Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Novavtogorilucka

Novavtogorilucka

Kjer pise ogrej motor na temperaturo olja. Lucka se ne ugasne. Peljala sem ga na servis v avtohiso kjer sem ga kupila ze dvakrat. Lucka se vedno prizge nazaj. Besna sem. Problema se ne lotijo. Kr neki resetirajo in lucka zopet gori. Avto sem kupila decembra. Ali lahko zahtevam nov avto saj ta ocitno ni izpraven?

Peljala sem ga na servis v avtohiso kjer sem ga kupila ze dvakrat.

Nič ne razumem. Kaj dvakrat si že kupila isti avto v avtohiši?

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Oprosti, zgodaj je se😜. Dvakrat sem ga ze peljala na servis, ker je gorela lucka v avtohiso kjer sem ga kupila.

nova
Uredništvo priporoča

V tej avtohisi sem ze v ptreteklosti kupila 2 avtomobila. Vsakič drugega, nikoli 2x istega. Potrebuješ risbo? Sporoči!

Aha. Vejic ne znaš postavljat. Vidim a, da tudi v drugo ni šlo. V drugo je videti, kot da je lučka gorela v avtohiši. Ja, vejice so majhna stvar, a zelo pomembna. Pomen dobesedno spremeni. To si malo poglej, da boš znala v prihodnje.
Saj jih jaz tudi slabo pišem, ker imam dvojno slovnico, pa slovenska že malo šepa. Ampak tiste osnove je res treba znati.
Torej drugi stavek bi se moral glasiti takole:
Že dvakrat sem ga peljala v avtohišo, kjer sem ga kupila, na servis, ker je gorela lučka.
razlika od tvojega a ne?
Dvakrat sem ga ze peljala na servis, ker je gorela lucka v avtohiso kjer sem ga kupila.

Če ti vejice delajo take težave, da dejansko ne znaš povedati bistva, krajšaj stavke! Prav prisrčno bi se glasilo tudi takole:
Gori mi lučka. Dvakrat sem ga že peljala na servis. Peljala sem ga v avtohišo. V tej avtohiši sem ga kupila.
Bi te lepo razumeli.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ocitno tudi tebi gori lucka, ki se glasi : Sem prepameten za ta svet. Bo to dovolj natancno zate?

Saj je prav napisal. Skoraj nihče več ne pozna osnov slovenščine. Žalostno.
Kar se pa lučke tiče, naj ti povejo kaj je splob narobe. Problem današnjih avtov, je elektronika in ponavadi samo resetirajo in mislijo oz. upajo, da bo težava izginila. Drugače pa pojdi na drug servis.

Poleg avta si dobila knjižico z navodili. Opis napak je naveden po barvah lučk in znakcih kaj kakšna lučka pomeni.
Če bi bilo res kar pišeš, bi navedla barvo lučke.


Ne ne. Dva avtomobila in to nova si že kupila pri njih in ta sedaj , ki nagaja je drugi ta novi.

Moja izkušnja z renault clio.
Kupila novega, imela jamstvo do 70.000 km. Prižigala se mi je neka lučka, peljala na servis, oni so napako zresetirali, čez nekaj časa se je ponovilo. Takrat se mi je to dogajalo 1x letno. Pustila sem se pregovoriti, da to ni nič kaj takega. Ko se je končevalo jamstvo, sem na to napako pozabila…se je pa kmalu spet pojavila. Peljala sem ga k prvemu “domačemu mehaniku”, je zamenjal nek senzor in plačala sem 200 eur. Potem je bil kakšno leto, mogoče celo 2 mir. Avto je zdaj star 10 let, še vedno ga imam in se mi lučka prižiga na pol leta. Peljem k drugemu domačemu mehaniku, ki napako še naprej resetira – zastonj. Ko sem se s to napako sprijaznila, sem bolj mirna:) Avto sicer dobro gre in ga bom imela še kakšna 3 leta.

Ti pa imaš dve možnosti: da uveljavljaš stvarno napako – to pomeni, da ti morajo vrniti kupnino. Ampak kupnina je glede na napako verjetno mnogo višja in boš morala to urejati z odvetnikom. Tudi če dosežeš povrnitev kupnine, izgubiš znesek zavarovanja in cestnine.

Druga možnost: na servis naj avto pelje mož (če ga nimaš: prijatelj) in naj se zmenijo po moško. Ne bodo resetirali, ampak verjetno napako tudi iskali. V avtohiši bi probala tudi doseči, da se ob vsakem tvojem obisku naredi zapisnik in garancija za to napako začne teči znova in da vsakič brezplačno dobiš nadomestni avto.

Imava pač smolo…

Ubiti, ne pomilostiti.
Ubiti ne, pomilostiti.

Vaga ima prav. Vejica lahko tudi ubija. 😉

New Report

Close