Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija NT’s blue screen of death

NT’s blue screen of death

Zdravo,

ce ima kdo kaksno idejo, kaj je muci mojega NT-ja, bi bila zelo vesela…

Stvar je taka, da imam torej NT, instalirano poleg osnovnih reci pa se Dial Up Networking, Reflection in seveda modem. Modem je, oh, groza, Stollmannov TA+PP2. Na zacetku sem imela probleme, ker se je modem instaliral kot kao mrezna kartica in sem morala disablati LAN. OK, ker delam samo preko modema, me to niti ni motilo.

Zadnje case pa mi ob prizigu racunalnika obcasno (1-2 krat na teden) NT narise svoj prisrcni blue screen of death, kjer potozi, da mu manjka winsrv.dll (ali nekaj takega) na default load pathu. Potem stisnem reset, kaj pa cem drugega in on pozene ob primernem casu CHKDSK in ko ta konca, spet vse normalno dela. Do naslednje epizode seveda.

Pa kaj ga muci? Ali pa mi moja skatla crkuje?

Majstoriram nic ne, delam preko reflectiona svoje delo in se niti pod razno ne igram s kaksnimi nastavitvami ali podobnimi packarijami. Tudi instalirala nisem kaksnega novega SW ze vsaj pol leta. Virusa, tako pravi, Sophos tudi nimam.

kaj je sploh ta program reflection? grafika?
probaj ponovno instalirat sistem (nadgradnja na win nt – vcasih pomaga – ali kak quick repair process – ce imas boot cd)

A ti to nardi že ob nalaganju, še preden prideš do logona, al že potem, ko si logirana?

Maja.

Kdaj se ti zgodi modri ekran, kaj takrat poganjaš, ali je to kar sam po sebi.

Za moje kolege naj povem, da je Reflection programski skupek servisov (programov)
za dostop do Unix okolja bodisi preko terminal emulacije (promptni način),
bodisi preko X-ov (grafični način), vsebuje pa tudi servise, kot npr. ftp, tftp in podobne zadeve.
Maja, povej kateri service pack imaš instaliran, katero verzijo Reflection-a ??

Mogoče (najbrž) pa vem za rešitev..

Lepo se mejte še naprej!!

Seveda nam napiši še ali imaš NTFS, ali FAT16 na disku.
Najbrž imaš FAT16 na sistemski particiji (C:) in NTFS na preostalem delu diskovja.

lp

Ja, to se zgodi ze preden pride do logona.

Famozni blue screen of death se pa zgodi ob nalaganju, malo preden bi sicer narisal okencek za logon.

Imam FAT na obeh particijah (sistemski C in D), instaliran Windows NT 4.0 Service Pack 6. Reflection, oziroma natancneje, ReflectionX je pa verzije 6.0.

Potem bo verjetno res najbolje, da še enkrat poženeš setup na instalacijskem cdju in izbereš opcijo Repair.
Lahko pa si pogledaš še malo na strani

ali
če boš slučajno našla kaj pametnega.

Hja.
Takole, očitno je ta datoteka pokvarjena (skormupirana hehe).
Poizkusi resintalirati tisti Service Pack, ki ga imaš gor, mislim, da si dejala,
da imaš SP5..

Moralo bi potem delovati.
Če ne gremo pa v Repair Windows NT, vendar samo sistemskih datotek.

Oglasi se še kaj!!

lp

Hvala, bom poskusila reinstalirati service pack.

Iz firbcase tole vprasanje: glede na to, da potem, ko stisnem reset gumbek, CHKDSK naredi, karkoli pac naredi in je potem vse spet OK, kako CHKDSK popravi tole skorumpirano datoteko oziroma kaj naredi z njo?

Mogoče pa gre tvoja mašinca res počas k vragu, ker tole je vseen mal čudno.
CHKDSK samo preveri(in popravi) če imajo vsi direktoriji in datoteke na disku pravilno strukturo. Se pravi vsaka datoteka mora imeti nekje na disku začetni in končni sektor, vmes pa jih je kolikor jih pač je. In noben sektor na disku ne sme hkrati pripadati dvema datotekama. To se v glavnem lahko zgodi, če nepravilno ugašamo računalo, ker preden se compi ugasne(zato vedno po napačnem ugašanju OS tudi zažene CHKDSK, Scandisk ali kak drug šmorn), OS zapiše še vse stvari, ki se lahko še nahajajo v ramu. Če pa se to dogaja kar tko, pa ga lahko bixa ali disk ali pa OS.

Tko da mogoče ne bi bilo slabo mal backupe delat, da ne bi slučajno pol kaj šlo papa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close