NTFS
Xp-je imam instalirane na disku, formatiranem v NTFS načinu. Računalnik mi dela zelo počasi. Problem je predvsem z diskom – primer: Imam cd-enoto 48x. Ko cd presnemavam na disk pa cd enota konča brati tudi do 10s prej kot se vsebina Cd-ja konča prenašat na disk (7200rpm).
Zanima me ali je hitrost diska formatirana v NTFS načinu različna od tistega v FAT načinu?
NTFS naj bi bil načeloma najbolj primeren za XP-je.
Kaj pa ima hitrost diska z načinom formatiranja?
Kakšno kištico pa sploh imaš. Madonca, niti vprašat ne znate. Brez podatkov naj vam odgovarja Deni.
Sem mislil da je pol mogoče disk bolj počasen zaradi tega. Imam AMD Athlon 1200, 384 DDR, Quantum 40GB 7200rpm.
Prej sem imel v FAT načinu formatiran disk in mi je delalo ok, zdaj pa mi v NTFS ne dela tako kot prej, (tudi defragmatacija ne pomaga). V kratkem nameravam še enkrat instalirat sistem in formatirat disk (3 particije na 1 disku), pa ne vem v katerem načinu naj ga. Verjetno ni zaradi NTFS načina začelo delat počasi, temveč zaradi vseh programov, ki jih imam naložene.
NTFS je zaradi nekoliko drugačnega “dostopanja” do diskov res malenkost počasnejši, vendar se to pri današnjih mašincah ne bi smelo poznati. Sigurno pa ne toliko, da bi bilo opazno.
Zadevo ti verjetno res najbolj upočasnjuje vsa nesnaga na disku, disk pa je rahlo počasnejši že, ko je zaseden čez polovico svoje kapacitete.
imaš vklopljen DMA ?
Sorry, sam ne vem kaj je to.
Forum je zaprt za komentiranje.