Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Novodobne kopalnice – kam pospravite predmete?

Novodobne kopalnice – kam pospravite predmete?

Na slikah so velike, prazne, s predalnikom pod umivalnikom in omarico z ogledalom, še bolje samo ogledalo. Zraven je še ena ozka, višja omarica. Ali pa niti te ni in je samo ena polica iz ploščic ob kadi. Ali res kupujete tako opremo? In kam pospravite fene, brivske aparate, kreme, šampone, glavnike, zobne krtačke, električne zobne krtačke, brisače?

Odgovor na objavo uporabnika
velike prazne, 07.11.2022 ob 10:39

Na slikah so velike, prazne, s predalnikom pod umivalnikom in omarico z ogledalom, še bolje samo ogledalo. Zraven je še ena ozka, višja omarica. Ali pa niti te ni in je samo ena polica iz ploščic ob kadi. Ali res kupujete tako opremo? In kam pospravite fene, brivske aparate, kreme, šampone, glavnike, zobne krtačke, električne zobne krtačke, brisače?

To so sslonski prikazi. Zato da pride do izraza pohištvo, ploščice, oprema   😉

V novejših hišah, so kopalnice “onsuite” .   Torej  spalnica ima svojo kopalnico. Tam je pa več omaric.

Eni imamo več kopalnic 🌝

Eni imajo več kopalnic. Eno za fotkat.

Salonsko, 07.11.2022 ob 10:54

To so sslonski prikazi. Zato da pride do izraza pohištvo, ploščice, oprema   😉

V novejših hišah, so kopalnice “onsuite” .   Torej  spalnica ima svojo kopalnico. Tam je pa več omaric.

Ensuite.  Ali imaš pa ti. “linen closet” pa imaš tam posteljnino in brisače, čistila in pripomočke ter zalogo kozmetike itd. pa v ti. “utility”.

Pa ponavdi niti kljukice za obešanje brisač ni!

Pa zanima me to, kje imajo zobne ščetke – v omari, kjer ni nobene zračnosti, da imajo vonj po vlagi in se na dnu kozarčka počasi nabira plesen? Pa še to me zanima, kako se morajo vsakič mučiti s pucanjem tistih umetnih raslin in okraskov, ki so postavljene na poličke … 🙂

To je tako kot pri kuhinjah. V mansardi prekrasna nova kuhinja brez madeža, prav tako kopalnica kot iz salona, potem hodijo pa kuhat in v kopalnico v spodnji štuk k tašči, ki je drugač fuuuul ne marajo.

Pri nas so “zunaj” samo zobne ščetke in aktualna brisača za roke, ostalo je  omaricah in po predalih. Če je kakšen parfum v posebej lepi flaški, ga imam tudi zunaj, če ne pa ne.

Na katerih slikah? Ker se mi zdi, da ljudje pri nas včasih ne razumejo, da je normalno, če hišo za fotkanje totalno pospraviš in odstraniš vse odvečne predmete, kramo itd. To, da si lahko v nepremičninskem oglasu praktično lahko ogledaš še lastnikove gate, je samo pri nas fenomen.

Tako da odgovor št. 1: kramo zbašejo v eno omaro in potem fotkajo.

Odgovor št. 2: krame imajo malo in kar je imajo, je v predalu ali omarici. Zdaj so moderne čiste linije, skrite omarice brez ročajev itd.

Koliko omar v kopalnici imaš pa ti, da se ti zdi shranjevalni prostor pod umivalnikom ter visoka omara zraven malo prostora za shranjevanje? V predale pod umivalnikom se da shraniti veliko, v visoko ozko omaro pa še več – tam imamo čisto vse, kar si naštela.

