Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nudi plaže

Nudi plaže

Mene pa zanimajo razlogi “ZA” in “PROTI” kopanju brez kopalk?

Razmišljanja sledijo!

Nič ni treba z riti dol vlečt, ko greš srat v morje.

Na morju sem vedno brez kopalk, je pa res, da sem sama na skali in v bližini nobenega. Si ne predstavljam kopanje, še bolj poležavanje v mokrih kopalkah, ki me vežejo. Tudi plavanje gol je večji užitek. Ne bi pa bila gola v množici, ker mi je nerodno in ne želim, da kdo buli v mene.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6448, 20.04.2025 ob 09:08

Na morju sem vedno brez kopalk, je pa res, da sem sama na skali in v bližini nobenega. Si ne predstavljam kopanje, še bolj poležavanje v mokrih kopalkah, ki me vežejo. Tudi plavanje gol je večji užitek. Ne bi pa bila gola v množici, ker mi je nerodno in ne želim, da kdo buli v mene.

Zakaj bi kdo buljil vate? A si kaj posebnega?

Zakaj tako komentiraš?

ne vem279, 20.04.2025 ob 09:11

Zakaj bi kdo buljil vate? A si kaj posebnega?

Vsak smo zelo posebni in žal nekateri res bulijo! Ti ki bulijo pa so itak totalno nesamozavestni!

Anonimno 050763, 20.04.2025 ob 09:16

Zakaj tako komentiraš?

Vsak smo zelo posebni in žal nekateri res bulijo! Ti ki bulijo pa so itak totalno nesamozavestni!

Na pravi nudistični plaži nihče ne bulji v nikogar. To počnejo tekstilci.

Tega skoraj ni več. Sem pa proti.

In kakšna je tvoja samozavest, če se bojiš pogledov?

Včasih je bil način življenja FKK urejeni, čisti otroci so letali okoli svobodno in se igrali v vodi…

Vse to v razviti IT dobi so ljudje izgubili kompas in moralo. Predatorstvo nad otroki, smisel FKK in filozofija golote se je sprožila v taki meri, da je več FKK kampov zapeti, rastejo pa swingerski, ker tam je denar

Anonimno 8765, 20.04.2025 ob 09:25

Včasih je bil način življenja FKK urejeni, čisti otroci so letali okoli svobodno in se igrali v vodi…

Vse to v razviti IT dobi so ljudje izgubili kompas in moralo. Predatorstvo nad otroki, smisel FKK in filozofija golote se je sprožila v taki meri, da je več FKK kampov zapeti, rastejo pa swingerski, ker tam je denar

Ne bo držalo. Res je čistih fkk plaž in kampov manj, kot v zlati dobi, so pa še vedno daleč najbolj urejeni, čisti in po kulturi obiskovalcev svetlobna leta nad tekstilnimi. Swingeraj je nekaj čisto drugega, kot nudizem in gre oblečenim veliko bolj po glavi.

Pa ne delam reklame za tiste še preostale fkk plaže, bog ne daj. Manj kot vas prihaja, lepše je.

Ne bo držalo.

Ti, ki bulijo, so zgolj voajerji,  tako, kot jih je vsaj 95% ljudi.

Razlika je le v tem, da omenjeni ne zmorejo (po)gledati diskretno…

S prepovedjo gledanja pa si zahojenke lahko obrišete ….

Dokler bodo ljudje imeli oči – vid, bodo gledali okoli sebe in to NIKOLI NE BO KAZNIVO.

Tiste, ki jih to moti, pa naj ostanejo doma, ali celo prestopijo v muslimansko vero, da bodo lahko celo njihovo bedno življenje ždele za trimeterskim zidom!

