Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nove hiše vse enake stanovanja tudi sivo rjavo kocksto

Nove hiše vse enake stanovanja tudi sivo rjavo kocksto

Kaj je s to novo modo hiš? Vse so kockaste, bele-sive-rjave in notranjost je bež.

Dolgocajtne in neosebne hiše, prav tako oprema.

Odgovor na objavo uporabnika
Vse enako, 01.04.2025 ob 10:55

Kaj je s to novo modo hiš? Vse so kockaste, bele-sive-rjave in notranjost je bež.

Dolgocajtne in neosebne hiše, prav tako oprema.

Kaj bi rada? Pred kakšnim letos ste tule norele zaradi barvastih fasad nekaterih hiš. Da bi to morali prepovedati. Sivi dolgčas vam pa tudi ni všeč.

Mislim, da je gradnja cenejša, prostor bolje izkoriščen (kvadratasta oblika stavbe), poleg tega imaš ravno in pohodno streho idealno za sončno elektrarno.

Enako se strinjam. Z eno besedo, nikakvo. Brez duše, hladno.

nevtralno pač.

Kar pomeni, da z dodatki enostavno spreminjaš v karkoli. Meni je zakon

Jaz sem hotela narediti lepo hišo,  da bi lepo pristajala v mikro lokacijo. Pa mi ne pustijo varuhi kulturne dediščine. Uahtevajo dolgcajt….skoraj hišo iz 70. let, ker je to zdaj ‘tradicionalno’. No comment.

Vedno je tako.Hiše  odražajo arhitekturo nekega časa.Gledaš recimo staro neobnovljeno hiško…Takoj veš, da je iz petdesetih let …so bile tudi takrat čisto enake ali zelo podobne…

To ni nič novega. Že pred leti sva šla h arhitektu, pa nama je ponujal same bedne tipske hiše, vse ravno in kockasto, alternativa je bila pa tisti kič s stebrički v bavarskem stilu….

Smo se potem odločiti za obnovo, ima zadeva vsaj dušo. Stane sicer isto kot nova…lol

No, meni so pa te betonske kocke obupne. Ravne strehe na podeželju bi pa takoj prepovedala, kar kvarijo podobo krajine – ravno tako, kot rdeče, modre in zelene fasade (in kar je še teh odtenkov). Se pelješ po haloških goricah in na sredi med kmetijami zagledaš eno tako betonsko kocko… Za kozlat.

Če me pa kej podraž so pa to stekleni balkoni. Kdo to puca?? Pa velebela notranjsot, belo od podna do kopalnic in kuhinj, moraš biti pa res debil, da kej tazga narediš.

Tele vrstne hiše, pa kompleksi hiš k so vse ene in iste so tud men grde. Ja, al pa notranja oprema, da zlgeda vse kot da bi bil v hotelu, nobene domačnosti, imam raj kaos. Čudna so pota gospodova 🙂

Očitno pa mnogim kupcem takih novogradenj niso obupne, grde in še kaj. Ravno obratno, očitno jim ustrezajo, če odkartajo za njih več sto tisoč evrov.

Na vrtu pa črna lamelna ograja, prodniki in  lovorikovci pa dve visoki gredi

kingston town, 01.04.2025 ob 11:08

Mislim, da je gradnja cenejša, prostor bolje izkoriščen (kvadratasta oblika stavbe), poleg tega imaš ravno in pohodno streho idealno za sončno elektrarno.

Ravna streha pač ni idealna za sončno elektrarno!

Ne vem kaj se obremenjujete, vsak si naj naredi kot mu je vsec

Jaaaaaaa, kakooooo pogrešam jagodne, marelične, živo modre, rumene, zelene in vijolične fasade!!

To je blo eye polution na kubik! Je še sedaj, če kje naletiš. Đisss.

Pojdite kdaj v Vipavsko dolino in se peljite skozi vasice. Čudovito in nobene kontejnerske hiše z ravno streho. Gorenjska pa polna nametanih vseh možnih stilov v isto ulico… najhujše so natlačenke z 1 metrom med hišami, vse enake, take s streho in nič napušča, ki kar kličejo po revščini (kot da zdaj v Sloveniji nimamo za par metrov strešnikov in daljše tramove). Ali pa kontejnerske z ravno streho v naselju, kjer so prej ne le, da so imele vse normalne strehe, predpisano je bilo tudi, v katero smer neba teče sleme. Če veste sploh, kaj to je… Vizualno je za nek kraj precej pomembno. Ampak zdaj Občine dovolijo vse, samo da županu kuverto prineseš.

Stara forumašica, 01.04.2025 ob 16:22

Ravna streha pač ni idealna za sončno elektrarno!

Seveda je, tako za postavitev kot za vzdreževanje. In panele itak postavijo pod kotom (na nosilcih), tako da je primerljivo s paneli na poševni strehi.

nivå, 01.04.2025 ob 17:21

Seveda je, tako za postavitev kot za vzdreževanje. In panele itak postavijo pod kotom (na nosilcih), tako da je primerljivo s paneli na poševni strehi.

Torej prilagajanje z dodatno opremo, da so nagnjeni tako, kot bi bili pritrjeni na klasično streho.

Zato ker je pomembna funkcionalnost nad kičem in “dušo”, odpravi se nepotrebno kompliciranje

Torej prilagajanje z dodatno opremo, da so nagnjeni tako, kot bi bili pritrjeni na klasično streho.

Bi lahko rekli o “dodatni opremi” kaj, ko bi tebe poslali pucat ali popravljat panele na klasično streho

Stara forumašica, 01.04.2025 ob 17:41

Glej start forumašica … jaz sem na svoji ravni strehi sam postavil panele. Na poševni jih ne bi, niti slučajno.

Tako cenena gradnja, sploh za trg, za nikamor, cene pa nenormalne

Dodaj velika okna, steklene balkonske ograje, inox ograje kot na jadrnicah. Brez duše. Okoli siva ograja, plastična.

Hn, 01.04.2025 ob 21:20

Tako cenena gradnja, sploh za trg, za nikamor, cene pa nenormalne

Se strinjam. Ni vredno pol cene.

New Report

Close