ne toleriral. Ko takega vidim bo šel s takim pospeškom, da si sploh ne predstavlja. In s takimi norostmi vlada lahko naredi samo to, da si ne boste upali več iz betonskih gajbic sploh kam stopit. Ljudje imamo krepko vrh glave norosti in samo poči še lahko.
Jaz vem☝️, 18.01.2023 ob 14:53
Ne nori. To ste sekte, bolniki potrebni zdravljenja. Ne pa da vam bo kdo dajal pooblastila. Nimam nobenih živali razen sosedov macek hodi jest k meni. Mu kupujem gel hrano in ne nameravam imet živali. Ne bom pa nikoli podpiral dajanje pooblastil sektam in jih tudi ne toleriral. Ko takega vidim bo šel s takim pospeškom, da si sploh ne predstavlja. In s takimi norostmi vlada lahko naredi samo to, da si ne boste upali več iz betonskih gajbic sploh kam stopit. Ljudje imamo krepko vrh glave norosti in samo poči še lahko.
Marsikdo brez teh pooblastil ima veliko večje srce in razume kaj je skrb za živali kot nekdo brezrčen. Če nimaš rada živali sploh ne beri te teme. Jaz sem po tvojem mnenju verjetno najbolj zabit človek na planetu ampak mi je vseeno. Podpiram vse aktiviste za rešitev planeta,živali,narave. Kot prostovoljka sem veliko delala in videla marsikaj. Pes je imel zažrto ketno v meso okrog vratu. Prostovoljci smo zbirali denar za veterinarja in operacijo,ker ga je lastnik po letih životarjenja in mučenja želel uspavat na pobudo inšpektorja. Mi smo menili da si zasluži še nekaj lepih ljubeznivih let življenj. Kdo sploh si da ocenješ ljudi? Ker niso kot ti so vsi zabiti ali kaj? Bi morali biti vsi tebi podobni?
Pika829, 18.01.2023 ob 15:25
Podpiram predlog vlade, ker vem za primere, kjer se vet.inspekcija ni zganila, kljub pozivom drustev, da prihaja do zlorab ali mucenja zivali. Toda ne vem, kam bodo drustva zajete zivali namestila, saj vsa nimajo kapacitet.
Naj bivši lastnik plača. Kaj pa je mučil žival. Jih vsaj več ne bodo mučili.