Nova služba
Kaj storiti, ko te v novi službi ne sprejmejo? Vsi so v svojih skupinah, jaz pa ostanem sama, ko budala, nekako so odklonilni, tudi ,ko se jim pridružiš,ponudiš, da boš naredila namesto njih kakšno stvar, pa te odrivajo, te ne spustijo zraven. Nevem kaj storiti. Je mogoče imel kdo podobno izkušnjo, in kako ste jo rešili? Hvala.
Ce se nimas pogodbe za nedolocen cas, delaj maksimalno kar lahko, vedno bodi v akciji in ko hodis, hodi hitro, kot da se ti vedno mudi, deluj do plafona zaposleno, ponujaj pomoc, vedno priskoci na pomoc, ko lahko – vse to, da dobis za nedolocen cas.
Ko to dosezes, pa spustis vse iz rok in delas samo tisto, kar ti dajo za delat.
Nihce te ne bo spustil zraven, vsaj pri nas je tako, da sem po treh letih se vedno v borbi, da me spustijo zraven, potem pa, ko je kriza z roki, me izmolzejo.
Zdaj sem obrnila plosco, naredim kar mi recejo in gledam v luft, ce ni dela, ko jim zagusti, lepo recem, da imam cas podaljsat za eno uro, potem moram pa domov in mi dol visi, ce grabezljivci lovijo roke tudi do polnoci, bi pa prej porazdelili delo.
Doživela. Nova služba, velika pričakovanja. Potem pa hladen tuš. Vodstvo me je sprejelo, zaposleni ne. Skrivanje informacij, netransparentna komunikacija, izločanje, tisti pogledi, ko vstopiš v prostor in veš, da si bil pravkar predmet obrekovanja. Žal sem prepozno izvedela, da je bil nekdo med zaposlenimi kandidat za moje delovno mesto in je bila zamera seveda velika, čeprav sama nisem bila nič kriva. Sem se trudila vzpostaviti premirje, a brez večjega uspeha. Nato poštela pluse in minuse in sklenila, da si s tem ni vredno greniti življenja. Po hitrem postopku našla drugo službo in dala odpoved. Nisem obžalovala te odločitve.
Jaz mislem, da je problem v pokvarjeni slo mentaliteti. Podobni problemi dokler sem delala v Slo, takrat se preko studenta, medtem ko v tujini nikoli problema, da te nebi sprejeli. In pogosto se bere tukaj o mobingu, opravljivih hinavskih sodelavcih, sefih ki mislejo, da so bogovi itd. Sorry, ampak s Slovenci nekaj ne stima pac. Verjamem pa, da je tezko zdrzat vsak dan 8 ur med takimi ljudmi. Kolektiv je pomemben.
Kko, 11.05.2025 ob 11:03
Jaz mislem, da je problem v pokvarjeni slo mentaliteti. Podobni problemi dokler sem delala v Slo, takrat se preko studenta, medtem ko v tujini nikoli problema, da te nebi sprejeli. In pogosto se bere tukaj o mobingu, opravljivih hinavskih sodelavcih, sefih ki mislejo, da so bogovi itd. Sorry, ampak s Slovenci nekaj ne stima pac. Verjamem pa, da je tezko zdrzat vsak dan 8 ur med takimi ljudmi. Kolektiv je pomemben.
Na sreco se vedno najde vsaj nekdo, ki je ok.
Pri nas se sicer vsi delajo ok, kao vsi prijazni in ultra dobri, a v resnici so bedni, le par redkih je takih, da se lahko zaneses na njih, ampak mi taki pa nismo vedno cisto prijazni.
Če že, te bodo sami povabili na tistih ‘pet” minut malce ali kave. Drugače ‘motiš’ rutino. Da se vklopiš, sicer gre tudi z lastnimi koraki. A če čutiš, da so ograde, pač ne rini. Naredi svoje delo. Ne delaj pa namesto njih. Ker boš na koncu njihova snažilka. No, vendar, če imajo svoje delo, jim ni všeč, da skačeš v delo, pa to ne poveš ali da daš občutek, da boš ti morda bolje in hitreje. Saj ne rabiš biti v celem podjetju z vsemi glih na objemih ipd., da boš imela občutek pripadnosti. Sodeluj z vsemi, če boš s kom kaj več kot živjo spregovorila, bo ok. Kolk časa si sploh tu zaposlena? Bere se, kot da si bolj frišna. Zato sem tako podala. Če si pa že inventar, torej dolgo, pa v bistvu zgleda drugače. Vsiljivo in vtikanje v delo. Ne vem. Pri nas so ‘skupinice’ v vseh letih. Ampak vedno malo drugače. Je kar fajn biti v nevtralnosti. Ko so bolj orijatle s šeficam in šefi, pol ponekid nadstandard zahtevajo.
A ok, v naslovu piše Nova. Pač opravi svoje delo, ne bodi vsiljiva. Jutranji pozdrav je dobrodošel, ker smo imeli tudi aka zombije. Sicer imam občutek, da si vsiljiva in da posegaš v delo, kjer te nihče ni prosil, da ga opraviš. Ooravi svoje delo in se prilagodi. Če že, bodo res oni spustili ograjo. Brez da jo preskakuješ. In ne bodi površna. Kot tu. Vpelji novost v vsebino. Da pol ostali ne izpadejo, kot v službi, budale. Ostali.
