Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova služba

Nova služba

Pomagajte mi ali sem preobčutljiva?

Nova služba po 2 mesecih zavoda.

V razgovoru mi je šef pojasnil, da bolniških naj ne bo, ker se je treba naučiti vsega. Kar je pač še bilo bolj poudarjeno, ker imam malega otroka. Tega ne skrivam, ker mi ne bo noben očital staležov zaradi otroka. Je rekel naj pač ati ostaja doma ali babice/dedki. Itak ni problem, moj si brez problema uredi. In ja razumem, nova služba, treba se je dokazat.

Dva dni v delo, tretji dan zjutraj dobim servirano vse na krožniku kaj narobe z mano.

1. počasna: ker ob konstantnih opazkah in pojavljanju napak, začneš bolj podrobno vsako delo naredit, da se ja ne popravlja.

2. v službo sem prišla 10 min prej: je bilo omenjeno, da imajo navado prit 15, 20 min prej da gredo skozi maile in odprto delo. Ni problem, se mi je pa zalomlo z malim, ko ga morem spravit v vrtec. Se nisem izgovarjala na nič. Zdaj hodimo že pol ure prej, ker se je delo nakopičlo.

3. omenila sem težave z zobmi in da mi ponujajo dopoldanski termin že naslednji dan, kakšne so moje možnosti. Ja ni problem, grem in se vrnem. Sklepam, da bom not spravla to uro ob kaki drugi priložnosti, malice pač ne bom imela. Ja ta dan je bilo vse narobe s tem, da kak si drznem, da nimam ne ur, ne dopusta. Kolk sem stara, da saj sem že imela službo ipd.

4. narobe sem pospravila papirje in kako je to sedaj za 4 ure dela. Da nisem resna. Sprejmem napako, ostanem tudi po šihtu, da popravim. Zakaj je moralo to bit dretje?

5. tudi če malenkost po svoje, si prvo nakopiram vse papirje in pol rešujem dalje. NE, vzameš enega in tega narediš. Pa ne moreš zamešat ker vse daješ v pripadajoče mape. Drug dan je že drugače.

Cel dan me je štopal koliko kaj delam, vse preverjal 100x in ob tem nesramne opazke.

Nimam apetita, na jok mi gre, ko samo pomislim da morem nazaj. Že itak je novo okolje, nimaš se na koga obrnit, pol pa tako.

Hvala za pomoč.

Kolk ma tvoj zaledja?

Moja je imela podobne težave, in trenutno menja službe k gate. Vmes je bila tudi na zavadu, ker je vmes ena ferma šla mal cegrunt in je bla tehn. višek.

Če imata backup, tj, da bi lahko vsaj za silo peljala samo z eno plačo, se greta lahko tako kot midva; rekel sem ji, da naj se ne pusti je**t, k ji ni nujno tam bit. Ker na začetku si je tud gnala k srcu…pa sm reku, ne sekiri se, sam siht je, loh greš, pa nej se slikajo, pa drugo budalo najdejo. Tko da zdaj v rokavicah kontrira in se včasih doma nasmejava blentavosti folka….

Backup zato, če se ne da preliti iz ene službe v drugo zvezno; če daš odpoved ti, zavoda ni.

Kadar ima razgovor za druh šiht vzame dopust al pa zakašlja…

Za modre oči (otroke) po dohtarjih vozit sem pa jaz, če se uničijo, zato da je kao 100procent vedno v službi, da ni zlobnih jezikov (razan v zgornjem primeru).

v bistvu si dovolila, da ti pride pod kožo. napaka. v bistvu, če je zanič služba, ti izgubiš manj kot izgubi lastnik, zato postani manj uboljiiva, manj vodljiiva in manj presrana. ko dvigne glas, se obrni in reči, da naj ti pride povedat, ko se umiri. ali pa, da plača ni tako visoka, da bi vključevala šikaniranje. reči, da dokler si tam, lahko delaš in daš vse od sebe, ali pa samo vse od sebe. in da je to odvisno od tega, kako si boš želela delat v tem kolektivu.. potem tudi ena zadeva, ki ful peče…. reči, da od dretja si v stresu in da te je začela boleti glava ter da boš jutri na bolniški in da bo to vsakič naslednjič enako. če ti bo grozil z odpovedjo, reči, da to itak pričakuješ glede na njegov odnos, da pa se lahko v vmesnem času zelo potrudiš, da to ne bo preveč enostavno. in da naj odpoved naslovi kar na tvojega odvetnika.

Reci naj ti na mail napiše in si shranjuj vse datumsko. Zapisuj si situacije, kdaj se je zgodilo, kdo je bil zraven… v teh časih je tega ogromno in si je treba krit hrbet. Katera firma pa je to?

