Novi Vinodolski
Jaz sem bila pred leti v Novem Vinodolskem, v tistih lesenih hiškah (oz. kako se jim že reče) in kolikor se spomnim, tista plaža pod njimi je kar OK, samo voda tako ledeno mrzla (tako imam v spominu), da to kar ni res. Tam je baje zelo veliko izvirov in zato je temu tako.
Sicer pa upam da ti se javi še kakšna, ki pozna zadevo bolj “sveže”, kakor jaz.
LP
Takole.
Mi smo bili v apartmajih – junija, ko so jih ravno na novo odprli, no, pred nami so bili v apartmajih športniki, ki so sodelovali na dobrodelnem turnirju, ki je bil v Novem.
Apartmaji so zelo lepi, za male puzavčke so problem predvsem mrzla kamnita tla, prednost – klima. Okolica apartmajev je še zelo neurejena in ponekod je bilo še pravo gradbišče. Apartmaji so v več vrstah in na slikah niti približno ne vidiš, da je vse skupaj zelo strmo. Mi smo bili k sreči v prvi vrsti, vendar je bilo do obale kljub temu veliko stopnic. Tudi do apartmajske hiše prideš le preko dvajsetih stopnic, potem je pa odvisno v katerem nadstropju si. Skratka stopnice, stopnice, stopnice.
Plaža je lepa (kamenčki – sicer daleč od tistih, ki so na Makarski rivieri), žal pa sence ni. Na voljo so plačljivi senčniki in ležalniki. V vodi kar kmalu naletiš na ježke. Do tam, kjer bi čofotala enoletnica, jih ni.
Ob prvi vrsti apartmajev je tudi bazen. Okoli bazena so brezplačni senčniki in ležalniki. Žal je bila v bazenu, po štirih dneh uporabe, voda že tako motna, da se tisti del kopalcev, ki je bil skrit pod vodo sploh ni videl – bazen je bil torej popolnoma neprimeren za kopanje.
Prehranjevali smo se v hotelu – all inclusive, hrana dobra, gneča pa, razen pri zajtrkih, zelo velika.
Probleme smo imeli predvsem pri prijavi in odjavi. Pri prijavi smo na prost apartma čakali do šestih (imeli smo srečo, da samo do šestih), ob odjavi pa je bil problem napisati račun za hrano (zanjo smo se namreč odločili šele tam in to le za štri dni), po račun smo morali trikrat – zadnji večer je mož v recepciji (bil je edina stranka) vztrajal eno uro. Problem je bil tudi, ker so nam za našega sedemmesečnika želeli zaračunati 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene, receptorki, ko ji je mož razložil, da on ni jedel, kar ni bilo jasno – Šta je onda on jeo??? Sicer pa tudi niso imeli pojma ali sva imela midva polpenzion ali …
Poleg apartmaja in plaže, sta mi bila všeč še sprehajalna pot ob morju in gostilnica, ki je tik ob morju ob apartmajskem naselju – takoj za ograjo ob potki proti Novem.
Ali bi še šla tja? Ob ugodni ceni…mogoče.
Plaža: pod restavracijo del plaže betoniran (tam sta tudi bazen za najmlajše ter delno pokrit bazen – oba z morsko vodo). Takoj zraven je plaža (prodnata), ki se postopoma spušča v morje. Primerna za otročke, zaradi kamenčkov priporočam sandale. Ježkov tu nismo opazili.
Večji del sob je bil letos prenovljen (klima, res lepa kopalnica – bide, tuš kabina, kad – toda te sobe nimajo klasičnega balkona, sef, TV), del sob pa še ni prenovljen – te še imajo balkon.
Dolga pot ob morju za sprehajanje, rolanje, kolesarjenje.
Velika izbira hrane, neomejena količina pijače od 10h do 22h ter pecivo in kava ob 16h. Klub polni zasedenosti za hrano ni bilo treba čakati, ker so razširili jedilnico, si do proste mize vedno prišel.
Minus: slabo čiščenje sob (tal ne čistijo), nekateri paviljoni so lahko kar oddaljeni od plaže, ležijo na vzpetini.
Mi smo bili konec junija par km naprej (Klenovica), parkrat smo šli na plažo v Povile, v Novi Vinodolski smo šli le enkrat na sprehod. Jaz nisem bila preveč zadovoljna. Res je tako, kot je rekla Sonce – voda zelo mrzla, mislim da ni imela niti 20 stopinj. Na plažah se prav vidi kje se sladka voda zliva v morje (ta voda pa ni imela niti 15 stopinj). Kolegica je sicer rekla, da je julija in avgusta malo toplejša, ampak mi ne gremo več. Poleg vsega je bila že junija gužva precejšnja. Čez otoke ga ni. Letos in lani smo bili na celini in obakrat ne preveč zadovoljni.