novopečene gospa!
LP!
Se vam javljam!
Poroka je bila 23.8.2003
povabljenih in udeleženih 85 ljudi
civil v Lipici (7600 sit) vožnja s kočijo zaston (30 min)
cerkvena v vasi kjer živiva , župnik zaslužil (20.000 sit)
ob 12;00 kosilo doma na dvorišču
Goveja juha in hladni bife
ob 20:30 Gostilna Furlan Branik (420.000)
prihod:šampanjc
1k. špinačni štruklji, svaljki z gorgonzolo, pastičo
2k. rozbif z jurčki, lisnata skledica z kuhano zelenjavo, solata
3k. pohana nogica, puran v pivnem testu, v kosih cvrt krompir
4. limonin surbet
5. torta
vino sami, torta sami, sadje sami , rože sami, pecivo sami.
Cena je s pijačo skupaj meni je bil 4500sit in smo bili siti
Fotograf plača moja priča cc. 60 000 foto Majhenič Viljam Domžale SUPER
Muzika od 14-4h 90.000 Trio banana iz Polzele SUPER
Frizerka- kozmetika Vika Koplan Vir pri Domžalah SUPER
Obleka Butik Gracia gordy-beš 59.000 sit, čevlji it 40e
hčerka oblekica 10.000, čevlji 3.000, nogavičke 500,
obleka mož mura 46.000 sit, kravata 3.000, srajca kratek rokav 7.500 sit, čevlji 15.000 sit
zlatar Urarstvo Cerar, Domžale 60.000sit
Torta 45.000 sit
Konrete, vabila, zahvale sama 30.000
2 šopka iz kal, naprsniki , ikabana za avto, cerkev 2 ikabani za na grob 40.000 sit
Imeli smo kaluno 30.000, deklišna in fantovšna 50.ooo za 20 ljudi
Ne vem lahko sem še kaj pozabila.
p.s.
neveste pazite na šopek meni so ga enkrat ukradli a smo ga našli, pazite tudi da vas ne ukradejo mene je ta zaden trenutek rešila moja priča, NIKAMOR SAME niti na WC
Aja pa za popestritev ker sva bila na koncu tako zmatrana so nama pod rjuho nametali brinje, pesek, zemljo, riž, pobrali žarnice z luči, kljuko z vrat in okna, tako da če bi se zaprla v sobo tisti večer nebi prišla več ven in ob 6 zjutraj sva imela budilko skrito pod posteljo, ki nama je zvonila.
PA VSO SREČO!
Meni je bilo zelo lepo!
Anja
No, pri nas je tudi običaj, da če je poroka npr. kje, kjer je zraven pokopališče in je pokopan kdo od bližnjih svojcev, se spomin nanje tudi ob tako veselem dogodku obeleži npr. s cvetjem. Gre za spomin, po moje za lepo gesto. Morda je preminil kdo, za katerega bi radi, da bi še posebaj ta dan bil z nami in tako se ga spomnimo. Nič depresivnega, le kulturen-lep spomin na nam drage pokojnike, ki se jih spomnimo tudi na tak vesel dan.
L.p. Ela
oj!
S kosilom so nam postregle 3 gospodinje 1 je delala pri moji tašči v gostilni, ena je bila za dekoracijo(fulll lepo naredila je neke lokvene iz barvastih srvetov, košarice iz špaget in pomaranč, rožice iz paradižnika, …)
in ena je bila neka prijateljica.
Moram rečt da mi je bilo zelo všeč!
Glede ikaban je pa res to kar je rekla Ela namreč ni več nonota in mojega dedija.
Edino kar je malo zamorilo vzdušje je, da je nona od mojga bila na robu smrti zaradi počenega želodca.
Anja
oj!
Aja pa pozabila sem povedat, da ko sva prišla iz civinega dela so mečakali vaški fantje, kjer sem mogla zakurit ogen, zavret vodo, skuhat pašto odcedit. Sfrizerat(strišt( moža in potem pomest in še žagat drva z rjasto žago, pomagala mi je lahko moja priča.
V gostilni pa so bile 3 igre: 1. 5 moških vsak je mogal zakikirikat in tisti ki zmaga dobi nagrado da vsako polno uro zakikirika, 2. 5 moških in 5 žensk, moški držijo balon , ki je namazan z brivsko peno ženske pa morajo z nožem obrit balon v drugi roki imajo zabotrebec, kjer počijo balon, 3. pa nevesta in ženin z zavezanimi očmi drug drugega futrata s torto, metanje šopka, metanje podvezice.
Anja