Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem novi zakon o CPP

novi zakon o CPP

Težje življenje za cestne dirkače, kajne?

Ja, res je…..

Motijo me tisti, ki pretiravajo….motijo pa me tudi policaji, ki sredi noči stojijo z radarjem. Pri nas se blazno radi postavijo v bližino šole v soboto ponoči in lovijo tiste, ki peljejo več kot 30 km/h. S tem res ogrožajo šolarje, halooo!

In zadnji primer; na hitri cesti, sredi noči, tip peljal 134 km/h – torej še niti ne za sodnika za prekrške in so se zapodili za njim z lučkami – prometna nesreča in je zgorel, ko je trčil v avtobus.

Naj stojijo, naj kaznujejo, ampak naj delajo tudi z glavo in preverjajo predvsem tam, kjer je potrebno zaradi varnosti in ne tam, kjer bojo samo kasirali!!!

LP!

Na hitri cesti je omejitev 90, torej je vozil skoraj polovico več od dovoljene hitrosti. Policaja sta vozila kakšno minuto za njim, torej ga nista neposredno ogrožala, da o tem, da sta ga najprej skušala ustaviti z “liziko”, sploh ne govorimo. Kako se sploh lahko postaviš na stran nekoga, ki je tako neumen, da vozi daleč prehitro, potem je pa še tako nor, da beži pred policaji?

omejiteve hitrosti
v naselju 50km/h
izven 90km/h
cesta rezervirana za motorna vozila( hitra cesta) 100km/h
avtocesta 130 km/h

Oprosti, poanta mojega pisanja ni bila v tem, da sta ga ogrožala z zasledovanjem , ampak v tem, da skoraj vedno stojijo tam, kjer kasirajo in ne tam, kjer preprečujejo nesreče zaradi prevelike hitrosti.

In omejitev na hitri cesti je 100 km/h, po “starem” zakonu pa sodnik za prekrške pri prekoračitvi izven naselja nad 40 km/h prekoračitve.

In v čem je fora, da merijo takoj za tablo za naselje, pa še sploh ni hiš ali pa na avtocesti pred cestninsko, ko se začnejo omejitve…ali pa v soboto ob 3 ponoči pri osnovni šoli?

NIČ nimam proti radarjem, nikakor! Le naj bodo tam, kjer so res potrebni, kjer je nevarno!!

LP!

Kje pa je to? Če mi lahko poveš in prosim tako pametno, kot pametno praviš da so samo tam, kjer niso potrebni, oziroma samo kasirajo .

neroda

Mene so prejšnji mesec ustavili pozno zvečer na koncu “naselja” kjer že zdavnaj ni več hiš, ko sem prekoračil hitrost za 20 km/h, kar znese 15000sit.

Pred parimi leti na tem mestu še ni bilo table za naselje, ker tam tudi ni hiš, potem pa so jo postavili kak kilometer ven sredi polja, in tam sedaj veselo kasirajo.

Ali je to potrebno?

In višina kazni se mi zdi za tak prekršek moično pretirana.

……..ampak v tem, da SKORAJ vedno stojijo tam, kjer kasirajo …………..
le pozorno preberi!

Mene so na zadnje dobili, sicer že kaki 2 leti nazaj, na avtocesti, ker sem pri tabli 100 še peljala dobrih 10 čez omejitev. Mi je policaj sam povedal, da me je lovil 2 metra naprej od table. Pa je bilo ponoči in ni bilo koga, ki bi ga lahko ogrožala.

Mar bi bolj redno lovili tiste, ki ti npr. na avtocesti pri 130 km/h “pokažejo”, kako počasen avto imaš.

Predvsem pa to, kar pravi megaboy., pri omejitvah v naselju.

V samem naselju vedno vozim po omejitvi, marsikje še celo precej pod njo (če naselje poznam in vem, da so kje v bližini lahko otroci), brez veze pa se mi zdi, ko vidiš, da te lovijo pri tabli in daleč okrog nobene hiše ali odcepa…..

In veš, da so tam le zaradi kasiranja in ne zaradi varnosti:((

LP!