To je mobing… Zapisuje si vse po datumih kaj se dogaja, kaj ti reče vsak dogodek…

Nisi ti kriva,to vse je mobing…

Kaj so to za ena podjetja. Ogabno.

Ženska, nihče ti nima pravice rečt da ne smeš na bolniško. Ne si dovolit da tako delajo s tabo. To z glavobolom kot ti je že ena predlagala je pametna. Vedno ko začne tulit (btw kaj za eno patetično bitje je to), reci da te je začela glava boleti in boš verjetno na bolniški. Kaj pa se lahko zgodi? Te bo odpustil? Prav, boš šla nazaj na zavod. Ne si dovolit da eno pezde svoje frustracije nad tabo znaša. Človek je očitno totalno nesposoben za šefa. Nisi ti nesposobna. On je. Nima pojma kaj je njegovo delo in kako ga opravljat. In ja sem in tja odvetnika omeni. Recimo če nori o bolniški, rečeš da si bila na kavi z odvetnikom in je rekel da to pa ne gre, da je kaznivo. Ipd.. Ne se dat. Predvsem pa ne dovoli da ti samozavest to pezde zbije. Pa btw nimaš kaj pol ure prej v šiht hodit če ti to ne plačajo. Če ni možno delo v času ko te plačajo opravit je to problem tega pezdeta nesposobnega. Ne tvoje. Nisi ti vodja.

Kot nekdo ze omenja, imas zaledje? Ker ce imas zaledje, je lazje.

Pogodbo imas s poskusnim delom koliko?

Ti placajo tiste pol ure prej?

Ce nimas placano si za kompom tocno ob uri in maile pregledujes v placanem sluzbenem casu, to tudi poves nadrejenemu in to zelo jasno, da je tvoj cas vreden tocno toliko kot sluzbeni in da ne bos svoj cas brezplacno namenjala sluzbi – ce moras 20 minut prej pogledati maile, bos imela tudi teh 20 minut placanih.

Nova si, se je treba izkazat, ampak izkazat strokovno, ne tako, da te driblajo kot fuzbal zogo!

Kakor si bos zdaj nastavila, tako bos imela vedno in ce bos zdaj delala pol ure zastonj, verjemi, da bos cez cas sluzbi podarila 2 uri na dan, ker to gre potem samo v vse vec in vec.

Odjebi jih in pojdi drugam.

Izkoriščevalci naj si navlačijo celo Bosno in Filipine, če hočejo, čez nekaj časa jih bodo tudi oni spoznali, in bodo iskali Sudance, Zimbabwejčane, pol so pa pečenke!

Osnovni greh je, da ne vedo, kako se dela z ljudmi!

Kaj pa to delaš? Resno.

In katera firma je? Povej, da se ji vsi ognejo in si naj delajo sami ?

Še preveč si potrpežljiva. Mene ne bi več bilo tam in naj delajo sami.

Zdaj pa boš kar utihnila? Če ne  najdeš teme, se lahko nahaja na drugi ali tretji strani malo nazaj. Jaz dam v iskalnik prve besede naslova in me vrže tja.

Odgovor na objavo uporabnika
Kje si zdaj, 11.04.2025 ob 20:25

Zdaj pa boš kar utihnila? Če ne  najdeš teme, se lahko nahaja na drugi ali tretji strani malo nazaj. Jaz dam v iskalnik prve besede naslova in me vrže tja.

Zadržali so jo po službi.

Kako se razvija situacija v službi?

V poskusni dobi imaš po Zakonu 7 dnevni odpovedni rok.

Verjetno imaš še kaj železa v ognju, saj nisi poslala samo sem prijave. Daj naprej prijave, mahari za 20ur/teden, ker imaš otroka v vrtcu in ti CSD doplača do polnega delovnika prispevke.

Do takrat, pa pojdi na bolniško, če otrok zboli. Itak, kot so začeli, se bodo skos drli nate. Domov boš prihajala psihično uničena, posledično to vpliva na otroka, moža…

Išči naprej, tudi če boš še poletje brez… boste imeli vsaj lepe počitnice ker tu ti bodo nagajali.

Zakaj hočeš bit kot sužnji in to prenašat? Nemogoče! Imaš svoje dostojanstvo? Ne rabiš ti tega! V pogodbi o zaposlitvi ti ne piše požiranje dretja in žalitev tudi če prefinjenih.

Labena. Borut Čeh.

marela33245, 13.04.2025 ob 22:11

Labena. Borut Čeh.