Ker sprašuješ po razlogih;

za – ni treba vlačiti kopalk naokrog in ni treba prenašati mokrih na riti, občutek sproščene svobode.

proti – kakšna meduza te lahko ožge na neprijetnem mestu, težje se sedi na ostrih skalah z golo ritjo.

rok-1, 20.04.2025 ob 11:56

Ker sprašuješ po razlogih;

za – ni treba vlačiti kopalk naokrog in ni treba prenašati mokrih na riti, občutek sproščene svobode.

proti – kakšna meduza te lahko ožge na neprijetnem mestu, težje se sedi na ostrih skalah z golo ritjo.

Smem dodati še povsem ženski razlog? Pri poletnih oblačilih se ne vidijo bele lise različnih naramnic modrcov in v primeru prosojnih temnih oblačil ne sije skozi obleko belina zadnjice.  😉

Da o težavah z vnetji mehurja zaradi večno mokrih kopalk ni potrebno razmišljati, je tudi ena velika prednost.

Tudi pekoče kože, ki jo drgnejo razne elastike in vrvice mokrih ali tesnih kopalk, nudistke nimamo.

Ob tri ure sušečih podloženih modrcih na svojih prsih bi se tudi smilila sama sebi.

Sedeti na skali z brazilkami ali tangicami pa je verjetno enako pikajoče, kakor v primeru gole zadnjice. Poleg tega redkokateri nudist ne sede na svojo brisačo. Pa meduze se tudi znajo zaplesti v kopalke in te imajo še celo več možnosti opeči, kakor če imajo možnost umika.

Lepo napisano😀👍

monovka, 20.04.2025 ob 12:20

Smem dodati še povsem ženski razlog? Pri poletnih oblačilih se ne vidijo bele lise različnih naramnic modrcov in v primeru prosojnih temnih oblačil ne sije skozi obleko belina zadnjice.  😉

Da o težavah z vnetji mehurja zaradi večno mokrih kopalk ni potrebno razmišljati, je tudi ena velika prednost.

Tudi pekoče kože, ki jo drgnejo razne elastike in vrvice mokrih ali tesnih kopalk, nudistke nimamo.

Ob tri ure sušečih podloženih modrcih na svojih prsih bi se tudi smilila sama sebi.

Sedeti na skali z brazilkami ali tangicami pa je verjetno enako pikajoče, kakor v primeru gole zadnjice. Poleg tega redkokateri nudist ne sede na svojo brisačo. Pa meduze se tudi znajo zaplesti v kopalke in te imajo še celo več možnosti opeči, kakor če imajo možnost umika.

Pa tudi tisti ki bulijo nimajo samozavesti in se sramujejo svojega telesa! Sicer pa minimalne kopalke npr. ženske brazilke res skrijejo skoraj nič!

In tisti ki hodijo bulit na nudistične plaže še boj bulijo v ženske s kopalkami zato ker si niso sposobni predstavljat kaj je spodaj!

V rasnici je človeško telo v celoti edinstvena lepa skulptura od katerega koli brez omejitve!

Drugi vidik je vsekakor udobnostin počutje plavanja brez česarkoli na sebi!

Seveda pa je vidik zdravja še najpomembnejši! Poznam žensko ki je na morju vedno imela neka vnetja in odkar se kopa in sonči brez kopalk je zdrava!

Tore…

Nikoli s kopalkami – ne maram obcutka mokre sintetike na kozi, tudi obribajo vcasih…

Obcutek, ko ti vetric piha in sonce greje golo telo, je izjemen. Tudi, ko te voda boza je noro dobro.

@Monovka – saj res, o ženski strani razlogov niti nisem razmišljal.

Sam se samo spomnim, kako komot mi je skočiti s čolna v vodo brez kopalk in kaj se (lahko) zgodi. Sicer je pa to – po moje – čisto nepomembno vprašanje. Vsak naj skače v vodo kakor hoče in naj ne predpisuje sosedu kako bi moral on – pa je za vse dovolj.

