nova ograja in rja
Pozdravljeni
Pri obrtniku sem naročila železno vroče cinkano vhodno dvoriščno ograjo, izdelano po meri. Montirat mi jo je prišel 12.4.2012. Plačala sem mu takoj drugi dan, na njegovo prošnjo. Ker je ograja cinkana, bi morala biti zaščitena proti rjavini. Tudi na računu piše, da ima garancijo na pocinkano konstrukcijo 10 let proti rjavini.
Tukaj se pojavi problem. Ograja je že na več mestih rjava od rje. Glede na to, da je od nakupa minilo cca 1 mesec, imam močne dvome, da je bila ograja res cinkana, kot sem se z obrtnikom dogovorila in tudi plačala. Poraja se mi tudi sum, da je bila kovina za ograjo že stara in že pred izdelavo ograje vsa od rje.
Kakšne pravice imam jaz kot kupec v tem primeru? Od jeze in razočaranja bi najraje zahtevala vrnitev plačila ali novo ograjo.
Prosim za pomoč in nasvet.
Spoštovani!
Glede na napisano obrtnik vsekakor ni izpolnil vašega naročila, saj vam je prodal ograjo, ki ne ustreza vašemu naročilu in plačilu. Svetujemo vam, da se najprej obrnete direktno na obrtnika in mu poveste za napako, ter zahtevate odpravo le-te ( bodisi popravilo, montažo nove ograje ali vračilo kupnine ). V kolikor dogovor z obrtnikom nebi uspel, se obrnite na tržni inšpektorat RS ali na odvetnika.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.