Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova opel astra in 3 valni motor

Nova opel astra in 3 valni motor

Sloviti Mike Brewer iz oddaje Wheeler Dealers, veliki poznavalec avtoindustrije z 40-letnimi izkušnjami je rekel: “Fordov 1.0 ecobooost je najslabši motor kar ga je avtoindustrija izdelala.”. Sledi mu 1.2 puretech.

Pri Fordovem mlinčku 1.0 odpovedujejo turbine, pokajo vodne čpalke, plastični termostati, visokotlačna črpalka, vsa plastična periferija razpada zaradi temperarurnih obremenitev…

Tega pri Japoncih ne doživite.

Kot kaže smo/so Slovenci avtomobilski mazohisti. Kupujejo najslabše od najslabšega in se pri tem celo hvalijo.

Kar se Japoncev tiče se popolnoma strinjam, vozil službenega Aurisa 4 leta in ni bilo ene težave z njim.

Po drugi strani je bil to najbolj dolgočasen avto, ki sem ga vozil, da ne govorim o legi na cesti, ki je bila milo rečeno izjemno povprečna.

Omejitve 1.0 ecoboosta so znane, mnogo njih je povezano z načinom uporabe in načinom servisiranja. O servisih sem že, zato ne bom ponavljal. Kar se tiče načina uporabe pa je pri majhnih turbo motorjih jasno, da ne prenašajo dobro agresivne uporabe, ko so hladni in ne tolerirajo dolgo hitrih ugašanj motorja, ko so vroči – treba jih je primerno ohladiti z umirjeno vožnjo zadnjih nekaj km.

Z omenjenim načinom sem imel v 14 letih eno samo težavo – odletela je turbina na 1.6 ecoboostu. Kar delno pripisujem sebi, dal sem ga namreč čipat.

Z dvema 1.0 ecoboost pa so moje izkušnje le redno servisiraj, tankaj in vozi.

🤣😂😂 1.0 motorji vecni!?? Pa ti si idiot, da mu ni para! 🤣 In še dovoliš si te mlinčke primerjati s 3.0 motorji!?! 😅

Idiot. Pojdi prodajat mlinčke in bučke…

Odgovor na objavo uporabnika
Mihec626, 17.05.2025 ob 22:30

🤣😂😂 1.0 motorji vecni!?? Pa ti si idiot, da mu ni para! 🤣 In še dovoliš si te mlinčke primerjati s 3.0 motorji!?! 😅

Idiot. Pojdi prodajat mlinčke in bučke…

.https://www.youtube.com/results?search_query=1+0+ecoboost+problem

Kdor ima živce gledat kaj se dogaja z 3-valjnimi mlinčki, ki razpadajo pri 100.000 km.

Na 1.2 ne pomaga noben redni ali izredni servis, ker jermen začne razpadat že od prvega dne vožnje, delci pa se nalagajo v oljnem situ, kar čez čas pripelje do odpovedi motorja, saj olje ne kroži po motorju kot je predvideno.

Seveda pomaga. Pomaga redno in malo prej prej menjat olje, da koščke (in bencin v olju) odplakneš, pomaga prej menjat jermen kot je priporočeno, pomaga tisto sito pucat preventivno. Zakaj te stvari ne bi pomagale? Problemi so, če se francoza delaš (in pooblaščene serviserje in proizvajalca poslušaš, ki se tudi francoze delajo) in nič ne ukreneš ali pa verjameš pravljicam na 100000 km interval jermena.

Seveda pa vsi ti servisi dodatno stanejo in bi bilo bolje, da tega sranja ne bi bilo. Novi motorji imajo skoraj vsi neke podobne bolezni.

Najbolje je začeti gledati električarje, ker tele stare motorje bo avtoindustrija samo cuzala še do konca, dobrega pa ne bo evč nič razvila. Ali pa avte letnika do 2009 nekje.  Dobrih novih ICE motorjev ne bo več.

New Report

Close