Novi sosedi – kadilci :(
Moram malo pojamrat… ko sem brala vaše teme o težavah s sosedi, ki vam kadijo na balkonih, sem večinoma šla mimo, češ, je treba biti strpen, je pač tako v bloku itd. dokler se k nam prejšnji teden niso preselili sosedi, kadilci. Zvečer smo bili pred spanjem navajeni zračiti na stežaj na balkon otroško sobo in spalnico, zdaj pa nič več:(. Namesto svežega zraka direkt noter vleče tako ogaben smrad (izgleda, da ravno noter vleče), namesto sveže spalnice pred spanjem imamo smrad. Saj takoj letim zapret, samo kaj, ko ni ravno samo en cigaret za pet minut, pa gre mimo, je še drug, pa tretji…
Kako vas šele sedaj razumem! Saj sem strpna pa vse, samo mi je pa tako bed Ko ležimo v zakonski postelji in beremo zvečer pravljice, pa zavoham to ogabno sranje! Pa tako je blo luštno.
Mogoče imam pa 0,000000001 procent možnosti, da ravno novi sosed to bere in bo morda 0,00000001 cigareto manj pokadil :((((
Ampak drži pa kot pribito: dokler ne izkusiš, ne moreš pameti solit… še kak tako sotrpin?
Aja, čebula in prehranske vonjave nas niti najmanj ne motijo, še posebej, ker jih zvečer ni:)
No, pa čist zrak želim vsaj vam.
Sem kadilka. Ampak, če se ne motim, npr. tam, kjer so postavke “hišic” avtobusnih postaj, trol, ljudje tudi tam ne smemo kaditi, mislim, da so bili celo napisi. Se ne poglabljam, ker pač tam nikdar ne kadim.
Zato bi morda, ko gre za strnjenost v bloku, lahko dosegli, da se pač na balkonih ne kadi, ker je v tem primeru, kot če čakaš pod tisto “hiško” trolo ali bus, ravno tako natlačen v neposrednosti in je prepovedano kajenje.
Sem sama kadilka, ampak me moti, ko mi kdo puha, pa čeprav naj bi veljalo, da to kadilcev ne bi motilo. Zato me ravno tako zmoti, ko grem na trolo, pa ko nekdo na postaji ravno ugasne čik in prismrdi na polno. Morda komu nerazumljeno, ampak tako je. Prav tako me zmotijo tisti, ki tudi zjutraj “pridišijo” po vonju kuharije, še bolje pa, ko je to star švic. Pa jim ne moreš prepovedati, da pač ne pridejo v nek prostor. Ker z lastnim vonjem oddajajo vonjave in ti je celo slabo in je prekleto težko zdržati tudi cca 20 minut, ko se voziš po mestu.
Povprašaj, ko se malo spoprijateljiš, če ima še kdo takšne težave, da ne boš kot novoselka ravno izpadla tista tatečna.
p.s. verjemi pa, da se nihče ne bo ekstra oblekel in obul in odšel kaditi pred blok ali celo kilometer stran, ker bo morda pa spet drugi sosed, ki je tik pri vhodu rekel, da pa njemu smrdi. Kadilnica namesto morebitne strehe?
Malo prečikiraj njihov stil lajfa. Ziher niso ves čas doma?
Ko so v službah, preluftaj flet. Ko gredo po nakupih (ni avta pred blokom) pa prezrači.
Sicer zdaj prihajajo tako nizke temperature, da ni pametno imet odprta okna po dve uri.
Lahko jim pa prijazno (žal) poveš, da vas občasno moti – če so tako prijazni, da od 18 -19 ure ne kadijo, da boš prezračila sobe. Potem pa naj kadijo kolikor hoščejo, vseh 23 ur.
Sliši se komplicirano, samo človek se hitro na vse navadi.
Mi imamo soseda, ki hodi kadit NA HODNIK!!! Kadar imajo obiske, pa vsi kadijo pred vhodnimi vrati!!
Med drugim me moti predvsem to, da stojijo pred vrati, govorijo, se smejijo……na eni polici imajo zasmrajen pepelnik, vedno VEDNOOOO poln čikov!!
Pa kaj imajo za viset na hodniku? Ko se sliši vse v druga stanovanja?! Pridem domov, oni pred vrati. Grem od doma – on pred vrati. V naši predosobi vedno slišiš neko šepetanje…. Res zoprno.
Vedno prijazno pozdravi, samo meni gre tako na q…c, da bom en dan znorela!!!
Ha ha, vam svetujem prijazno besedo, jaz pa…………..kar nekaj čakam, čeprav nas moti!
v javnih prostorih se ne sme kaditi.
na svojem pa lahko kadiš kolikor želiš, saj bi v nasprotnem primeru (neka pravila za prepoved kajenja na balkonih?!?) bilo že kršenje ustavnih pravic posameznika.[/quote]
Saj vem. Želela sem le povedati, da bi morda lahko povlekli neke vzporednice in morda, če bi se cel blok stanovalcev strinjal, bi morda lahko dosegli celo kakšen hišni red, ki pa, seveda, ne more prepovedati, če si ti na zraku, ker se drugemu sosedu pa kadi iz tovarne smrad. Morda bolj v smislu nekega dogovora, čeprav menim, da se nihče kaj dosti ne bo strinjal. Ker se kot prvo, ne bo nihče vpletal, če se ga ne tiče, če pa ne bo večine, pa itak nič ne bo.
