Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nudi plaže

Nudi plaže

Za prvomajske praznike smo bli z mojo in prijatelco na enem Hrvaškem otoku. Prjatelca kar dobro pozna tamkajšnje plaže in smo nekako računali da ne bomo imeli težav biti brez ker bomo sami! A očitno je bilo veliko ljudi takega mišljenja kot mi. In seveda smo si dovolili goloto pa se je par na isti plaži ki je prej bil oblečen takoj ko je nas videl slekel!

Kaj to pove, da nas je še veliko takih, ki smo svobodni pa si ne upamo zaradi diktature oblečenih❓🤔🫣

Hočejo nas strpat v geto !

In še vedno sem prepričan da bi tudi mladi bili raje brez kopalk če bi jim to bilo omogočeno!

Ene par obsedencev z FKK je tu na mon. Že leta. Vsako leto iste teme. Grow up.

Želim reči, da se je kopati in biti na plaži gol, nekaj najbolj normalnega, naravnega in preprosto za telo definitivno bolj zdravo.

Odgovor na objavo uporabnika
456436, 30.05.2025 ob 08:35

Ene par obsedencev z FKK je tu na mon. Že leta. Vsako leto iste teme. Grow up.

Hmmm, obsedenci FKK hodijo tja firbcat ker je gužva in si mislijo da imajo veliko za vedit!

Mi pa smo raje na bolj samotnih plažah kje nas je bilj malo in nismo nagneteni kot sardine na plaži!

Jaz mislim, da je ta obrat v konzervativnost družbe močno povezan prav s tehnologijo. Se spomnim 80-ih in 90-ih let, kako je bilo pol žensk na plaži zgoraj brez. Se pravi, na navadni plaži, ne nudo. Bilo je normalno, da s(m)o si posončile tudi prsi. To je v modernih časih praktično izginilo in po mojem mnenju tudi ali predvsem zaradi telefonov in interneta. Strah, da te nekdo slika in to objavi, je enostavno prevelik. To gre roko v roki z modernim zeitgeistom, ki žensko telo še bolj objektificira kot je bilo to v preteklosti. In pridemo do tega, da je (ženska) golota na eni strani tabu, na drugi pa čaščena kot ultimativni objekt poželenja.  In do neke mere se to preliva tudi na FKK kampe z nudo plažami. Lahko se tolažimo, da se zgodovina ponavlja in bo spet prišlo obdobje svobodnejše misli in sprejemanja golote, ampak nisem prepričana. Ravno zaradi tehnologije. Ok, jaz sem itak že dobro zakorakala v jesen življenja, škoda pa mi je za mlado generacijo, ki ne bo izkusila in razumela te svobode.

Za: Ni mokrih kopalk, porjavelost brez belih lis, boljši občutek na soncu in v morju.

Ojej, kaka nakladanja imajo eni.

Kopalke pa vrvice pa 3 ure sušenja pa bela rit, ki sije skozi gornja oblačala? Pa kaka trapa to piše?

Če grem plavat, imam plavlane kopalke. Nobenih vrvic, nobena tiščanja, nobenih podloženih modrcov. Posušijo se en dva tri. Ampak itak jih ponavadi slečem, ko jih ne rabim več.

Bela rit sije skozi vrhnja oblačila? Jao, ne nosite gat? Če jih ne nosite, se v folijo oblečete, da se vidi barva vaših riti ali kako?

Pa ne vem, a ste sami na pol črnci tu gor, da se tako vneto izpostavljate soncu? Slovenci smo drugače bolj svetle polti in izpostavljanje soncu na polno, ne pomeni nič dobrega. Sploh recimo mednožje, joški – nežna koža in to ve pražite na soncu?

Meni se zdi, da si eni pač želite razkazovat vaše genitalije okrog in okrog.

Imam kolegico, ki hodi že leta v FKK kamp in pravi, da ona za v vodo vedno obleče kopalke. Ko pride ven pa spet sleče. Očitno še ni prišla do te točke razsvetljenja kot Rok in somišljeniki, ki radi plavajo nagi in menijo, da jih bo meduza bolj opekla, če bodo nosili kopalke.

Teksil na telesu v vodi je ovira morebitnim morskim življenjskim oblikam, da se ti naselijo v odprtine.

monovka, 20.04.2025 ob 09:19

Anonimno 050763, 20.04.2025 ob 09:16

Zakaj tako komentiraš?

ne vem279, 20.04.2025 ob 09:11

Anonimno 6448, 20.04.2025 ob 09:08

Na morju sem vedno brez kopalk, je pa res, da sem sama na skali in v bližini nobenega. Si ne predstavljam kopanje, še bolj poležavanje v mokrih kopalkah, ki me vežejo. Tudi plavanje gol je večji užitek. Ne bi pa bila gola v množici, ker mi je nerodno in ne želim, da kdo buli v mene.

Zakaj bi kdo buljil vate? A si kaj posebnega?

Vsak smo zelo posebni in žal nekateri res bulijo! Ti ki bulijo pa so itak totalno nesamozavestni!

Na pravi nudistični plaži nihče ne bulji v nikogar. To počnejo tekstilci.

monovka, tvoj izraz tekstilci je v zem kontekstu zelo posrečen 🙂 tako slabšalno zveni, da me veseli, da načeloma nisem tekstilec muahaha

Zame je enostavno bolj naravno kopati se gol in biti čim več gol, sploh na plaži, ampak ne nujno na javni nudl plaži, raje vsaj malce bolj zasebno. Nimam pa posebnih predsodkov, zaradi mene so lahko moji sosedi oblečeni na plaži, saj jje tudi moj partner strikstno tekstilc, pa me niti najmanj ne moti. Če se zapletemo v pogovor,  s sosedi tekstilci, si pa tudi sama kaj navesim, da ne občutijo nelagodja in ogroženosti. Zgolj uvidevnost, saj verjamem v svojo naravnost. 

Anonimno 050763

vprašanje zate.   kaj ti lahko spiš , oblečen??  jaz ne morem. edino če je res mrzlo pa peč crkne.  recimo.  drugače če ej fse normalno, jaz spim nagi.  kako pa ti spiš? v piđamici?  pa flisek.

KrEna2025, 30.05.2025 ob 13:15

monovka, tvoj izraz tekstilci je v zem kontekstu zelo posrečen 🙂 tako slabšalno zveni, da me veseli, da načeloma nisem tekstilec muahaha

Zame je enostavno bolj naravno kopati se gol in biti čim več gol, sploh na plaži, ampak ne nujno na javni nudl plaži, raje vsaj malce bolj zasebno. Nimam pa posebnih predsodkov, zaradi mene so lahko moji sosedi oblečeni na plaži, saj jje tudi moj partner strikstno tekstilc, pa me niti najmanj ne moti. Če se zapletemo v pogovor,  s sosedi tekstilci, si pa tudi sama kaj navesim, da ne občutijo nelagodja in ogroženosti. Zgolj uvidevnost, saj verjamem v svojo naravnost. 

Običajno so moški bolj za nudl in ženske tekstilke.

Anonimno 050763, 20.04.2025 ob 09:04

Mene pa zanimajo razlogi “ZA” in “PROTI” kopanju brez kopalk?

Razmišljanja sledijo!

Mene pa ne zanimajo.

Je kdo ki hodi v valalto tu?

Vsekakor divja nudo plaža, sam kaj, ko jih tekstilci zabašejo.

Plaža označen  s FKK , oni pa rinejo ravno tja in še svoje cucke s sabo vlečejo.

New Report

Close