Se strinjam. Tudi mene so slikali na tisti ravni cesti v Domžalah proti Trzinu (na avtobusni kakšnih 800 metrov od nadvoza čez železnico). 79 namesto 50 km/h. Bilo je v nedeljo 9.11.03 ob 23:25:19. Imam sliko. Čisto kasiranje.

Fant je vozil v vsakem primeru prehitro, četudi drži da je bila omejitev 100km/h. Jaz sem slišal celo, da je bila omejitev na tistem odseku 60km/h. Torej prvi prekršek prehitra vožnja. Drugi prekršek, ni se ustavil, ko so to zahtevali policaji, temveč je zbežal naprej. Policaj ima pravico ustaviti katerokoli vozilo, če nič drugega zaradi kontrole prometa. Tretji prekršek: po zakonu je treba prilagoditi hitrost vožnje razmeram na cesti in psihofizičnim sposobnostim, česar zagotovo ni naredil, če je vozil po nasprotnem voznem pasu in treščil v avtobus s tako hitrostjo, da je na kraju nesreče umrl ter hudo poškodoval šoferja avtobusa. Poleg tega policija ob pobegu največkrat sumi na krajo vozila, zato je razumljivo, da so šli za njim. To so tudi dolžni narediti. V nasprotnem primeru se bo vsak po svoji vesti odločal ali se bo ustavljal kadar mu bo to rekel policaj ali ne.
Skratka, če seštejemo vse skupaj vidimo da so bili v tem primeru krivi policaji. Ja, pa kaj še!

Le kaj si hotel povedati s tem? No, če je na dotični cesti omejitev 100, je pač vozil “tretjino” hitreje… (ne vem pa, kaj točno naj bi bila hitra cesta).

Le kaj si hotel povedati s tem? No, če je na dotični cesti omejitev 100, je pač vozil “samo” za tretjino prehitro… Aja, samo toliko, to pa res nič ni. Kaj so mu šli policaji sploh težit.

Glede na to, da se v Sloveniji povsod vozi prehitro, bi morali biti čisto povsod. V bistvu jih je premalo.

Megaboy, verjetno še nisi slišal, da hitrost ni omejena samo zaradi varnosti, temveč da avti onesnažujejo okolje tako z izpuhi kot s hrupom. In hrup ne pozna meje naselja, prav tako ne onesnaževanje.
In kot si verjetno že ugotovil, je veliko težje voziti v skladu s predpisi in upoštevati table, kot kršiti zakone in omejitve. Dejstvo je, da si vozil prehitro in so te kaznovali v skladu z zakonom. Pač vsak pride vsake toliko na vrsto tudi za to.

Ojla!
Megaboy, ce so te ustavili v naselju vendar tam ni vec his, to ni vec naselje in lahko peljes po omejitvah,ki so v uporabi izven naselja.
Zato, ker je v zakonu naselje defenirano tako da: mora biti tabla naselje IN morajo biti stavbe na obeh straneh vozisca. Kot vidis je vmes pogoj IN! To pomeni da morata biti oba pogoja izpolnjena, da se to smatra kot naselje!

Sem imel podoben primer v Lj. in sem se s tem pri sodniku za prekrske resil kazni!

LP

Nič več… tole je citat iz novega predloga:

http://www.dz-rs.si/si/aktualno/spremljanje_zakonodaje/predlogi_zakonov/predlogi_zakonov.html

člen 31 točka 3
“Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb.”

Po domače povedano: Naselje je vse, kar leži med tablama za naselje.

Po novem zakonu ne bo več “IN”. Torej bo veljalo od table do table.

Kaj pa če dobiš pošto od sodnika za prekrške, da so te slikal ker si vozil prehitro. Niso imeli patrulje, ki bi na mestu ustavila prehitro vozečega, in ti ne pošljejo slike.

Vozil pa nisi ti. Veš pa tudi ne ker je to že več kot pol leta nazaj ?

Na kakšni osnovi lahko dajo kaze (denarno in točke) lastniku oz. tistemu ki je v prometni lastnik vozila?

Če poveš kdo je vozo in tisti prizna pol mislim da se lahko celo tistega kaznuje (nisem ziher), če pa ne poveš al pa se ne spomniš komu si motor posodo pa je to izključno TVOJ problem – jebiga. Pa motora se itak ne posoja če ti je kaj do njega;))

sicer pa

New Report

Close