Novi uporabniki- kemični wc
Mi ti dve tekočini kupujemo v navtičnih trgovinah ali pa v bauhausu. Imaš tekočino modro ali zeleno za razgradnjo in roza tekočino za izplakovanje. Mi na morju v prikolici uporabljamo navaden papir in ga mečemo v smeti ne v wc. Prodajajo pa tudi poseben papir da se razgradi ampak baje je svinsko drag
Kemikalijo lahko kupiš v Caravaningu, zdaj za Kompas Hertz na Celovški ali v Induplati Jarše- Kompas Shop, ali v Bauhaus, Baumax, ali v Beljaku V Falle Sport, ali v Centro Vaccance pred Trstom……..lahko uporabljaš čim bolj tanek Wc papir, se ne razgradi do konca, drugače se pa dobi WC papir za kemične, tam kjer kemikalije, je pa dražji……..Rabiš pa wc kemikalijo za spodnji del, fajn je, da imaš še roza dišavo za vodo, ki daš merco v vodo, pa wc papir za kemične – ni pa nujno……..
to imamo na morju, normalni wc, kot za doma, te tekočine pa se kupijo v LJ, v karavn trgovinah, po morju pa jo ima skoraj vsak kamp ali taka štacuna kjer je camp oprema in ni nič dražje, mislim pa da sem to videla tudi v obiju, baumaxu, mal povprašaj.
In to je wc kot wc, čistiš kot unega, uporabljaš kot unega, le da ko ga izprazniš, ga ornk pomiješ, nato natočiš malo vode, notri to tekočino, zgoraj v splakovalnik pa jaz dam ponavadi še nekaj unega trima- limono-gel za WC, da vsakič ko potegneš vodo, lepo diši in dobro spuca wc.Svetujem le, da ce imas male otroke, jim ne pustis, da sami potegujejo vodo, ker hitro uniciju tisto ročko, poteg ven, to delaj raje sama. In vsako leto jaz malo naoljim ta poteg rocke za ven in tisti, ki ga potegnes za splakovalnik, uporabim kar navadno olje, lepse drsi.
še tole, mi wc mečemo kar v ta wc papir in itak je nato tako kot v navadnem wc, saj ta wc prazniš v prostoru kjer je to namenjeno, ne kar nekje v naraviali navadnem wcju… torej s tem ne delaš nobene škode, če uporabljaš navadni wc papir! Ta wc je super za otroke, da se vsedejo v čisto, še jaz ga uporabljam, ker mi je zorpno sedeti tam na wcjih ki jih uporablja masa ljudi, nikoli s papirjem ne moreš tako zaščititi dilo, da bi kakal ali lula lepo sproščeno v miru. In mi imamo ta wc v baldahinu, v kotičku , ki je prijetno lepo zakrit in nič ne smrdi, ponavljam nič ne smrdi, no razen ko nekdo kaka, to pa itak pri vsem ane…