Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Novi higsi? Kdo sprobal?

Novi higsi? Kdo sprobal?

Jaz kadila nikoli nisem, tudi ne mislim, ecigarete pa redno kupujem, do sedaj sem probala wiip pa smok. A,pak za tele higse sem tudi slišala, da so fajn, poročam vsem!

Jaz sem presaltala, ko sem se preselila pa najemodajalec ni dovolil kadilcev.
glede vonja res opazna razlika, priporocam lubenico!

Jaz sem sicer že od nekdaj na smokih, moja je pa zanc cela navdušena domov prišla, da jih je dobila v eurospinu, mi sploh ni jasno kako to lahko prodajajo v obični trgovini. Ampak je pa navdušena!

Kaj je to neka skupinska reklama?

Odgovor na objavo uporabnika
fghijk, 29.11.2022 ob 09:33

Kaj je to neka skupinska reklama?

Ja, forum o zdravju reklamira kajenje, men se zdi to ful logično :’D

Jaz sem tudi opazila, da po teh zadevah ne kašljam toliko, kot pri navadnih cigaretih. Sicer ne bi rekla da priporočam, ker je še vedno kajenje, a če že moraš nekaj cuzat, so te ezadeve vsekakor boljše

Če misliš kadit, kadi, če se misliš afnat, pa rajši nehaj.
To je isto, če bi pijanček iz šnopsa na vino prešaltal in enako, kot đanksi prešaltajo na metadon. Ena sama potuha.

Prisegam na tobak, tak v rinfuzi, čeprav sem začela s gigaratami. Zdaj mi ne odgovarjajo več, rada pa zvijam. Pri eketronskih —– ne sledim trendom in ne vem kako se jih zdaj reče —– pa mi je top samo ker včasih prav pridišijo, ko gre kdo mimo. So pa po mojem še bolj škodljive kot cigarete in bi se držala malo z rezervo.

Ja vsa ta para tudi ne more biti nekaj dobra za pljuča. Se mi zdi, da pri cigaretih se člocek saj zaveda kaj si počne.

Tale para je najbrž še večji strup kot dim pri kajenju.

Problem je v tobaku, ki je obdelan z vsemi možnimi strupi.

Dokler kadite, se zastrupljate, mogoče s paro še bolj, ker nimate občutka dima in bolj povlečete – to sklepam glede na grimase, ki jih delate medtem ko cuzate te nastavke.

Tudi marihuano nekateri kadijo z vaporizerji in so enako zadeti kot če jo zvijejo s tobakom.  Ta primer dajem zato, da boste razumeli, da glede zastrupljanja ni nobene razlike.

Jaz sicer nisem ponosna, ampak spuham skoraj enega na dan, ponavad kar rabim te malo jace ki imajo preko 500 vpihov, da zdrzi malo dlje.
moras biti pozoren tudi na to, da ne zmeces prevec denarja 🙂

Pred leti je bilo že mnogo napisano okoli elektronskih cigaret…in citiram ZPV:

E-cigareto (EC) lahko kupiš fizično v specializiranih trgovinah ali pa preko spleta iz tujine. Priporočam sicer obisk trgovine, saj ti tam lahko svetujejo in ti pomagajo izbrati tisto kar ti je všeč.

Prav imaš, EC ne smrdi in se ne zažira v tkanino. Vse kar je efekta glede vonja je, da te bodo obiskovalci spraševali, če spet pečeš piškote, v primeru da imaš okus tekočine po piškotih recimo. Navadno so te vonjave prijetne (vanilija, jagoda, itd). Moti pa lahko megla v prostoru, če uporabljaš tako napravo.

Kakšne izkušnje z EC imajo ljudje si lahko prebereš tukaj https://zgodbe.slo-vaper.com/

Ne poslušaj takih kot so Schildkrote, saj je neodgovorno, če nekoga, ki ima težave pri opuščanju kajenja, prepustimo temu početju, namesto da bi ga seznanili z vsemi informacijami, na podlagi katerih bo lahko sprejel utemeljeno odločitev. Ena takšnih je, da poskusiš alternativne produkte, če vse preostale metode za prenehanje kajenja ne delujejo.

