Nujno a ob nepravi uri
Ja piz_da ste res tako trdi ? Zdravo pamet uporabite, ja ti boš šla če ne maraš spadati v kategorijo nosečnic boš pa pač počakala da gredo naprej penzjonerji ko ne bo nikogar boš pa ti šla not, res ne vem, eni ste trdi , zdrava pamet vam ne pove nič, vse mora biti 100x regulirano in predpisano, rekli smo bodimo doma, ne vi na morje in na Bled, češ saj imam samo jaz tako idejo..
Sedaj ko je omejitev boste pa lahko doma.
Sem se spomnila, da zobozdravniki delajo belo plombo zastonj oz. na racun zavarovalnice za doječe mamice. In sva z zobozdravnikom imela kar zanimivo debato, kako sedaj preverit ali pacientka doji ali ne. Sva se kar oba nasmejala.
Tako je tudi sedaj v trgovini…kako pa veš ali je res noseča ali ne? Da bi pa dal kakšne “papirje” v dokaz….kje je varstvo podatkov, pacientove pravice itd.
Ves Elektro Ljubljana je prispel v mesto in veselo šopingira. Vsa ministrstva so spet v mestu in gredo babe na plac. Vi mi boste pa odhode v trgovino omejevali. Hudo! In nehajte ravnat s starejšimi kot nebodigatreba. Ne potrebujemo nobene posebne skrbi, nekateri celo še delamo bolje in več, kot večina mladih. Ampak…
Pa to ne mores verjet…. ukrep je, da se zasciti starejse, rizicne, da takrat ni mlajsih, otrok, ki so najvecji prenasalci in asimptomatsko oboleli in bi tako okuzili starejsega za katerega bi bil virus usoden. Vi pa razmisljate, kako bi se presvercali noter in ogrozili zivljenje drugih.
Med prenasalci in obolelimi je najmanj starejsih in tako so najbolj varni, ce so samo oni skupaj.
Predvidevam, da si zaposlena in delaš za polni delovni čas od 10.00 do 18.00 od ponedeljka do vključno sobote brez odmora za malico. A razumem prav?
No, za začetek nam povej kdo je tvoj delodajalec, ker če razumem prav delaš 48 ur tedensko – delavnik je 40 ur/teden in ti s tem, da nimaš polurnega odmora med malico krati pravice iz delovnega razmerja.
Zdaj pa dokaži, da nimaš glave samo za česat in razmisli, kaj sem hotela povedati.
No, a si uspela v štacuni nabaviti? Lahko bi rekla, da kupuješ za mamo. Saj ima kje kako upokojensko izkaznico ali kaj, s čimer dokazuje, da to je. Ene upokojenske niti ne zgledajo kot upokojenka, stare 70, da bi jim avtomatsko prisodili status penzionista. In imajo kaj pri roki, da le to so.
Sicer je bila pa zaradi tega ukrepa nekje 100 metrska vrsta zunaj, kjer so se pol prerivali, odkrivali, malo kam poslali, kakor je pisalo v medijih. Ko jim je ena upokojenka le to sporočila. In so po eni strani s tem sprožili spet cel kaos. In bodo sedaj hodili v štacune vsak dan še tisti, ki prej morda niti niso šli vsak dan. In kaj bo pomagala taka gužva sedaj? In ali bodo v taki gužvi res zmožni nakupiti v dveh urah?
Hvala.
Sem šla takoj ob 8-ih.
Res me je ustavil varnostnik, a sem povedala, da moram kasneje v službo in sem lahko šla.
Delam v zdravstvu. Urnik nikakor nimam več tak, kot v času pred epidemijo.
Npr. ta teden delam popoldan, kar pomeni, da začnem ob 9-ih ali 10-ih ali celo ob 11-ih, odvisno pač in končam okoli 18. ali celo 19. ali 20.ure.
V nedeljo bom prosta. Res je, da sedaj nabiramo veliko več ur.
Včasih delam tudi od 7 – 19.
Saj bom v prihodnosti tudi čez teden kakšen dan doma, verjetno celo nekaj dni v kosu, a ta teden ne, niti naslednji.
Ne hodim v trgovino vsak teden. Tu in tam pa moram. In če je potrebno v trgovini malo počakati, nakup ni opravljen tako hitro, kot pred epidemijo, ko se je šlo v trgovino na mimogrede.