novoletne voščilnice – koliko jih pošljete
50-60 – vse naredimo sami (letos jih bomo malo manj – sem imela pridnega pomočnika, ki mi je voščilnice poslal – Hvala PU!)
Meni se zdi pošiljanje in dobivanje klasičnih voščilnic en tak topel trenutek v teh decembrskih dneh.
LP, Dreja
Zelo rada pošiljam božično-novoletne voščilnice. Sama jih ne izdelujem ampak se potrudim, da najdem kar najbolj lepe z božičnim motivom. Zelo lepe imajo na pošti, tudi od skavtov so mi všeč. Sicer pa jih pošljem okoli 30, vedno tudi z znamkami, ki jih vsako leto z novim motivom izda Pošta Slovenije za Božič in Novo leto. – Vse, ki jih dobim potem dekorativno položim v bližino jaslic, tako so vsi, ki so nam pisali, za praznike tako z nami.
20-30.Pošljem jih vsako leto okrog 20,nato pa pridejo k nam nekatere “nanovo” in seveda pošiljateljem nemudoma vrnem….
Kupim pa jih od društva paraplegikov -to je pa standardno.
Lani sem za najožje sorodstvo dala slikati otroke -saj se ve v božičnih kapah.TO JE BILO VESELJE,a to temo “smo ” že obdelali.LP
Včasih jih naredim sama, včasih kupim! Lani sva z možem vse izdelala sama, s slikico najine hčerkice;)) So jih bili vsi zelooo veseli in se mi zdi, da letos že kar pričakujejo kaj posebnega, vendar pa žal letos nisem imela časa;( Se namreč pripravljam na zagovor diplome in tako so vse voščilnice kupljene in že napisane. Jih je pa 18!
lp,
m.
Pri nas pa je tako: ponavadi sem sama izdelala okrog 50 voščilnic za sorodnike in prijatelje in jih pred prazniki odposlala (tudi v tujino). Potem pa smo med božičem in novim letom dobili še kakšnih 50 voščilnic (marsikatera od tistih ljudi, ki jim še nismo pisali). Potem je bila še ena akcija, da sem voščilnice kar natisnila, saj za izdelavo ni bilo več časa.
Sedaj se pa še odločam, kako bo letos. V šoli, kjer delam, smo naredili ogromno krasnih voščilnic, ki jih bomo prodajali – za dobrodelne namene pol dobička, za šolske potrebščine pol dobička. Veretno jih bom nekaj kupila tam, nekaj pa sprintala, ker ponavadi veliko pišem, pa mi bo za 100 voščilnic zmanjkalo časa.
Vsem želim lepe praznike – z voščilnicami ali brez njih.
Vidka