Ne vem koliko šare imaš, ampak v najini kopalnici je recimo umivalnik z tremi predali pod njim, omara z ogledalom (zgleda kot da je samo ogledalo) in to je to. Brisače so v spodnjem predalu, v srednjem rezervna (kupujem več ko je v akciji) kozmetika, feni ipd., v zgornjem razne vatke ipd. Zobno ščetko imava oba sonično v omarici. In ne nič ni zatohlo :). Isto ostalo kozmetiko. V bistvu je še ful prostora na razpolago.

um, 07.11.2022 ob 12:42

Ne vem koliko šare imaš, ampak v najini kopalnici je recimo umivalnik z tremi predali pod njim, omara z ogledalom (zgleda kot da je samo ogledalo) in to je to. Brisače so v spodnjem predalu, v srednjem rezervna (kupujem več ko je v akciji) kozmetika, feni ipd., v zgornjem razne vatke ipd. Zobno ščetko imava oba sonično v omarici. In ne nič ni zatohlo :). Isto ostalo kozmetiko. V bistvu je še ful prostora na razpolago.

Eni imamo še otroke in nikakor nima vsak svoje kopalnice. Pa tudi, če grem kam na obisk, vidim po kopalnicah polno steklenič in druge šare na policah, ker v omaricah ni dovolj prostora. Isto v kuhinjah. Ne samo v živo, tudi na slikah na facebooku in drugje.

realnost je drugačna, 07.11.2022 ob 12:47

Eni imamo še otroke in nikakor nima vsak svoje kopalnice. Pa tudi, če grem kam na obisk, vidim po kopalnicah polno steklenič in druge šare na policah, ker v omaricah ni dovolj prostora. Isto v kuhinjah. Ne samo v živo, tudi na slikah na facebooku in drugje.

Si odgovorila, kako izgledajo take lepe kopalnice v reali – našarjeno! Po mojih izkušnjah ljudje vnaprej sploh ne razmišljajo o tem, kje bodo kaj imeli, ampak gledajo le na to, da bo lepo. Potem jih pa preseneti realnost, v kateri prostora v omaricah nimajo dovolj in je vse nekje zunaj.

V kopalnici imava umivalnik, ki je malo podaljšan, tako da je v bistvu še na levi in desni strani malo poličke. Spodaj 2 velika predala. Eno visoko ožjo omaro s štirimi policami. Nad umivalnikom imava visečo omarico, ki ima po celotnih vratih ogledalo.

Pod umivalnikom imava v zgornjem predalu škatlo z glavniki, fen, škatlo z make-upom in vse za odstranjevanje, rezervne zobne ščetke (zapakirane), rezervno zobno pasto, škatlo tamponov, možev brivnik in vse kar spada poleg, škatlico s pripomočki za urejanje nohtov (ščipalec, škarjice, pila…), mogoče še kaj in je trenutno ušlo…

V spodnjem predalu imava krpe za čiščenje, viledo, krpe za pomivanje tal, rezervno tekoče in trdo milo za roke, rolico papirnatih brisačk, rolico vrečk za smeti, wc osvežilce in podobno…

V visoki omari so čisto spodaj rezervni gel za pranje perila, rezervni mehčalec, stelex, čistilo za ploščice in čistilo za kopalniško opremo (kad, bide, umivalnik, wc), wc račka, na policah so brisače.

V viseči omarici imava vsak svojo stran. Jaz imam tam parfume in deodorante, zdravila, mini prvo pomoč (gaze, povoji, obliži, razkužilo), nakit in še nekaj drobnarij. Kaj vse ima mož po pravici povedano ne vem, ker že vsaj pol leta nisem odprla njegove strani.

Na umivalniku je lonček z zobnimi ščetkami in zobno pasto, zobna nitka, dozer tekočega mila za roke in podstavek s trdim milom, dva kozarca.

Geli za tuširanje, šamponi, balzami… so na polički nad kadjo. Na pralnem stroju imam gel za pranje, lističe za lovljenje barve in mehčalec. Vedro za pomivat po tleh in štil imam čisto v kotu, skrito za visoko omaro, rezervni wc papir in banjico za perilo pa ob pralnem stroju, je ravno toliko od stene, da to paše noter.

V bajti 4 kopalnice. Vsak ima svojo in vsak dovolj prostora za svojo kramo.

macji10panda, 07.11.2022 ob 11:34

Na katerih slikah? Ker se mi zdi, da ljudje pri nas včasih ne razumejo, da je normalno, če hišo za fotkanje totalno pospraviš in odstraniš vse odvečne predmete, kramo itd. To, da si lahko v nepremičninskem oglasu praktično lahko ogledaš še lastnikove gate, je samo pri nas fenomen.

