Novi kredit za poplačilo starega
Je kdo v zadnjem obdobju mogoče vzel nov potrošniški ali kateri drugi kredit in z njim poplačal starega?
Na katerih bankah je to sploh možno oz. kje so temu najbolj naklonjeni, tudi na račun tega, da k njim preneseš celotno poslovanje. In da so kolikor toliko ugodne obrestne mere.
Recimo, da je starega kredita za odplačat še cca 5.000 evrov, vzel bi pa nov kredit do max. 15.000 evrov in z njim poplačal teh 5.000.
Banka na kateri imam kredit, pa ne bi jim zdaj reklamo delal, tega ne dela. Pravijo, da moram sam pokrit star kredit, kakor vem in znam in šele nato lahko vzamem novega.
kje najboljše, 14.03.2023 ob 10:32
Je kdo v zadnjem obdobju mogoče vzel nov potrošniški ali kateri drugi kredit in z njim poplačal starega?
Na katerih bankah je to sploh možno oz. kje so temu najbolj naklonjeni, tudi na račun tega, da k njim preneseš celotno poslovanje. In da so kolikor toliko ugodne obrestne mere.
Recimo, da je starega kredita za odplačat še cca 5.000 evrov, vzel bi pa nov kredit do max. 15.000 evrov in z njim poplačal teh 5.000.
Banka na kateri imam kredit, pa ne bi jim zdaj reklamo delal, tega ne dela. Pravijo, da moram sam pokrit star kredit, kakor vem in znam in šele nato lahko vzamem novega.
Zdajle pa res ni pravi čas za kredite. Če imaš star kredit, verjetno nimaš tako visokih obresti, kot so sedaj. Trenutno so obresti zelo, zelo visoke, zato se ti splača odplačati star kredit po stari obrestni meri. Če res rabiš nov kredit, ga vzemi ločeno. Ampak ne vem, zakaj bi človek življenjsko nujno potreboval 10.000 evrov? Ker le v tem primeru je tak kredit smiseln, sicer te bo vse skupaj pahnilo v dolgove, česar si ne želiš.
ne, 14.03.2023 ob 10:36
Zdajle pa res ni pravi čas za kredite. Če imaš star kredit, verjetno nimaš tako visokih obresti, kot so sedaj. Trenutno so obresti zelo, zelo visoke, zato se ti splača odplačati star kredit po stari obrestni meri. Če res rabiš nov kredit, ga vzemi ločeno. Ampak ne vem, zakaj bi človek življenjsko nujno potreboval 10.000 evrov? Ker le v tem primeru je tak kredit smiseln, sicer te bo vse skupaj pahnilo v dolgove, česar si ne želiš.
Ja, glej, pač nujno rabim in to še preden se izteče stari kredit. Stari kredit je stanovanjski, novi bi bil potrošniški in zavedam se, da bi bila višja obrestna mera.
Varianta, da poplačam starega in pri isti banki vzamem novega je tudi ena od opcij, ampak mi ni všeč, ker mi banka v tem primeru ne nudi nobene ugodnosti. Tudi novi krediti bi bil precej neugoden. Dodane kredit pa ni možen.
Kolikor se spomnim, so včasih določene banke vabile nove komitente na ta način, da so ponujale kredite za poplačilo starih na drugih bankah. Če se to še dela, pa ne vem.
kje najboljše, 14.03.2023 ob 10:44
Varianta, da poplačam starega in pri isti banki vzamem novega je tudi ena od opcij, ampak mi ni všeč, ker mi banka v tem primeru ne nudi nobene ugodnosti. Tudi novi krediti bi bil precej neugoden. Dodane kredit pa ni možen.
Kolikor se spomnim, so včasih določene banke vabile nove komitente na ta način, da so ponujale kredite za poplačilo starih na drugih bankah. Če se to še dela, pa ne vem.
Novi kredit lahko vzameš na kateri koli banki. Pojdi od banke do banke, dobro se pozanimaj o vseh cakah in stroških. Ni pomembna le višina obresti, ampak tudi drugi stroški (odobritve, bančni stroški, morebitni dodatni paketi, ki ti jih nabijejo, zavarovanja …).