Meni je čisto vseeno, če nekdo zraven mene skače v vodo v kopalkah – jaz pa brez. Ali pa obratno.

a to v slo ali tujini. bi šla kdaj z mano enodnevno na slo skrito plažo. če ti ne bo ok grem stran. piši mi na bojanbojan afna tutamail pika com

Spoznal bi dekle žensko za lepo druženje na skriti plaži. sem prijazen odkrit pogovoren samski 40 letnik.

Swingy, 20.04.2025 ob 18:54

Nikoli s kopalkami – ne maram obcutka mokre sintetike na kozi, tudi obribajo vcasih…

Obcutek, ko ti vetric piha in sonce greje golo telo, je izjemen. Tudi, ko te voda boza je noro dobro.

Jaaaaa, ni lepšega. Napolni baterije do konca.

rok-1, 20.04.2025 ob 19:03

@Monovka – saj res, o ženski strani razlogov niti nisem razmišljal.

Sam se samo spomnim, kako komot mi je skočiti s čolna v vodo brez kopalk in kaj se (lahko) zgodi. Sicer je pa to – po moje – čisto nepomembno vprašanje. Vsak naj skače v vodo kakor hoče in naj ne predpisuje sosedu kako bi moral on – pa je za vse dovolj.

Meni je čisto vseeno, če nekdo zraven mene skače v vodo v kopalkah – jaz pa brez. Ali pa obratno.

😄👍 verjamem, da tudi na moških kdaj zmoti pogled na sledi kopalk na nogah, sploh če nosijo tiste neznansko dolge mahedrače do kolen ali še čez, zatem pa kratke hlače nekam po ulici.
Sicer pa -ja, čista svoboda nekje proč od galame na sidru… malo se mi zdaj srce krči in dobim kar prisluhe pljuskanja valov…

Zanimivo, nas tekstilci ne motijo. Jih niti ne ošvrknemo s pogledom, vseeno nam je, če so oblečeni ali ne. Včasih na koncu dneva ne bi znala zanesljivo povedati, kdo je bil oblečen, kaj šele, kakšne kopalke je imel. Oni pa znajo našteti vse moje lepotične pike 😉

monovka, 20.04.2025 ob 09:32

Ne bo držalo. Res je čistih fkk plaž in kampov manj, kot v zlati dobi, so pa še vedno daleč najbolj urejeni, čisti in po kulturi obiskovalcev svetlobna leta nad tekstilnimi. Swingeraj je nekaj čisto drugega, kot nudizem in gre oblečenim veliko bolj po glavi.

Pa ne delam reklame za tiste še preostale fkk plaže, bog ne daj. Manj kot vas prihaja, lepše je.

Na žalost je teh plaž vedno manj. Ko sem jaz spraševala tam, kamor sem hodila skoraj vse življenje (pa je bila samo plaža nudo, kamp normalen), so mi na recepciji rekli, da je to zato, ker mladih, ki bi hodili na te plaže, ni več, in enostavno ni računice (kar, če mene vprašate), je čisti bul šit, ge enostavno za prevlado teh, kao globoko moralnih pobožnjakov. Če so celo kamp Koversada, ki je bil zakon med nudističnimi kampi, skoraj v celoti spremenili v tekstilnega, potem moram biti jasno, koliko je ura.

Za: če si gol, je občutek v morju in na soncu čisto drugačen kot v kopalkah. Rada sem gola na kakšnem skritem kotičku.

Proti: meni je nerodno.

Anonimno 4358, 20.04.2025 ob 19:52

Na žalost je teh plaž vedno manj. Ko sem jaz spraševala tam, kamor sem hodila skoraj vse življenje (pa je bila samo plaža nudo, kamp normalen), so mi na recepciji rekli, da je to zato, ker mladih, ki bi hodili na te plaže, ni več, in enostavno ni računice (kar, če mene vprašate), je čisti bul šit, ge enostavno za prevlado teh, kao globoko moralnih pobožnjakov. Če so celo kamp Koversada, ki je bil zakon med nudističnimi kampi, skoraj v celoti spremenili v tekstilnega, potem moram biti jasno, koliko je ura.

