Najdi forum

Splash Forum Politični čvek nova pokojninska reforma

nova pokojninska reforma

dobro je eden komentiral;

edino merilo je pomoje da je fer je 40 let delovne dobe,kaj koga briga kolk si star takrat! eni so študirali,eni smom po srednji šli delat! in zakaj naj bi potem trpeli mi in delali dlje kot 40? tle ni logike! po drugi strani,samo v mojem kraju je najmanj dvajset socialcev ki so kronični lenuhi,pač nočejo delat,in bojo socialko do ,lahko tudi 70 leta,naprej pa penzijo ali karkoli,in lagodno furajo čez življenje,mi se trgamo,po 10 ur na dan in evo,mesec bi da pokrepamo!

40  let dela,sicer sam sem podaljšal na prošnjo šefa.kar se pa tiče socialkarjev,ciganov itd,vsak bi si moral zaslužiti.so dela,kjer ne rabiš faxa

Meni gre najbolj v nos, da delam za minimalca in bo tako do 70. leta. Nestalen urnik, nič prostega časa; ko sem frej, počivam, pospravim doma. Medtem ko socialci ne delajo in ja, tako bojo celo življenje. Najraje bi neko prošnjo na psihiatrijo ali nekaj, da sem psihično na dnu in da ne moram delat. Naj me diagnosticirajo, dajo tablete in – saj vemo, kako je na tabletah – otopel si, apatičen, len, zrediš se. Potem lahko začneš uživat življenje in postaneš kakšen umetnik. Tablete so izgovor. Dol z njih ne moreš več, ker se ti zmeša; povečajo ti dozo in evo. Nikol več v življenju ti ni treba delat. Sploh z ljudmi, ker te generacije, ki so, bog pomagaj. Pa tudi starejšim se je že utrgalo in nimajo nobenega odnosa do soljudi. Ne razumem, kako država lahko podpira socialce. Dat na tablete jim je najlažji izgovor. Psihoterapija pa – samoplačniško draga, da si je ne moreš privoščit 1 x na teden, na koncesijo pa itak čakaš. Potem še na SČ berem, da nič ne pomaga. Gonite se vsi v p.m. Aja, pa ne veste, kako je, zdaj boste rekli, šport, šport, šport in še enkrat šport. Glejte, jaz se niti pripravit ne morem do tega, da bi se premaknila. Čemu? A da bom za kapitalista zdrava do 70. leta? Če mene vprašate, upam tam nekje do 45. leta da živim, pol pa …

Pa kaj je to problem? Saj tisti, ki študirajo do 30-ega in imajo potem manj delovne dobe, imajo zaradi tega tudi nižjo pokojnino (če nimaš 40 let, so odbitki).

Veliko večji problem se mi zdi to, da zaradi staranja prebivalstva pokojnine tistih na novo upokojenih limitirajo proti minimalni pokojnini, ne glede na vplačila. To je možno rešiti edino tako, da se reformira sistem in vsak vplačuje v svoj pokojninski račun.

S trenutnim pokojninskim zakonom ni nič narobe. Z vsako novo “reformo”, bo upokojevanje težje, pokojnine pa nižje.

Ne bodo vsi dočakali 40 let pokojninske dobe. Nič ni narobe, če se ljudje upokojijo pri 65. letiz z 18, 22, 33… leti pokojninske dobe. NIČ! Saj imajo odbitke in nižjo pokojnino. Mislim da je najnižja pokojninska doba za pokojnino 17 let. Tako naj tudi ostane.

Ne rinite v to zgodbo Cigotov in socialkarjev, ker ne zberejo 17 let pokojninske dobe in ne doživijo pokojnine.

Morali bi poostriti merila za prejemanje socialne pomoči, saj jo največ izkoriščajo naši Cigoti. Povezati jo morajo z javnimi deli.

Ne sanjajte, da bo z novo pokojninsko reformo kaj bolje. Ta vlada je izpostava WEF in nam ne želi nič dobrega. Odšla bo na smetišče zgodovine, medtem pa že pripravljajo nove obraze za nov nateg volivcev na naslednih volitvah. Hebejo nas od osamosvojitve naprej.

New Report

Close