Potem naj ti naredijo izračun, koliko te prideta dva ločena kredita in koliko boš kredit preplačal, če oba združiš skupaj. Mislim, da ni dileme in bo ta opcija veliko slabša zate. Če ti nočejo dati kredita za 10 jurjev, ti pa tudi kredita za 15 jurjev, s katerimi bi delno poplačal star kredit, verjetno ne bodo dali.
darwindarko, 14.03.2023 ob 10:48
Malenkost karikiram: NE PIŠETE SE PRAV , ker če bi se, bi morda dobili nov kredit ob enem pa bi vam bila tako stari, kot novi še preden bi ga odplačali opuščena in ne bi bili več dolžnik, denar pa lahko obdržali.
Kateri priimek pa je potreben za kaj takega pa ne vem.
Si sploh lahko še večji bedak?
novi kredit, 14.03.2023 ob 10:51
Novi kredit lahko vzameš na kateri koli banki. Pojdi od banke do banke, dobro se pozanimaj o vseh cakah in stroških. Ni pomembna le višina obresti, ampak tudi drugi stroški (odobritve, bančni stroški, morebitni dodatni paketi, ki ti jih nabijejo, zavarovanja …).
Potem naj ti naredijo izračun, koliko te prideta dva ločena kredita in koliko boš kredit preplačal, če oba združiš skupaj. Mislim, da ni dileme in bo ta opcija veliko slabša zate. Če ti nočejo dati kredita za 10 jurjev, ti pa tudi kredita za 15 jurjev, s katerimi bi delno poplačal star kredit, verjetno ne bodo dali.
Zakaj mi ne bi dali kredita za 15.000, če mi ne dajo za 10.000? Gre za kreditno sposobnost. Stari kredit je stanovanjski in je bila zanj do maksimuma izkoriščena moja kreditna sposobnost. Zato tudi ne moreš poleg tega kredita dobit še enega. Ni bil to kredit za 5.000 evrov, to je bil kredit za 70.000 evrov, je pa še 5.000 za odplačat. Ampak časovno bi pač prej rabil denar.
Ok, bom šel do banke do banke ali pa pač poplačal starega na običajen način. Tukaj ste vsi preveč pametni. Spraševal sem v bistvu, če je kdo v zadnjem obdobju delal to, kar hočem narediti jaz. Ni. OK. Hvala. Gremo dalje.
Glede na želje in razmišljanje ti lahko samo rečem, da tega ne delaj, sploh pa ne trenutno.
Prvo, Euribor bo kmalu 4%, om na kredite, za katere sprašuješ pa bo potem skupno cca. 7%. Na 15 t EUR = 1050 EUR / leto, oziroma 88 EUR na mesec.
Drugo, stroški odobritve ravno niso zanemarljivi, tako da boš hitro vrgel skozi okno vsaj 500 EUR.
Tretje. Če jemlješ nov kredit, da poplačaš starega, obenem pa zadolženost še povečaš, se ti ne zdi, da si koplješ samo globljo jamo?
Drugače, predatorske banke, za katere sprašuješ so npr. Addiko. Če boš vzel na novi kredit, starega poplačal, tam odprl TRR ipd., potem ti ga odobri praktično vsaka. Razen če imaš nizko plačo in kakšne blokade, dolgove. Potem ni nič jasnega.
Imam kredit.
Sem rabila denar. Mi ponudijo novi kredit s katerim bi poplacala prejšnjega. Sem kreditno nesposobna, ker imam 2 otroka.
Vzela limit brez problema, ker tam pa tega ne gledajo.
Sedaj imam kredit (se eno leto odplačila + limit).
Ce se prav spomnem lahko dobis 10 ali 8x place….torej je to 10000 kolikor rabis.
Naš družinski proracun ima 2 kredita + 2 limita. Pač nekateri moramo sami kupit hiso/avto.
Drugo leto se mi oba kredita iztečeta.
Moje mnenje 2, 14.03.2023 ob 11:42
Imam kredit.
Sem rabila denar. Mi ponudijo novi kredit s katerim bi poplacala prejšnjega. Sem kreditno nesposobna, ker imam 2 otroka.
Vzela limit brez problema, ker tam pa tega ne gledajo.
Sedaj imam kredit (se eno leto odplačila + limit).
Ce se prav spomnem lahko dobis 10 ali 8x place….torej je to 10000 kolikor rabis.
Naš družinski proracun ima 2 kredita + 2 limita. Pač nekateri moramo sami kupit hiso/avto.
Drugo leto se mi oba kredita iztečeta.
