nova pogodba o zaposllitvi
Pozdravljeni!
Zaposlena sem v manjši d.o.o., kjer se je poslovodstvo odločilo, da je potrebno dati delavcem nove pogodbe. s tem naj bi se plače zaposlenih na enakih delovnih mestih izenačile. v praksi to pomeni, en gor drugim dol.
Imam 25 let delovne dobe, od tega na istem delovnem mestu 13 let – od začetka delovanja d.o.o. Plačana sem za VI. stopnjo izobrazbe, čeprav imam trenutno le V. stopnjo. Po novi pogodbi se mi bruto osnova kar precej zmanjša.
Sprašujem, ali nam firma lahko vsili podpis novih pogodb, čeprav jih že vsi imamo, in kaj bi se zgodilo, če jih ne podpišemo vsi ali samo nekateri.
Čeprav je praznični čas, čakam na odogovor.
Lepe praznike in srečno 2005!!
Če ne bi podpisali, bi se lahko zgodilo, da bi vam delovno razmerje prenehalo. Odvisno od tega, na kakšen način bo to izvedeno. Načeloma velja, da trenutno imate pač veljavne pogodbe o zaposlitvi in le-te se lahko spremenijo samo z vašim soglasjem. Če pa vam bo delodajalec te pogodbe odpovedal in vam hkrati ponudil v podpis nove (ki bodo za ustrezno zaposlitev), vam bo prejšnja zaradi odpovedi prenehala, nova pa ne bo začela veljati (ker ne bo podpisa delavca).
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.