Pač sem za složnost, kljub temu, da sem kadilka. Zato sem tudi rekla, pa čeprav ne živim v bloku, da si naj naredijo kadilnico na vrhu bloka, če bo večina za to. Če ne pa pač naj trpijo, kot mi trpimo, ko smo dajali tudi cunje sušiti v hiši v sušilnico, ki je del hiše na prostem z ogrado, pa se potem voha, ko sosed kuri (ne izpušča nedovoljene snovi) in pač cunj ne moreš sušiti tako, da ti po tem ne bi smrdele. Sem pa za uazkonjeno umivanje ljudi v tem stoletju, ker je obupno tudi, ko nisi v kuhinji, pa vonjaš kuhinjo sredi jutra, in še bolj, ko ti slabo postane, da se kdo ne umiva ali nase navleče postane švicane cunje, ki smrdijo, poleg sebe ali ko se nekatere ženske tako naparfumirajo zjutraj, da cel avtobus odnese in ti je spet slabo. A naj grem reči potem nekomu, da naj se skipa iz skupnega prostora? Če razumeš, kaj sem sploh želela povedati – da se ali naj prilagodi ali naj kaj uredi v skupnosti, kjer sedaj biva ali pa naj gre nazaj, kjer je imela čisti zrak. Sama lahko izberem tudi peš, vendar ne, kadar se mi mudi.
No, odlično. Prihaja zima ko vas ne bodo motili kadilci ko boste prezračevali stanovanja – vam bodo kar sosedove kurilnice in avtomobili – kadili namesto nas. Zanimivo, kot da sosed na oknu stoji in ti puha v flet. Ko pa zjutraj pred blokom vsi kurbljajo avte – ah to pa te ne moti. Ker si med njimi – jasno. Lahko kokodakate kot želite – kadilo se bo tam kjer se lahko. Sedaj lahko svoje riti na toplem v kafičih grejete, mi pa bomo na svežem zraku kadili. Pametno res, ni kaj. Butasto. Namesto da bi nas notr zaprli – pa naj se prekajamo. Vi pa zunaj na soncu. Sam ena naj pisne zunaj da se ji kadi – jo zatolčem v pepelnik. Zebe mene ne, zato bom lepo zunaj rauhala, ampak če ven prilezeš in tam – od koder si me pregnala – mene buzeriraš , se me pazi. Oziroma te ne šljivim. Da ne boste rekle da kajenje motivira nasilje. Ne, kajenje te skulira da takim zoprnim babšetom samo enkrat odgovoriš. Vas moti, izvolite ves lokal znotraj – je vaš !!!!.
Ni kaj avtorica, treba bo potrpet, zdi se mi, da tudi malo pretiravaš, cigaret na vsake kvatre, se hitro razdiši, vem, ker tudi mene zelo moti vonj cigaret, in imam tudi sosede kadilce, ki mi kadijo direkt pri oknu, pa se res v 5 minutah razdiši.
Veliko bolj me moti, ko soseda (druga soseda, na drugi strani) cvre in čvaži vse sorta, od pohančkov, pomfrijev in drugega ‘dišečega’ in to počne zelo zelo pogosto. Njene hčerke z družinami tega pri sebi doma ne delajo, ker jim smrdi, zato hodijo k zlati mamici, ki jima to potem nonstop dela. IN gospa sosedova mirno odpre edino okno, ki se odpira proti meni in točno spodaj ima fritezo iz katere potem prihaja meni grozno moteči vonj v stanovanje, in v atrij, če imam slučajno perilo zunaj, mi vse cunje smrdijo po pohanju, čeprav ga nikoli ne jem…(((( in sem že morala oprati ponovno cunje zaradi tega…..
Sem zelo občutljiva na vonjave, žal…….
Nimam avta, zato ne puham z izpušnimi plini, kurajavo kurim na elektriko.Tako da stane samo mene in nič tebe ali vas. Ko kdo napiše, tudi iz mojega naslova, kako se vam iz raufnkov osmraja in kako celo, prednio sedete v avto, brez katerega ne morete niti meter, in se zažiga vsaj 15 minut, pa avto nič ne počne, se vprašaj sama. Ali tiste, ki kurbljajo v prazno.
Kdo je sploh v kafičih, če doma lahko spijem kafe?
Kajenje nasilirila morda res vas, ker vas junci, ki niso prilagodljivi, tako znervirajo. Še vedno sem kadilka. Saj prilagodljivost poznaš ali ne? Ker verjetno ti pričakuješ, da se bodo vsi tebi prilagajali. In če si v svetu, pač to ne gre in je potreben korak tudi s tvoje strani.
Dokler se sama ne znaš prilagoditi, bi se ti celo sama kot kadilka uprla. Ker meniš, da si sama na svetu.
na svojem pa lahko kadiš kolikor želiš, saj bi v nasprotnem primeru (neka pravila za prepoved kajenja na balkonih?!?) bilo že kršenje ustavnih pravic posameznika.[/quote]
A komoram pa jaz prav tako na SVOJEM balkonu vohat tvoj cigaretni smrad, pa ne gre za kršenje ustavnih pravic posameznika???
A komoram pa jaz prav tako na SVOJEM balkonu vohat tvoj cigaretni smrad, pa ne gre za kršenje ustavnih pravic posameznika???[/quote]
katero že?