Anonimno664
že oddajaš femnistično, inkluzivno, lezbično energijo. in dokaz da nisi profesionalna je tudi tvoja zahteva po druženju. kot je sex za ženske več kot le fukanje, največkrat, tako je tudi fse ostalo za ženske več kot služba. tako si ti. inkluzivna, tuntika, luzerka, ki rabi zaledje grupe. ke če ne bo izpostaljena in se pač zavedaš, ker ti ej to bilo privzgojeno, da pač moraš bit del družbe da preživiš. ker vidiš da sama ne moreš preživet. niti če imaš dovolj hrane, vde, obleke, se gre za kontrolirano nadzorovano okolje, imaš fso varnost, znaš delat svoje delo, pa še rabiš potrdilo družbe. iščeš pomoč, zavetje, nekoga ki mu lahko kaj poveš. to so imeli enkrat en protest, ko je od 300 000 ljudi v mestu je 100 000 ljudi, žensk štrajkalo. in se ni nič ustavilo, fse je šlo normalno naprej. je en šef rekel, kočno smo lahko v miru neki naredili. to je to. neproduktivna, problematična. in te pač en želijo. in sedja iščeš, kako neki popravit, vprašanje pa je, ki bi si ga ti morala postavit. kaj ej s teboj narobe. kaj moraš ti pri sebi naredit. to pa se ne vprašaš. ti si problem. pa jaz sem še taki zel orazumevajoč človek, jaz še celo rečem,, da ni rečeno da je vedno neka oseba problematična, lahko jih je 500 problematičnih in je eden uredu. možno. ampak ta eden bo moral it. ker ne moremo menjat 500 ljdi, kerj ih ni. ampak ti nisi ta tapametna. ti si res problematična. če ti ne shajaš, v tem sistemu, z temi ljudmi, ki res niso prevče pametni in so vodljivi, pol si res užas. ti res rabiš nujno terapijo. v živalskm sveu v moškem svetu sem oraš prvo dokazat. si se dokazala z čem? znaš kaj res dobro. kaki šport, kaj skuhat, imaš še kaj drugza v laifu razen te sluzbe. luzerke nihče ne želi. ki bo delala probleme in izgiravala inkluzivo in bial večna žrtev. ker to že sedja delaš. kak oto šele zgleda v službi ko se gre za denar. mene sploh ne čudi da te sprejemjo. ker te jaz sploh en bi zapsolil. to je resnica.
moj nasvet
evo ti si skontala sistem. ja točno tako. ko hodiš, hodiš hitro, stalno imaš neki list mapo v roki, kot da full maš za delat. skoz neki tipkaš, neki migaš. po domače U RADU JE SPAS. z tme sei zogneš, pogovorom, konfliktom, delaš z svojim tempom, delaš po sovje, če te kdo prosi za pomoč , pomagaš. NESKRIVAŠ LJUBUSUMNO ZNANJA. in se postaviš zase. točno tkao. lahk osme 1h več tukaj, po lgrem pa si delite kva čte. jaz se ne mislim fukat. hahah točno tko. prej bi bli ekipa, bi sodelovali, bi delali pametno, sprejeli moje mnenje če je boljše, če znam jaz bolje, niste želeli. pa nič pa si delite kva čte. gužva je? res? prej bi minsln, ko step okafejih hodili in v šefovo in drektorjevo pisrano jokat hodili. pa v rit lezit. jaz sme svoje naredil, plačan sem za toliko in toliko. lako kaj naredim, ampak ne veliko. neke team buildinge in neke zabave skupine, jadranja in take hece se lahko grejo z tistimi ki želijo. jaz ne želim. hočešp da več delam, ME VEČ PLAČAJ. jaz ne morme it v špar in rečt bom plačal z kompenzacijo, viška. če sem uredu mi daj 300 evrov poleg. ne rabim jaz tapkanja po ramnih in glavici, plidne pliden. jaz tak vem da sem super. jaz rabim denar. DENAR – ZA DENAR DELAM. ne ker me tko vesleli. vaše podjetje, od kogarkoli pač je, ni moje. jaz nimam nilč od dobička. niste me najeli za vodenej in upralvjanje in sprejemanje odločitev in nimam kompetenc odločanja. jaz delam. karkoli že je. če kdo želi moje mnenje . MI NAJ PLAČA.. kot se fsem plača. mene vaše pojdjetje ne zanima. boli me kurac. ker ne rihtam dragih člonov od RIVE, niti ne delam za lambo in ferarri. zakaj pa ni ljudi?? jaker so bili ljudje, boljši od mene, so več znali kot jaz, pa vam ej drago vodstvo bilo lažje , te ljudi odfukat, kot jim plačat 300 evrov poleg. pogoltne svije pofukane. ste imeli uredu delovnep ridne marljive ljudi, naučene dodelane sposobne poštene. fse kaj so hoteli je bilo tolkoveč denarja kot je inflacija , davki in normalno življenje. pa jim niso dali. se raje jebejo z novimi, lenimi, nespsobneži.
ZDAJ PA NAJ JAZ, SE RAZTRGAM?? NE HVALA. ŠE MAČKA SE ZATOJ NE GONI. nič ni zastojn. služba ej služba. nismo prijatleji, nismo nič. smo konkurenti. ja? konkurenti, tekmovlaci. nič nimamo skupnega. jaz imamsvoje življenej in svojo družbo izven službe. TU SEM ZARADI DENARJA. a čim majn delam, in čimveč dobim. to je ta igra. in še enkrat v opomin. imeli so dobre ljudi, boljše od mene, ki so več znali do mene. pa jim niso dali tistih 300 evrov poleg. pol ti je fse jasno. če tega nekdo ne razume, dosprd njim bili ljudje ki so postalvjalči podjetje in jih niso cenili, zkaj bi pol tebe, mene??