Res je. Meni je bila dolga leta Monsena zakon. Zdaj je tam že dolgo kompleks Amarin. Koversada in Ulika sta mi bili pribežališče za nekaj časa, a se nista mogli primerjati s plažo. Valalta je prenatrpana in preglasna z vso dodatno ponudbo. Zatem sem odkrila mali raj na Adi Bojani v Ulcinju, na koncu pa imam zdaj na srečo svoj raj in mi je hudo za vse pregnane “kolege”, ki so se morali ukloniti tekstilu in denarju, ali se pa morajo stiskati v gužvi.

Ni nas tako malo, kot bi turistična industrija rada prikazovala, pa tudi zaslužek imajo od nas “starejših” boljši, ker precej več trošimo, kakor mladina. Tole lažno puritanstvo se jim bo nekega dne maščevalo.

monovka, 20.04.2025 ob 19:41

😄👍 verjamem, da tudi na moških kdaj zmoti pogled na sledi kopalk na nogah, sploh če nosijo tiste neznansko dolge mahedrače do kolen ali še čez, zatem pa kratke hlače nekam po ulici.
Sicer pa -ja, čista svoboda nekje proč od galame na sidru… malo se mi zdaj srce krči in dobim kar prisluhe pljuskanja valov…

Zanimivo, nas tekstilci ne motijo. Jih niti ne ošvrknemo s pogledom, vseeno nam je, če so oblečeni ali ne. Včasih na koncu dneva ne bi znala zanesljivo povedati, kdo je bil oblečen, kaj šele, kakšne kopalke je imel. Oni pa znajo našteti vse moje lepotične pike 😉

He, he… morda bi kdo znal tudi moje, kdo ve?

A če je tako, bi jih lahko kdaj uporabil namesto ogledala… mogoče pa kdaj zaplavam do kakšnih tekstilnih sosedov in povprašam, če jim kakšna moja pika na riti izgleda sumljivo in bi morda moral stopiti do zdravnika na kontrolo?

Pardon… tole mi je malo na hece potegnilo… Komur ne ustreza, naj ne bere.

rok-1, 20.04.2025 ob 20:20

He, he… morda bi kdo znal tudi moje, kdo ve?

A če je tako, bi jih lahko kdaj uporabil namesto ogledala… mogoče pa kdaj zaplavam do kakšnih tekstilnih sosedov in povprašam, če jim kakšna moja pika na riti izgleda sumljivo in bi morda moral stopiti do zdravnika na kontrolo?

Pardon… tole mi je malo na hece potegnilo… Komur ne ustreza, naj ne bere.

😄 nikar ne zameri sam sebi malce neresnosti. Še vedno štejemo med manj škodljive, ko se nasmejimo na svoj račun, kakor pa nepoučeni klevetači, ki nas želijo označevati na osnovi svojih skrenjenih spolnih fantazij. 
Imaš prav. Če bi koristno uporabili natančno skeniranje naših opazovalcev, bi se čakalne vrste vsaj pri dermatologih precej skrajšale… vprašanje je le, koliko časa bi preteklo, preden se nekdo ne bi spomnil iz tega narediti biznis. Glede na družbeno klimo bi rekla, da bi nas z veseljem strašili z najbolj zastrašujočimi (in dragimi) diagnozami, seveda pa hitro poleg ponudili čudežna (še dražja) zdravila.
No, upajva, da nam nekaj drobcev svobode še ostane dolgo nedotaknjene. Saj kaj več pa ne potrebujemo za našo poletno srečo.

Bi ne bi, 20.04.2025 ob 20:04

Za: če si gol, je občutek v morju in na soncu čisto drugačen kot v kopalkah. Rada sem gola na kakšnem skritem kotičku.

Proti: meni je nerodno.

kok imaš let da ti je nerodno

New Report

Close