Tako da odgovor št. 1: kramo zbašejo v eno omaro in potem fotkajo.

Odgovor št. 2: krame imajo malo in kar je imajo, je v predalu ali omarici. Zdaj so moderne čiste linije, skrite omarice brez ročajev itd.

ja, haha, na enem nepremičninskem oglasu, bajta razsuta kot po ropu, na kavču pa leži nek debel tip, hahahaha.

Kje imate pa ljudje v “starodobnih” stvari? Umivalniki brez omaric, majhne kopalnice kjer komaj do wcja prideš s strojem nujno. Na stroju? Čistila okoli wcja? Tako imajo večinoma ljudje. Našarjeno. Pa dvomim da zato ker nimajo prostora za shranjevati stvari, bolj stvar navade.

Imaš en predprostor pred kopalnico, kjer so omare in imaš notri zložen brisače, … Tako imamo mi. Kakšne občutljive stvari, kreme, bojda niso primerne za kopalnico (vlaga, toplota, ipd.).

Tudi jaz razmišljam enako.

V eni kopalnici imam tudi nizko, a večjo omaro, v kateri je veliko brisač, 1001 kozmetika, pižame, spodnje perilo … Tudi v novi kopalnici v drugem nadstropju bo enako. Brez velike omare v kopalnici zame ni kopalnice.

Jaz ne bi mogla imeti brisac in pizam v kopalnici, ker bi me skrbelo, da se bo zacela zaradi vlage nabirati plesen.

V najini kopalnici in hferini je ena stena z vgeadno omaro. Se niti ne vidi, da je omara.

Tam imamo tako brisače, spodnje perilo, pižame, kot čistila.

V tej omari je tudi vgeadni hladilnik..za kozmetiko zdravila.

Zobne ščetke imamo vsi na poličkah ob umivalniku.

V predalih pa glavnike, krtače, …

V wcju ob vhodu imamo v visokwm elementu brisače.

Ostalih stvari tam niti ne potrebujemo.

Imava pa z možem enojni umivalnik, a velik in globok.

Na vsaki strani pa podaljšan pult in pod pultom ima vsak svoja predala.

Za en umivalnik sva ae odločila, ker nikoli nisva akuoaj v kopalnici.

Je pa fino, da ima vsak svoj predal (pribor za nobte, glavnim, krtača, pač kar potrebujeva pogosto).

Ostalo je tako v veliki omari.

Ni pa v kopalnici nikoli vlage. Imamo prisilno prezračevanje on se tudi ogledala ne rosijo.

Fanta imata eno kopalco.

Prav tako 1 lijak in na vsaki strani podaljšana polica. Gor imata ni da ni!

Žal.

V kleti je še ena velika kopalnica, a tam so tudi predvsem brisače in stvari za osnovno nego. Pospravljeno v predalnikih!

Priznam, jaz imam tudi čistila ob omarici. Omarica je polna brisač, cunj, ipd. Zaradi par flašk od čistil mislim, da ne bo nobenega konec. Važno je, da je čist WC, lijak, da imaš čisto brisačo in če nekoga v tvojem stanovanju pritisne na WC, da ga spustiš noter. Brez pripomb.

Odkar so otroci zrasli toliko da si kupujejo tudi sami raznorazne kremice, šampone, kozmetiko… imamo tudi pri nas v dokaj novodobni kopalnici še na okenski polički kakšne stekleničke. Vsake toliko popenim, pa je nekaj časa spet malo več reda, nato jih znova zanese po svoje.

kaj pa plesen, 07.11.2022 ob 15:20

Jaz ne bi mogla imeti brisac in pizam v kopalnici, ker bi me skrbelo, da se bo zacela zaradi vlage nabirati plesen.

Zakaj bi bila v kopalnici plesen? Saj imaš ventilator, pa okno. Po tuširanju ali kopanju pa vse pobrišeš in se nima kje nabirati vlaga.

New Report

Close