Limit ima običajno še večje stroške kot kredit, tako da to ni dobra ideja.
Ta, ki je odprl temo, stanovanje še ima, saj ima zanj že skoraj odplačan kredit, zato za stanovanje novega kredita skoraj gotovo ne potrebuje. Avto se pa dobi tudi ceneje kot za 10.000.
limit, 14.03.2023 ob 11:46
Limit ima običajno še večje stroške kot kredit, tako da to ni dobra ideja.
Ta, ki je odprl temo, stanovanje še ima, saj ima zanj že skoraj odplačan kredit, zato za stanovanje novega kredita skoraj gotovo ne potrebuje. Avto se pa dobi tudi ceneje kot za 10.000.
Po pričakovanjih. Večino zanima zakaj rabim 10.000. haha Imam tudi avto, ne kupujem avta.
Pač rabim 10.000, vseeno za kaj. Je vezano na neke nepremičninske zadeve, ampak ne na stanovanje. Kredit nameravam potem predčasno poplačati, najpozneje v dveh letih, odvisno od birokracije v eni zadevi. Zato mi tudi visoka obrestna mera ni nek blazen problem, sploh če bi bil potem mesečni obrok kredita nižji.
Pojdi na SKB, stabilna banka. Glede obrestne mere sicer ni terna, a je stabilna banka in mislim, da ne bi bil noben problem če k njim vse preneseš (postaneš komintent), ti poplačajo stari kredit in izplačajo razliko. Glede na to, kar si napisal, da nameravaš (neke nepremičninske zadeve, poplačilo v treh letih…). Probaš se še malo pogajat za ugodnejšo obrestno mero… Tako sem sicer jaz naredila dvanajst let nazaj in vmes sem še ene trikrat vzela krajši kredit. No, sedaj so otroc odrasli, tako da upam, da ne bo treba več, ha, ha…
kje najboljše, 14.03.2023 ob 13:34
Po pričakovanjih. Večino zanima zakaj rabim 10.000. haha Imam tudi avto, ne kupujem avta.
Pač rabim 10.000, vseeno za kaj. Je vezano na neke nepremičninske zadeve, ampak ne na stanovanje. Kredit nameravam potem predčasno poplačati, najpozneje v dveh letih, odvisno od birokracije v eni zadevi. Zato mi tudi visoka obrestna mera ni nek blazen problem, sploh če bi bil potem mesečni obrok kredita nižji.
ok, razumem problem
ti imaš stanovanjski kredit, ki je še neodplačan v višini 5.000 EUR z obrokom 500 EUR in ga boš odplačeval naslednjih 5 let.
problem je višina obroka, zaradi katere si kreditno nesposoben, zato bi vzel nov kredit na 10 let za 15.000, poplačal stanovanjskega in kupil tisto, kaj te mantra
vse banke nudijo take in drugačne kredite, tudi za refi obstoječega kredita. tega, da bi prišel na banko in bi ti rekli, da oni ne dajejo kreditov, je malo čudno
ali si nezanesljiva stranka, ali pa je imel referent slab dan
pojdi v par bank, povprašaj za ponudbe, stane te samo parkirnino na parkomatu, če je to kje v kakšnem centru
Anonimno 7102, 14.03.2023 ob 13:37
Darwin, ti tako ne bi mogel vzet kredita ker si na socialni. Tako da se ne sekiraj in ne fantaziraj.
Odgovor avtorju pa. Lahko se vzame kredit in poplača prejšnji.
Za @Anonimno 7102
Si vedno tako naivno da verjameš drugim preko interneta ko o drugih razlagajo kakšen status imajo ali si pač samo tako zaplankano in si rado izmišljaš neke zadeve s katerimi bi človeka žalilo ob enem pa se pri tem počutiš lažno vzvišeno, ker si v resnici tako malo?
Predlagal pa bi tudi, da si prebereš kaj je avtor zapisal, saj je zapisal kaj mu banka na kateri ima kredit pravi.
——————————–
Sicer pa za avtorja,kakor je meni znano ponavadi iz kože malega človeka se zahteva pri eni banki prej ureditev kreditov in drugih obveznosti, da lahko brez večjih problemov potem pri drugi banki vzameš posojilo.
Seveda pa je za natančno in individualno poslovanje s katerokoli od bank dobro prej tudi le to direktno povprašati o možnostih, ki se ti ali se ti ne ponujajo.