Po slikah sodeč bi rekel, da je samo še en narcisek

To je mobing, ki pa psihično zelo uniči ljudi. Svetujem ti da iščeš drugje. Upam da ne vidijo tega zapisa, napisala si ime podjetja, da ne boš imela še teh težav.  previdno. Vse službe so sedaj bolj slabe, kriza prihaja, stroški so hudi, plače so davčno  zelo obremenjene, promet pa pada kar vsepovsod , v vseh dejavnostih. Jaz sem iskala  drugje, ker tu imam super odnose pa zelo slabo plačo. Potem pa izvem od zaposlenih , kako je drugje, dretje šefov, izzivljanje, v prostem času te kličejo, delati moraš poročila , vse izven časa, vse kar narediš je premalo . Zato sem ostala tu kjer sem , kjer smo pa v super odnosu . To mi več pomeni kot 200 e pri plači. Išči drugje

marela33245, 10.04.2025 ob 22:28

Pomagajte mi ali sem preobčutljiva?

Nova služba po 2 mesecih zavoda.

V razgovoru mi je šef pojasnil, da bolniških naj ne bo, ker se je treba naučiti vsega. Kar je pač še bilo bolj poudarjeno, ker imam malega otroka. Tega ne skrivam, ker mi ne bo noben očital staležov zaradi otroka. Je rekel naj pač ati ostaja doma ali babice/dedki. Itak ni problem, moj si brez problema uredi. In ja razumem, nova služba, treba se je dokazat.

Dva dni v delo, tretji dan zjutraj dobim servirano vse na krožniku kaj narobe z mano.

1. počasna: ker ob konstantnih opazkah in pojavljanju napak, začneš bolj podrobno vsako delo naredit, da se ja ne popravlja.

2. v službo sem prišla 10 min prej: je bilo omenjeno, da imajo navado prit 15, 20 min prej da gredo skozi maile in odprto delo. Ni problem, se mi je pa zalomlo z malim, ko ga morem spravit v vrtec. Se nisem izgovarjala na nič. Zdaj hodimo že pol ure prej, ker se je delo nakopičlo.

3. omenila sem težave z zobmi in da mi ponujajo dopoldanski termin že naslednji dan, kakšne so moje možnosti. Ja ni problem, grem in se vrnem. Sklepam, da bom not spravla to uro ob kaki drugi priložnosti, malice pač ne bom imela. Ja ta dan je bilo vse narobe s tem, da kak si drznem, da nimam ne ur, ne dopusta. Kolk sem stara, da saj sem že imela službo ipd.

4. narobe sem pospravila papirje in kako je to sedaj za 4 ure dela. Da nisem resna. Sprejmem napako, ostanem tudi po šihtu, da popravim. Zakaj je moralo to bit dretje?

5. tudi če malenkost po svoje, si prvo nakopiram vse papirje in pol rešujem dalje. NE, vzameš enega in tega narediš. Pa ne moreš zamešat ker vse daješ v pripadajoče mape. Drug dan je že drugače.

Cel dan me je štopal koliko kaj delam, vse preverjal 100x in ob tem nesramne opazke.

Nimam apetita, na jok mi gre, ko samo pomislim da morem nazaj. Že itak je novo okolje, nimaš se na koga obrnit, pol pa tako.

Hvala za pomoč.

Pa deej ne rabiš tega noo.Če boš tukaj temu butlu postavila mejo in dala lepo odpoved bo naslednja sluzba 100 krat boljsa ker bos prisla s samospostovanjem. Ne boj se postavit zase imas prav in ne zasluzis si taksnega odnosa. Nasla bos super sluzbo s super kolektivom ampak zato moras oditi z dvignjeno glavo iz trenutne ker je recept za raznorazne dusevne tezave v prihodnosti. Good luck!

Borut Čeh

Frizuro že ima na Dolfija. Samo brke si še spedena 😵‍💫

Jaz si ne bi upala takole pisati, en bo tipa poznal in mu poslal link. Dajte bit previdni ljudje.

Je tako kakor se jim pustiš..

Upam, da si ta vikend poslala kar nekaj prijav!

Zamisli si da tako delaš 1 leto…pa saj si po tem na psihiatriji pod tableti! Živčna razvalina boš!

To ne odtehta niti 5000place!

Najdi vmes kaj drugega. Če je tvoj delavnik ob 8h, si tam do 8h in se stempljas! Otrok ali ti zboliš, greš na bolniško…

V času poskusnega dela imaš odpovedni rok 7 dni! Samo pojdi če hočeš sebi dobro in otroku, pa tudi možu.

Zapisuj si opazke! Maile, če ti tako kdo kaj pošlje…ko najdeš drugje, daš odpoved zaradi mobinga.

New Report

Close