Nova pečica
zanussi je nižji rajng od electroluxa, jast na njega ne bi preveč stavil
candy se je tudi pokvaril
mogoče beko, gorenje (odprodaje razstavnih eksponatov), potem še kak italijan sam obohvedi kako je s tem pri nas (indesit, hotpoint ariston)
kaj pa vem. eni ga hvalijo, eni ne. Recimo ker je že omenjena ikea, za ikeo jih dela electrolux, no pa tud whirlpool. So pa to bolj za cajtom zadeve
glede na to da iščeš v rangu candija bo e lux bolj loterija, razn če ni kje kkaih odpordaj, akcij itd. V tem primeru bi ti raje svetoval gorenje, ker ma boljšo – daljšo garancijo. No pa tud mogoče boscha če jo še deli (5 let) in če se najde kaj v tem rajngu.
ker candy je cenovno tam kt beko, ostali igralci, ki jih tu navajamo pa kotirajo (rahlo) višje – finančno mislim
V nižjem cenovnem razredu bi jaz verjetno gledala znamko Beko. Če bi se kakšne izogibala je pa to sigurno Candy.
Izven znamke pa ne pozabi pogledati na velikost pečice. Notranje mere se fajn razlikujejo in jaz leta nazaj sem recimo kupila zelo dobro pečico od Gorenja v katero mi marsikateri pekač ne paše saj je ožja od drugih. Zunanja mera ni dovolj ampak je fajn pogledat še notranjo in litre.
če vtipkaš pocenistroj ti pokaže eno firmo, ki prodaja gospodinjske aparate z lepotno napako za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti. Sama sem kupila tako pri njih hladilnik, je bil samo malo na zunaj obtolčen ( kot bi priletel kamenček ), garancijo dobiš kot da je novo, saj v resnici je! Poglej, takrat so imeli tudi pečice in jo je kupila ena moja sodelavka.
Jaz sem ob izbiri celo nesla enega izmed pekačev zraven, da sem preverjala notranjo velikost pečice
Sem pa slišala, da imajo nekateri izmed proizvajalcev pečic zdaj neke težave in se pripravljajo na odpoklic …[/quote]
To bom naredila jaz sedaj pri novi :)[/quote]
Ja, jaz sem nesla zraven največji pekač, ki je še šel v pečico in s tem preverjala velikost – in verjemi, po prodajalčevih besedah nas je kar precej takh, ki tako preverjamo Litri niti niso toliko pomembni, ker so odvisni ne samo od širine+globine, ampak tudi od višine, kjer ti kak liter prinese že samo kak cm višji strop.
Pri prejšnji menjavi smo se tudi pri nas opekli in imamo nekaj starih pekačev samo za to, da nanje odlagamo pecivo…
V tem trenutku imata Candy in Zanussi dosti izbire po nižji ceni od Beka. Potem je Korting, potem pa smo najbrž že čez budget.
korting je čip gorenje (ponekod v tujini je to kar poznamo mi doma pod gorenjem). Zdaj če gledaš candy vs zanussi bi jaz gledal prednostno kaj ma daljšo garancijo. odkrito rečeno nism ne za eno ne za drugo. Zanusi je bil popularn kako desetletje nazaj, dans je je to bolj marginalna zadeva.
Neka nova znamka se je pojavila v Slo, Simfer. Kako pa je kaj z njo? Mislim na splošno.
Simferja sm tud jaz videl, ni pa to nova znamka, ampak je to blagovna znamka mi slim da lesnine, kar pomeni, da gre za že obstoječo tehniko, verjento kar staro in prilagojeno za določeno tržno nišo. Izdelovlaci pa so različni, tud kak electrolux bi se verjento najdu. Isto kt leonard, ki je tud menda elextrolux
sm pogledal pa mi deluje kt star elextrolux (mogoče kaka njihova low cost znamka), tiste majčkn dražje pa kt beko. Cena…do 250 € maš 2 pečici, mislim da celo z ventillatorskim pečenjem. Hja če ti dajo 5 let garancije bo to po moje še najboljš opcija.
Drgač za ta dnar dobiš tud neki v ikei
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categories/departments/kitchen/20810/
je pa tam tam….malo prveri še te pečice lahk dobiš/majo kako funkcijo več kt te
drgač simfer se mi v tem pogledu ne zdi slaba odločitev. Boljša kt candy al pa zanussi,a klikor sm videl 5 let garancije dajejo, kar ni nezanemarljivo….
vsekakor bi jaz gledal simfer vs ikea (majčkn primerjal kje dobim več), pač odvisno od budgeta pa mogoče kake funkcije/programa pečenja več in to je to. 5 let boš zihr pekla torte, kruh picein podobnea zdeve
srečno z nakupom
Hvala za vsa pojasnila.
Gledamo tole
https://www.harveynorman.si/pecica-electrolux-ezb2400aox
Cena je všečnejša, pa še 5 let garancije bi bilo z registracijo.