Nujne zdravstvene storitve na hrvaskem-evropsko zavarovanje
Moja mama je bila na obisku pri prijateljici na Hrvaskem, ko je dobila epilepticni napad – prvic v zivljenju- prisel resilec, odpeljali jo v bolnico na Hrvaskem. Tam so ugotovili da ima sepso in je na zdravljenju. Ima urejeno evropsko zdr.kartico.
Sem klicala na zavarovalnico, pa mi pravijo, da bo stroske treba sam krit in da jih ne povrnejo??? Ali je to res? Slo je za nujno zivljensko ogrozujoce stanje, ali ne krije to zavarovalnica? Ima kdo kaj vec info, da vem, na kaj se lahki sklicujem in kaj nas financno caka? Nismo se imeli takega primera v tujini. Hvala
Ne razumem, o kateri zavarovalnici govoriš? Ker evropsko zdravstveno kartico izdaja Zavod za zdravstveno zavarovanje.
Tule ti piše vse o storitvah na Hrvaškem: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1021&langId=sl&intPageId=2294
Pa tudi na spletni strani ZZZS imaš točno opredeljeno, katere storitve kartica krije.
Pri hrvatih bo treba plačati njihovo participacijo, ki jo računajo, če si v bolnišničem zdravljenju mislim, da je to 1000-1300 kun, vse ostalo zdravljenje gre iz kartice slo. zavarovanja, bodo pa hrvati poskusili vse izterjat od pacienta samo enostavno rečeš, da nimaš denarja in naj se kar z ZZZS zmenijo to, da naša zavarovalnica ne povrne je prvovrsten nateg saj so informacije, ki ti jih dajo čisto drugačne in ti na našem ZZZS sveto trdijo, da kartica pokriva vse.