Ostale informacije:

Z 11.3.2017 je začel veljati tudi prepoved uporabe elektronske cigarete v zaprtih javnih prostorih ne glede na vsebnost nikotina. Globa zoper ta prekršek je 125€ za fizično osebo in od 4.000 – 33.000 € za pravno osebo. Elektronsko cigareto boste v zaprtih javnih prostorih lahko uporabljali le v kadilnicah.

Prepoved prodaje na daljavo povezanih izdelkov (preko interneta, telefona, e-pošte,…) velja za elektronske cigarete z ali brez vsebnosti nikotina vključno s sestavnimi/rezervnimi deli ter za nikotinske in breznikotinske e-tekočine.

Ali je uporaba e-cigaret varnejša od kajenja?
Da. Na podlagi dosedanjih ugotovitev strokovnjaki ocenjujejo, da so e-cigarete približno 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj varne od cigaret. Kajenje je povezano s številnimi zelo resnimi tveganji za zdravje za kadilce in tiste, ki so v njihovi bližini. Zato kadilci, ki preidejo s kajenja tobačnih cigaret na uporabo e-cigarete, bistveno zmanjšajo pomembna tveganja za svoje zdravje.

Je pasivno vdihavanje pare iz e-cigaret nevarno?
V nekaterih študijah so v pari e-cigaret ugotovili prisotnost toksičnih snovi, vendar je njihova koncentracija bila tako nizka, da niso predstavljale tveganja za zdravje prisotnih. Ni dokazov, da je pasivno vdihavanje pare nevarno, vendar priporočamo spoštljivost pri uporabi e-cigarete v bližini drugih, zlasti nekadilcev.

Je uporaba e-cigarete enaka kot kajenje cigaret?
Uporaba e-cigarete se razlikuje od kajenja cigaret. Uporaba e-cigarete običajno vsebuje krajše in daljše potege skozi daljše časovno obdobje; to pa zato, ker e-cigareta segreje kovinsko tuljavo, ki nato upari e-tekočino (pomislite na kotel). Mogoče boste začutili potrebo, da morate narediti nekaj potegov iz e-cigarete v času, ko prej niste kadili; to ni nič, kar bi vas moralo skrbeti, saj boste skozi čas osvojili način, kako uporabljati e-cigareto.

Ali je je uporaba elektronske cigarete cenejša?
Da. Potem ko boste enkrat kupili izbrani začetni komplet je potrebno le občasno zamenjati uparjalno glavo (grelno tuljavo), ki stane nekaj evrov ter kupiti izbrano e-tekočino, kjer se cene navadno začnejo nekje pri 4 € za 10 mililitrov. Zelo kmalu boste opazili prihranke v primerjavi z rednim kupovanjem običajnih cigaret.

S katero elektronsko cigareto začeti?
To je stvar osebne odločitve. Elektronske cigarete s tanki za ponovno polnjenje (druga in tretja generacija) omogočajo uporabo široke palete arom in pri inhaliranju ponujajo boljšo uporabniško izkušnjo. Vendar pa je teh modelih na začetku morda potrebno nekaj več časa, da se jih uporabnik privadi. V primerjavi z elektronskimi cigaretami, ki so po videzu spominjajo na klasične cigarete (prva generacija), so te novejše naprave zmožne dostaviti tudi večje koncentracije nikotina. Pri odločitvi vam lahko ponudijo nasvet specializirani prodajalci, na voljo pa so tudi številni internetni forumi (slo-vaper.com, slo-vape.si) kjer uporabniki razpravljajo o prednostih in slabostih posameznih modelov.

Če je to varno, pa presodite sami.

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close